Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Η ΑΕΚάρα πάτησε και τον Παναθηναϊκό με 1-3 αλλά η ανίερη συμμαχία γαύρων βορρά και νότου δυσκόλεψε την υπόθεση 2η θέση

Η ΑΕΚάρα πάτησε και τον Παναθηναϊκό με 1-3 κάνοντας το καθήκον της και θα τα παίξει όλα για όλα στα δύο ντέρμπι που της απομένουν. Με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το κακό σενάριο που είχαμε γράψει, ότι ο Ολυμπιακός θα διαλέξει ποιον επιθυμεί ο Μαρινάκης για δεύτερο κι αυτός δεν υπήρχε περίπτωση να είναι η ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά τώρα, αφού η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε δύο νίκες σ' αυτά τα δύο παιχνίδια ζωής και θανάτου. Είναι μονόδρομος οι 6 βαθμοί για να την οδηγήσουν στην προνομιούχο δεύτερη θέση που ισοδυναμεί με την ευκαιρία πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά στο 8', Ολιβέιρα με πλασέ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας από τον Κολοβέτσιο στο 43' και Βέρντε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο στο 93'. Προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός με κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 16'.  

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Σβάρνα, Κρίστιτσιτς και Ολιβέιρα. Ο Καρέρα, μετά από τους Φερέιρα, Σίμο και Ένινγκ, πήρε την ταυτότητα και του Δώνη.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (85' Μπεχ), Ζαγαρίτης, Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Μπουζούκης (89' Κολοβός), Καμπετσής (46' Περέα), Μακέντα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Σιμόες (91' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (81' Οικονόμου), Μάνταλος (90' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).