Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Η ΑΕΚ δάγκωσε και τον ΟΦΗ 2-0 και κουνάει μαντήλι στον ΠΑΟΚ και σεντόνι στο Champions League

Η ΑΕΚ κάνοντας συντήρηση δυνάμεων νίκησε και τον ΟΦΗ με 2-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ των Ολιβέιρα στο 19' και Σβάρνα στο 45'. Τώρα, με νίκη επί του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονη ήττα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης, η ΑΕΚ καλύπτει και την διαφορά των 7 βαθμών της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, που σημαίνει ότι ακόμα και αν του επιστραφούν από το CAS τον έχει από κάτω έχοντας τον πλεονέκτημα της νίκης της μέσα στην Τούμπα! Αν δε τον νικήσει και στο ΟΑΚΑ της είναι αδιάφορο ακόμα κι αν χάσει από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ επιτέθηκε όσο ήταν φρέσκια και κατάφερε να πετύχει και τα δύο γκολ της στο πρώτο ημίχρονο, γεγονός που της επέτρεψε, με σωστή διαχείριση από τον Καρέρα, να κάνει σχετικά νωρίς τις περισσότερες αλλαγές της με σκοπό να ξεκουράσει κάποιους παίκτες της. Και μπορεί να μην έπαιξε εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα ήταν αδύνατον να συμβεί μετά από τόση κούραση, έδειξε όμως ότι μαθαίνει να διαχειρίζεται σωστά τα παιχνίδια, έχοντας πρωταρχικό σκοπό να παίρνει τους βαθμούς της νίκης. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σχεδόν διαδικαστικά αφού, αν και ο ΟΦΗ πάτησε αρκετές φορές στην περιοχή της ΑΕΚ, η κιτρινόμαυρη άμυνα στάθηκε και πάλι στο ύψος της.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσκι), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27' λ.τρ. Βέρντε), Ολιβέιρα (59' Αραούχο), Λιβάγια (59' Σιμάνσκι).

ΟΦΗ: Γουόλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Νάστος), Μπολάκης, Στάικος (46' Μεγιάδο), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ, Ναμπί (59' Βαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο).