Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Πέρασε από τη Λαμία 0-1 με δέκα παίκτες η ΑΕΚ

Μια μικρή ισορροπία δείχνει να επέρχεται στην ΑΕΚ μετά την ταραγμένη περίοδο που πέρασε το τελευταίο δίμηνο του 2020. Απόψε, έχοντας τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της εντεκάδας της, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που της χάρισε τη νίκη, η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Λαμία με 0-1, εμφανίζοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς μια σοβαρότητα και μια βελτίωση στον αμυντικό τομέα που ήταν άλλωστε και η αχίλλειος πτέρνα της και μάλιστα παίζοντας από το 53’ με παίκτη λιγότερο λόγω της αυστηρής αποβολής του Ινσούα.

Η Ένωση, άνοιξε το σκορ στο 9' με τον Ανσαριφάρντ που εκτέλεσε με καταπληκτικό τρόπο τον Επασί πετυχαίνοντας το 8ο του γκολ στη Super League, ενώ ο Ιρανός γκολτζής είχε και δοκάρι με κεφαλιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έμεινε από νωρίς, στο 53', με δέκα παίκτες από μια λανθασμένη απόφαση του Κοτσιαύτη να αποβάλει τον Ινσούα με απευθείας κόκκινη την οποία δεν διόρθωσαν ούτε οι Κουμπαράκης, Μπουξμπάουμ που βρίσκονταν στο VAR. Ήταν μια κόκκινη πολύ αυστηρή από τον διαιτητή, αφού ο Ινσούα πήγε για τη μπάλα και σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να πατήσει τον αντίπαλό του. Αν ήταν αυτό το μαρκάρισμα αποβολή, τότε έπρεπε να έχει γίνει το ίδιο και για τη Λαμία στο πάτημα του Τζανδάρη στον Σιμόες. Παρά την άδικη αποβολή η ΑΕΚ λειτούργησε εξαιρετικά δείχνοντας και πάλι πολύ βελτιωμένη αμυντικά, κυρίως με τις πετυχημένες αλλαγές του προπονητή μετά την αποβολή να παίζουν καθοριστικό ρόλο, αφού όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε και το πάθος που ζούσε από τον πάγκο ο Μανόλο το ματς, μεταφέροντας αυτό το κλίμα και στην ομάδα.

Ο Χιμένεθ επέλεξε διάταξη 4-2-3-1, με τους Σιμόες και Σάκχοφ στον άξονα, τον Μάνταλο δεκάρι, τον Αλμπάνη αριστερά, τον Τάνκοβιτς δεξιά και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή, ενώ κάτω από τα γκολπόστ προτίμησε τον Αθανασιάδη, στα δεξιά της άμυνας τον Μπακάκη, αριστερά τον Ινσούα και στόπερ τους Σβάρνα και Ντεντελτσεάρου.

Μετά την αποβολή του Ινσούα ο Χιμένεθ πέρασε στο 57' στο ματς τον Λόπες βγάζοντας τον Αλμπάνη με το σύστημα να γυρίζει σε 4-4-1 και με τον Μάνταλο να πηγαίνει αριστερά. Στο 62' ο Μανόλο αντικατέστησε και τους Μάνταλο και Ανσαριφάρντ, βάζοντας τον Γαλανόπουλο και τον Ολιβέιρα και στο 69' πέρασε και τους Κρίστιτσιτς και Λιβάγια στις θέσεις των Σάκχοφ και Τάνκοβιτς, με την ΑΕΚ να παίζει κάτι σαν ρόμβο σε ένα 4-3-2, με τον Γαλανόπουλο να πηγαίνει δεξιά, τον Λιβάγια αριστερά και τους Κρίστιτσιτς και Σιμόες στον άξονα.

Καλή εμφάνιση από τους Νεντελτσεάρου, Μπακάκη, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ ενώ ο Χιμένεθ διαχειρίστηκε πολύ καλά το ματς, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Ινσούα που άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. 

Λαμία: Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59' Τζανδάρης), Μπιάρναρσον (74' Πχαλαβαντισβίλι), Προβυδάκης (59' Αραμπούλι), Βασιλακάκης (59' Ντέλετιτς), Ρόμανιτς (63' Τιρόνε), Καραμάνος.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69' Κριστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (62' Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57' Λόπες), Τάνκοβιτς (69' Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62' Ολιβέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: