Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Γκρέμισε το Γεντί Κουλέ η ΑΕΚ κερδίζοντας με 0-2 τον ΟΦΗ και αποκατέστησε την τάξη στη βαθμολογία

Θριαμβευτικό πέρασμα για την ΑΕΚ από το Γεντί Κουλέ όπου καθάρισε εύκολα τον ΟΦΗ με 0-2 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League επιστρέφοντας ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και έδωσε λίγη χαρά στον κόσμο της μετά την απίστευτη ήττα της Τετάρτης μέσα στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε καθόλου, αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό σουτ του Στάικου στο 12' που εξουδετέρωσε με ωραία εκτίναξη στο παράθυρο της εστίας του ο Αθανασιάδης.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 44', όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα προς τα πίσω και ήρθε ο Σάκχοφ με νέα κεφαλιά εξ επαφής να σκοράρει για να γίνει το 0-1.

Το 0-2 έγινε στο 71' όταν ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Ολιβέιρα, αυτός βρήκε πιο αριστερά με ωραία διαγώνια ασίστ τον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν γράφοντας το 0-2.

Με διάταξη 4-3-3 ξεκίνησε ο Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Αθανασιάδη, στα δεξιά της άμυνας τον Μπακάκη, αριστερά τον Λόπες, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λάτσι και Σβάρνα, καθαρό αμυντικό χαφ τον Σιμάνσκι, κεντρικά χαφ τους Γαλανόπουλο και Σάκχοφ, στο δεξί φτερό τον Γκαρσία, στο αριστερό τον Αλμπάνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Ανσαριφάρντ.

Υπό τον φόβο του ανεκδιήγητου διαιτητή Ζαχαριάδη, που θα πρέπει δικαιωματικά να επικηρυχθεί σαν επίσημος σφαγέας της ΑΕΚ και ο οποίος είχε ήδη φορτώσει με μία άδικη κίτρινη κάρτα τον Λάτσι, ο Χιμένεθ στο 56' και για να τον προφυλάξει από μια δεύτερη κίτρινη, αντικατέστησε τον μικρό περνώντας στη θέση του τον Νεντελτσιάρου. Στο 67' ο προπονητής της ΑΕΚ προχώρησε σε διπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή, βάζοντας τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς στις θέσεις των Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη. Στο 73' ο Μπακάκης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Χιμένεθ πέρασε στην θέση του τον Σιμόες που πήγε στον άξονα, με τον Γαλανόπουλο να μεταφέρεται δεξιός μπακ, ενώ στο 74' αντικατέστησε και τον Γκαρσία με τον Χριστόπουλο που πήρε θέση στο δεξιό άκρο της επίθεσης.

Πολύ καλή εμφάνιση από τους τρεις του κέντρου, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο και Σάκχοφ, εξαιρετικοί οι Σβάρνας και Λάτσι, καλός όσο αγωνίστηκε ο Μπακάκης, με αξιοπρέπεια κράτησε τη θέση του ο Λόπες, πάλεψε με θεούς και δαίμονες ο Γκαρσία αλλά φάνηκε εγκλωβισμένος, ο Αλμπάνης για άλλη μια φορά έδινε την εντύπωση ότι θέλει αλλά κάτι δεν τον αφήνει να ξεδιπλωθεί, ο Ανσαριφάρντ κέρδισε αλλά και έχασε προσωπικές μονομαχίες, σωστά στάθηκε και ο Ντεντελτσιάρου όταν μπήκε αλλαγή, ο Τάνκοβιτς και σκόραρε και αποτέλεσε απειλή για την άμυνα του ΟΦΗ όταν πέρασε στον αγώνα, ο Ολιβέιρα πιστώνεται τη μαγική ασίστ στον Σουηδό στη φάση του δεύτερου γκολ, ο Χριστόπουλος ακολούθησε πιστά τις εντολές του Χιμένεθ που ήταν να κλείνει τους χώρους μπροστά από τον Γαλανόπουλο όταν πέρασε αναγκαστικά εκείνος σε θέση δεξιού μπακ λόγω του τραυματισμού του Μπακάκη και τέλος ο Σιμόες συντέλεσε με την εμπειρία του στο να κρατηθεί η μπάλα στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ όταν έδιναν μάχη για να κρατήσουν τον ΟΦΗ μακριά από την εστία τους μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, τόσο στο στήσιμο της ομάδας, όσο και στη διαχείριση του ματς αλλά και στην ψυχολογική προετοιμασία και ανάταση των παικτών του μετά το σοκ της Τετάρτης με τα Γιάννινα, παρέδωσε σεμινάριο υψηλής προπονητικής.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Στάρτζεον, Νέιρα, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Σαρδινέρο (82’ Καστάνιος), Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (73’ λ.τρ. Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσιάρου), Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: