Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Τα κατάφερε και προκρίθηκε στους 16 η Βασίλισσα νικώντας τη Μινσκ μέσα στη Λευκορωσία με 90-95

Τα κατάφερε η Βασίλισσα χτες στο Μινσκ της Λευκορωσίας να κερδίσει την Τσμόκι Μινσκ με 90-95 και να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Basketball Champions League, αλλά σαν δεύτερη στον όμιλό της, αφού ισοβάθμησε με την Χάποελ Χολόν που νίκησε τη Σολέ μέσα στη Γαλλία με 71-89 στο άλλο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, στον Γ' Όμιλο και η οποία τερμάτισε πρώτη μαζί με την ΑΕΚ με το ίδιο ρεκόρ (4-2), αλλά η Βασίλισσα υστερούσε στην ισοβαθμία, λόγω της διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους, παιχνίδια.

Τώρα, η ΑΕΚ, θα μπει σε νέο όμιλο στους "16", αλλά το ότι πέρασε ως δεύτερη, σημαίνει ότι θεωρητικά τουλάχιστον, θα βρει πιο δυνατούς αντιπάλους εκεί, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο ομάδες που θα έχουν πάρει την 1η θέση στο γκρουπ τους και μία ακόμα, που θα έχει τερματίσει στη 2η, όπως και ο Δικέφαλος. Η 1η θέση, ουσιαστικά χάθηκε με την "αυτοκτονία" στο Ισραήλ, κόντρα στη Χολόν, όπου η Ένωση έχασε και τη διαφορά, οπότε πλέον θα έχει δυσκολότερη κλήρωση.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν τρομερός, παρόλο που είχε στομαχικές διαταραχές και ήταν άρρωστος. Για αυτό άλλωστε και δεν ξεκίνησε στην πεντάδα. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους και εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (11/16β., 3/5δ., 5/6τρ.). Ο Γιανίκ Μορέιρα πέτυχε 21 πόντους και μαζί με τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ (11π., 5ρ.) συνέθεσαν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στη ρακέτα, με τον δεύτερο ως πάουερ φόργουορντ. Αρκετά ανεβασμένος εμφανίστηκε ο Ματ Λοτζέσκι (17π., 4/5δ., 3/5τρ., 5ρ.), ενώ άριστος ήταν στην οργάνωση, ο Δημήτρης Μωραΐτης (6π., 4ασ., 1κλ.).

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά πάντως, στον κόσμο της ΑΕΚ, από την OriginalΛονδίνου και όχι μόνο, που σε καιρό πανδημίας, κατάφερε να δώσει δυναμικό "παρών" και να δει από κοντά, την αγαπημένη ομάδα του. Θυμίζουμε ότι στη Λευκορωσία επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στα γήπεδα, με περιορισμένο αριθμό θεατών. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου αναγνώρισαν την συνεισφορά που είχε η εξέδρα και για αυτό, φρόντισαν να ανταποδώσουν το χειροκρότημα, στο τέλος του αγώνα.

Η ΑΕΚ τώρα, θα αφήσει προσωρινά την Ευρώπη και θα ρίξει το βάρος στις υποχρεώσεις της, στη Basket League, όπου έχει δύο απανωτά εντός έδρας παιχνίδια, αρχικά κόντρα στον Ιωνικό, το Σάββατο (23/01, 20:00), για τη 12η αγωνιστική, με την οποία και θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος και εν συνεχεία κόντρα στον ΠΑΟΚ (27/01), σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική.

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ στο Μινσκ, απαρτιζόταν από τους Γκίκα στον "άσο", Λοτζέσκι ως σούτινγκ γκαρντ, Ματσιούλις στο "τρία", Κίνγκσλεϊ ως πάουερ φόργουορντ και Μορέιρα σε θέση σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-40, 55-67, 90-95.

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία)-Ματσόνι (Ιταλία)-Ζουράποβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Τσμόκι Μινσκ (Ρόστισλαβ Βεργκούν): Λόουερι 16 (1), Λεϊμάνις 2, Τραστσινέτσκι 6 (2), Κουκ 19 (1), Στουμπέντα, Μπελιάνκου, Σταμπρούσκι 18 (3), Κλάιμπερν 18 (4), Βικεντσιέου 2, Ντόντου, Πουσταχβάρ 6 (2), Μπλίζνιουκ 3 (1).

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 21, Λάνγκφορντ 32 (5), Ματσιούλις 6, Γκίκας, Μωραΐτης 6, Λοτζέσκι 17 (3), Ρογκαβόπουλος, Κίνγκσλεϊ 11, Σλότερ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: