Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Δυο πιστολιές στο Αγρίνιο και Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-2 Μία από τον διαιτητή και μία από την ίδια στον κρόταφό της

Ο Γκαρσία στο 2' έκανε το 0-1, στο 14' ο Ελίασον εντυπωσιακά το 0-2, ενώ στο 37' με πέναλτι που έκανε ο Μουκουντί μείωσε σε 1-2 ο Πέδρο και το 2-2 έκανε με βολίδα ο Μπαλντασάρα στο 65'.

Ευθύνες για το σημερινό έχουν όλοι. Προπονητής και παίκτες. Παρά τις απουσίες που ήταν πολλές και σημαντικές, η ΑΕΚ μπορούσε και έπρεπε να έχει καθαρίσει το ματς από το α' ημίχρονο. Αντ' αυτού εγκλημάτησε!

Η Ένωση "σπατάλησε" μεγάλη ευκαιρία να περάσει στην κορυφή και ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαίο πόντο στη μάχη που δίνει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες την Πέμπτη στις 17:00.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Μοχαμάντι αριστερά, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Μάνταλο στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Ζίνι, τον Γκατσίνοβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Γκαρσία.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και με διάθεση να τελειώσει νωρίς το ματς. Έτσι, άνοιξε το σκορ στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι μόλις στο 2'. Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Παναιτωλικού απομάκρυνε και ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ. Ο Μπρούνο Ντουάρτε έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 της Ένωσης πολύ γρήγορα.

Η ΑΕΚ εν συνεχεία είχε 2 φάσεις, με τον Λιβάι να σπάει στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σούταρε και στις δύο περιπτώσεις αρκετά ψηλά.

Στο 14' η Ένωση είχε ευκαιρία στην αντεπίθεση, με τον Γκατσίνοβιτς να κουβαλάει και να σπάει στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα.

Εν συνεχεία ήρθε εύκολα και εντυπωσιακά και το 0-2. Ο Ελίασον από δεξιά συνέκλινε προς τα μέσα και από το όριο της περιοχής πιάνει φαλτσαριστό πλασέ στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 0-2. Έτσι, στο 14' το σκορ ήταν 0-2 και το ματς έμοιαζε σχεδόν τελειωμένο με την ΑΕΚ απόλυτη κυρίαρχο στο γήπεδο.

Ο ρυθμός του ματς στη συνέχεια έπεσε με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να αντιδράσει. Στο 24' έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που έδωσε πάσα στον Ζίνι μέσα στην περιοχή.

Το ματς δεν είχε φάσεις, δεν είχε ρυθμό και έτσι φτάσαμε στο 35'. Ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μουκουντί στην προσπάθειά του να απομακρύνει, κλώτσησε τον Μλάντεν που τσίμπησε την μπάλα. Ο Ζοάο Πέδρο πήρε φόρα, ξεγέλασε τον Αθανασιάδη που διάλεξε γωνία και με σκαφτό στο κέντρο έκανε το 1-2.

Στο 45' εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτη, αλλά ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Τορεχόν με το κεφάλι έκοψε την πορεία της, η οποία πήγαινε στην εστία.

Αμέσως μετά ο Σέρβος της ΑΕΚ είχε μία χλιαρή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Καπίνο. Έτσι τελείωσε το ημίχρονο στο Αγρίνιο με 1-2 και την ΑΕΚ να έχει 8 τελικές έναντι τριών των γηπεδούχων με 67% κατοχή.

Το β' ημίχρονο άρχισε με Πετράκη και Αλμέιδα να μην προχωρούν σε αλλαγές. Στο 53' ο Πέδρο πατά ωραία στον Χουάνπι, ο οποίος πιάνει σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και αρκετό ύψος και να φεύγει άουτ.

Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά στο 57' για την ΑΕΚ. Ο Μουκουντί έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σιμάνσκι προσπάθησε να κάνει το γύρισμα, αλλά η προσπάθειά του κόπηκε από την άμυνα του Παναιτωλικού. Αμέσως μετά ο Γκατσίνοβιτς βρήκε λίγο κενό χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, ήταν συρτό και αδύναμο, ενώ πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Καπίνο.

Στο 59' εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Μοχαμάντι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Νέα προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς δύο λεπτά μετά, εκτός περιοχής, αυτή τη φορά ήταν δυνατό σουτ που είχε κατεύθυνση στην εστία, αλλά ο Καπίνο έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Στο 63' ο Παναιτωλικός άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Οικονόμου δεν έβαλε σωστά το πόδι του. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, ο Μπρούνο Ντουάρτε με κεφαλιά θέλησε να βρει τον Μάριο Οικονόμου, αλλά σχεδόν σε άδειο τέρμα δεν έβαλε καλά το πόδι του.

Ο Πετράκης αμέσως μετά έβαλε τον Καρέλη και αμέσως ο Παναιτωλικός δικαιώθηκε με γκολ. Στο 65' ο Λιάβας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αθανασιάδης δεν βγήκε, ο Σιμάνσκι απομάκρυνε αδύναμα και το σουτ του Πέδρο κόντραρε στον Βίντα. Ο Μπαλντασάρα έπιασε το σουτ με δύναμη, η μπάλα βρήκε στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.

Ο Αλμέιδα αμέσως έβαλε Ρότα (τραυματίστηκε ο Σιντιμπέ), Τζούμπερ αντί Ζίνι και Γιόνσον αντί Σιμάνσκι. Ο "Γκάτσι" πήγε αριστερά, με τον Τζούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 83' έχασε μία τεράστια ευκαιρία. Ο Γιόνσον γέμισε για τον Γκατσίνοβιτς, αυτός γύρισε ωραία το σώμα του και ο Σέρβος με πλασέ πήγε να σκοράρει αλλά ο Καπίνο έβγαλε εντυπωσιακά και αμέσως απομάκρυνε η άμυνα.

Η ΑΕΚ έδειχνε να δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Αλμέιδα να ρίχνει στην μάχη και τον Φαν Βέερτ (αντί Μοχαμάντι) για το γκολ της νίκης, αλλά και τον Μήτογλου αντί του τραυματία Μουκουντί. Ο Γκατσίνοβιτς γύρισε στην άμυνα αριστερά, αλλά επί της ουσίας η ομάδα είχε βγει μπροστά για το γκολ.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 90'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ, ο Γιόνσον έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Βίντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ πίεζε, έψαχνε την μεγάλη φάση, αλλά αδυνατούσε να την βρει.

Ο Γιόνσον στο 95' έκανε ένα σουτ, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε εύκολα. Και τελικά το σκορ έμεινε στο 2-2 με την ΑΕΚ να πετάει 2 βαθμούς στο Αγρίνιο και να χάνει την ευκαιρία να πιάσει κορυφή μόνη της!

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-2

Super League - 14η αγωνιστική 

Γήπεδο: Αγρινίου

Διαιτητής 2: Μανούχος

Γκολ: 2' Γκαρσία σουτ 0-1, 14' Ελίασον σουτ 0-2, 35' Ζοάο Πέδρο πέναλτι 1-2, 65' Μπαλντασάρα σουτ 2-2

Κίτρινες κάρτες: Φεντερίκο Ντουάρτε (40'), Μπρούνο Ντουάρτε (52'), Οικονόμου (70'), Καρέλης (92')

Κόκκινες κάρτες: -

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82' Μπελεβώνης), Χουάνπι (64' Καρέλης), Πέδρο (90' Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68' λ. τρ. Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87' Μήτογλου), Μοχαμάντι (87' Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68' Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68' Τσούμπερ), Γκαρσία.

MVP: -

Κριτική

Γιώργος Αθανασιάδης 7: Αυτή την φορά πατούσε καλά και γερά στο γήπεδο. Φυσικά δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δυο γκολ. Ενώ όσες άλλες φάσεις χρειάστηκε να διαχειριστεί, το έκανε σωστά, χωρίς πάντως να κάνει την μεγάλη απόκρουση.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ 6: Πήρε αρκετά ανεβάσματα από την πλευρά του και βοήθησε πολύ την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Το δεύτερο γκολ ξεκινά από δική του παράλληλη σέντρα. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν ίσως λίγο περισσότερο χαλαρός, απ' ότι ήταν οι ανάγκες του ματς. Και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να τραυματιστεί, έδειχνε να χάνει την συγκέντρωσή του. Στο 62' λόγω τραυματισμού τον αντικατέστησε ο Ρότα.

Ντομαγκόι Βίντα 8: Για μια ακόμα φορά, ήταν επιβλητική η εμφάνιση που έκανε ο Κροάτης στόπερ. Με τον τρόπο που κάλυπτε τους χώρους, που καθάριζε τις φάσεις, ακόμα και τις προσωπικές μονομαχίες. Ενώ με την μπάλα στα πόδια, προσπαθούσε να κάνει σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Ήταν αυτός που και πάλι προσπαθούσε να σώσει καταστάσεις στην άμυνα της ΑΕΚ.

Αρόλντ Μουκουντί 5: Γενικώς δεν είχε ζητήματα στις προσωπικές μονομαχίες. Έκανε όμως λάθος στην φάση που σωστά χρεώθηκε με πέναλτι, καθώς πήγε άτσαλα πάνω στον αντίπαλό του. Είναι πολύ εμφανές πως είναι επηρεασμένος ψυχολογικά απ' αυτό που έχει γίνει με τον Πινέδα. Και σ' όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν πατούσε καθόλου καλά στο γήπεδο, έχοντας κάνει και λάθος τοποθέτηση στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού. Στο 87' αντικαταστάθηκε από τον Μήτογλου.

Μιλάντ Μοχαμάντι 4: Είχε διάθεση, προσπάθησε πολλές φορές να ανέβει από την πλευρά του, αλλά έκανε αρκετά λάθη με την μπάλα στα πόδια. Ενώ υπήρχαν και αρκετές φορές που έχασε την θέση του, αφήνοντας κενό στην πλευρά του στα μετόπισθεν. Δεν έκανε καλό ματς. Στο 87' παραχώρησε τη θέση του στον Φαν Βέερτ.

Νταμιάν Σιμάνσκι 6: Έδειχνε να μην έχει τόσο πολλή ενέργεια, γι' αυτό και προσπάθησε να διαχειριστεί τις φάσεις στην μεσαία γραμμή περισσότερο με την εμπειρία του και λιγότερο με τα τρεξίματα του. Προσπαθούσε να κρατήσει την θέση του και να μοιράσει σωστά την μπάλα, αλλά από ένα σημείο του ματς και μετά, δεν το έκανε σχεδόν καθόλου. Στο 68' τον αντικατέστησε ο Γιόνσον.

Πέτρος Μάνταλος 6: Για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο παίκτης που πήρε τον ρόλο τον δημιουργικό, ως δεύτερος χαφ. Πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του, έψαξε για σωστές πάσες και νοικοκύρευε το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ήταν ο μοναδικός ίσως που προσπάθησε μέχρι τέλους να μείνει με καθαρό μυαλό και να νοικοκυρέψει κάπως το παιχνίδι της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, δεν έβαλε ούτε αυτός ένταση στο παιχνίδι του, ούτε την πέρασε στην υπόλοιπη ομάδα.

Ζίνι 3: Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και η επιλογή του Αλμέιδα ήταν να τον τοποθετήσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Είναι αλήθεια πως δεν φάνηκε πολύ. Με εξαίρεση μια κομπίνα από στατική φάση, που απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γενικώς δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Ενώ έκανε και πολλά λάθη απειρίας στο δεύτερο ημίχρονο. Αντικαταστάθηκε στο 68' και τη θέση του πήρε ο Τζούμπερ.

Νίκλας Ελίασον 8: Πέτυχε ένα τρομερό γκολ. Με μια κίνηση που συνηθίζει πολύ να κάνει στην φετινή σεζόν. Γενικώς πήρε προσπάθειες από την πλευρά του, αλλά δεν ανέβασε και αυτός πολύ ψηλά τις στροφές στο παιχνίδι του. Και μάλιστα από το γκολ του και μετά, άρχισε σταδιακά να εξαφανίζεται από το ματς. Δεν του έβγαινε απολύτως τίποτα.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς 5: Η επιλογή του Αλμέιδα ήταν να τοποθετήσει τον Σέρβο χαφ σ' έναν ρόλο στον άξονα και ως "δεκάρι" πίσω από τον φορ. Πήρε πολύ παιχνίδι πάνω του. Και δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά. Όμως τα περισσότερα απ' όσα δοκίμασε, δεν του βγήκαν, παρόλο που έδειξε πολύ μεγάλη διάθεση. Πάλεψε πολύ και από τον άξονα και από τα άκρα, ήταν μέσα σε φάσεις, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Λιβάι Γκαρσία 6: Ξεκίνησε το ματς βρίσκοντας ξανά δίχτυα. Ενώ στο πρώτο 20άλεπτο, ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσει η άμυνα του Παναιτωλικού, ήταν να τον τραβήξει και να τον ρίξει στο χορτάρι με φάουλ. Ωστόσο από το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, έριξε κάπως τους ρυθμούς του παιχνιδιού του. Και σχεδόν σ' ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου.

Λάζαρος Ρότα 4: Μπήκε στο ματς στην θέση του τραυματία Σιντιμπέ στο 62'. Όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει σχεδόν καθόλου. Είχε πολύ κακές επιλογές στα ανεβάσματά του και καμία από τις προσπάθειες που πήρε, δεν του βγήκε.

Στίβεν Τσούμπερ 4: Περίμενε ο Αλμέιδα πολλά από τον Ελβετό από την στιγμή που μπήκε στο ματς στο 68' στη θέση του Ζίνι. Παρόλα αυτά έδειξε να μην έχει ούτε ενέργεια, ούτε καθαρό μυαλό. Και δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα απ’ όσα δοκίμασε.

Γενς Γιόνσον 7: Τα πήγε πολύ καλύτερα από τον Σιμάνσκι παίζοντας ως αμυντικό χαφ αντικαθιστώντας τον στο 68'. Κέρδισε μπάλες, ανέβαζε σωστά την ομάδα και μοίραζε το παιχνίδι. Δεν είχε και αυτός καλές τελικές επιλογές.

Τομ Φαν Βέερτ 5: Από τις τελευταίες αλλαγές του Αλμέιδα. Μπήκε στο 87' αντικαθιστώντας τον Μοχαμάντ σε μια προσπάθεια να γίνει η ΑΕΚ πιο επιθετική. Γέμισε την περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε μέσα σε κάποια φάση που θα μπορούσε να απειλήσει. Δεν μπόρεσε να δώσει βοήθεια.

Σίμος Μήτογλου 6: Πολύ η θετική η παρουσία του από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, στο 87' αντικαθιστώντας τον κουρασμένο Μουκουντί, κυρίως διότι κατάφερε να κρατήσει την ΑΕΚ ασφαλή, παρότι είχε ανέβει πολύ ψηλά για να πιέσει για να βρει γκολ νίκης. Κέρδισε μονομαχίες, ήταν θετικός.

Ματίας Αλμέιδα 5: Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο προπονητής της ΑΕΚ αλλά δεν λένε να σταματήσουν και οι ατυχίες αυτής της ομάδας, κυρίως με τους πολλούς και συχνούς τραυματισμούς βασικών της ποδοσφαιριστών. Επίσης, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν πάψει να του βγαίνουν οι αλλαγές του από τις οποίες επί μακρό διάστημα έχει να πάρει σημαντικές βοήθειες. Παίκτες του κορμού όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Τζούμπερ διανύουν μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αν σκεφτεί κανείς ότι έμειναν έξω και οι Αραούχο, Πόνσε, Άμραμπατ, Στάνκοβιτς, Πισάρο, Χατζισαφί, Κάλενς, Γαλανόπουλος και αν συνυπολογίσει ότι παίζουν ανέτοιμοι οι Γκαρσία, Γιόνσον και προσθέσει και την κακή εμφάνιση των Μοχαμαντί, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Ρότα ή την αστάθεια του Αθανασιάδη τι απομένει; Η συγκινητική προσπάθεια του Ελίασον, οι φιλότιμες αλλά όχι ολοκληρωμένες προσπάθειες του Μάνταλου και από εκεί και πέρα η ελπίδα να κάνει την έκπληξη ο Ζίνι, ο οποίος διαθέτει μεν τα προσόντα αλλά είναι φοβερά τρακαρισμένος και η προσμονή, έστω και στο παρά ένα, να θυμηθεί ο Φαν Βέερτ την εκτελεστική του δεινότητα, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει όμως με μια τρίλεπτη συμμετοχή έπειτα από μισή σεζόν αποχής από επίσημους αγώνες. Να μη ζητάμε και το ανέφικτο από κάποιους παίκτες. Οι ευθύνες του Αλμέιδα εστιάζονται στην αρχή της σεζόν, όταν δήλωνε ότι είναι εντάξει με τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα και πως δεν υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης, αφού οι υπάρχοντες αρκούσαν μια χαρά για να φέρουν σε πέρας την αποστολή να βρίσκεται φέτος η ΑΕΚ εντός των τριών στόχων της. Τώρα που αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος είναι αργά για να διορθωθεί αυτή η αστοχία. Επίσης, για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε την αδυναμία του να παίξει έξυπνα για να εξασφαλίσει τους βαθμούς της νίκης. Και με τον Παναιτωλικό δεν το έκανε και με τον Άγιαξ δεν το έκανε και με την Μπράιτον δεν το έκανε και με την Κηφισιά δεν το έκανε και με την Παρτιζάν στο 2-2 δεν το έκανε και με την Αντβέρπ δεν το έκανε ούτε εδώ ούτε στο Βέλγιο. Και λάθος που επαναλαμβάνεται δείχνει ότι οφείλεται καθαρά στη νοοτροπία του προπονητή να κατεβάζει μια ομάδα που θα παίζει 90' επιθετικά έχοντας σαν ένα και μοναδικό σκοπό της τη νίκη. Πολύ καλό ακούγεται αλλά πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο υλικό για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Όταν παρεισφρέουν αστάθμητοι παράγοντες όπως οι απουσίες και η κούραση πρέπει να υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις στις οποίες ισχύει το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ώστε η ομάδα να έχει σαν πρώτο στόχο να πάρει τους βαθμούς και όχι να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της. Αυτό είναι αναγκαίο στον πρωταθλητισμό.

Παραλειπόμενα και διαιτησία

Ξεκινάω από τη διαιτησία, την οποία σπάνια θα χρησιμοποιήσω ως άλλοθι για ενδεχόμενες αποτυχίες της ομάδας. Αυτή τη φορά η πρόκληση ήταν και τεράστια και αδικαιολόγητη και κατά την εκτίμησή μου ηθελημένη! Τόσο ο Μανούχος όσο και ο VARίστας είναι ή άσχετοι με τη διαιτησία ή ύποπτοι! Το πέναλτι που έγινε πάνω στον Βιντα με το κράτημα του χεριού του εντός περιοχής θα πρέπει από εδώ και πέρα να διδάσκεται σε σεμινάρια διαιτησίας και να αποτελεί αιτία απόρριψης ενός διαιτητή από τους πίνακες διαιτησίας. Και για τον VARίστα είναι ακόμα πιο σοβαρά τα πράγματα γιατί δεν στέκει σε καμία περίπτωση η δικαιολογία ότι δεν το είδε. Αν όντως δεν το είδε έχει πρόβλημα όρασης και πρέπει και σ' αυτή την περίπτωση να κοπεί από τους πίνακες λόγω ανεπάρκειας. Η ΑΕΚ φέτος πιστολιάστηκε χωρίς να μπορεί να φέρει αντίρρηση γι' αυτό σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Στο ματς με τον Ολυμπιακό όπου είχαμε διπλή ανατροπή, πρώτα του Γκαρσία και μετά του Ελίασον, στο ματς με την Κηφισιά σε εξόφθαλμη ανατροπή του Γκαρσία και στο ματς μα τον Παναιτωλικό όπου είχαμε τράβηγμα του Βίντα από το χέρι μέσα στη μικρή περιοχή. Αυτά τα τρία ματς σημαίνουν μείον 6 βαθμούς για την ΑΕΚ. Συνυπολογίστε τώρα σε πόσα ματς έγινε το αντίθετο και χαρίστηκαν πέναλτι και συνεπώς βαθμοί σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα το σπάνιας γελοιότητας πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό και με το οποίο έφυγε με τους 3 βαθμούς από τις Σέρρες και μετά κάντε τους υπολογισμούς σας και ελάτε να μιλήσουμε για διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Αυτά πρέπει να βλέπει η κυβέρνηση που προσπαθεί με τη λήξη κωμικών αποφάσεων να πατάξει τη βία από τα γήπεδα και να καταλάβει τι είναι αυτό που τελικά οδηγεί τους οπαδούς σε έξαλλη κατάσταση να προσπαθούν να σπάσει ο ένας το κεφάλι του άλλου πνιγμένος από το δίκιο του ή από το άδικο που βλέπει να ξεσπάει πάντα στην δική του πλάτη και στης ομάδας το. Και παρόλο που η ομάδα η οποία γνωρίζει πιο σκληρά από κάθε άλλη στο πετσί της τις αδικίες από αγωνιστική σε αγωνιστική, οι οπαδοί της οποίας, προς τιμήν τους παραμένουν ψύχραιμοι και αποφεύγουν να εμπλακούν σε ακρότητες, η ΑΕΚ δηλαδή, το μαϊμουδένιο κράτος του οποίου έχουμε την ατυχία να είμαστε πολίτες τιμωρεί με την ίδια ευκολία και τις ίδιες ποινές που τιμωρεί και ομάδες που το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα είναι να εμπλέξουν σε εμφύλιο πόλεμο με τις ευχές των διοικήσεών του. Αιδώς Αργείοι! Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ σφάζεται στο γόνατο και η διοίκησή της εξακολουθεί να τηρεί μια εκνευριστική και απαθή στάση λες και δεν τρέχει τίποτα. Η μόνη διοίκηση ομάδας που εξέφρασε ανοιχτά την εμπιστοσύνη της στην ελληνική διαιτησία και δήλωσε πως εμπιστεύεται τους Έλληνες διαιτητές και δέχεται να σφυρίζουν τα παιχνίδια της χωρίς να καλούνται ξένοι διαιτητές. Ποιους εμπιστεύεται; Τους κατά συρροή λωποδύτες; Τους χασάπηδες των ονείρων μας; Τους πουλημένους και ξεφωνημένους κατ' εξακολούθηση; Ή τους χεσμένους και πασαλειμμένους με το σκατό να ξεχειλίζει από τις κάλτσες μέχρι το γιακά τους; Αυτά τα όργανα σε διατεταγμένη υπηρεσία εμπιστεύεται; Γιατί δεν σηκώνει σκόνη; Γιατί δεν τρέμει η γη από τις φωνές της; Τι θέλει να αποδείξει; Της αρέσει να εφαρμόζει το σφάξε με πασά μου ν' αγιάσω; Ας την πληροφορήσει κάποιος ότι τους οπαδούς της ΑΕΚ δεν τους αρέσει καθόλου αυτή η τακτική η οποία από ακραία αγανακτισμένη μερίδα των οπαδών της χαρακτηρίζεται έως και ύποπτη. Όλοι περιμένουμε μία αντίδραση. Πού είναι ο Κοσμάς; Πού είναι ο Τσατάλης; Πού είναι ο Καραλής; Έχει γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων η ΑΕΚ ή όχι; Πότε περιμένει να βγάλει έστω μια υποτυπώδη ανακοίνωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: