Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0 Μόνη πρώτη στη βαθμολογία Ένα βαθμό μπροστά από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και 5 από Ολυμπιακό

Η Νέα Φιλαδέλφεια γέμισε, το πάρτι ξεκίνησε νωρίς και η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Έδωσε ποδοσφαιρική παράσταση στο χορτάρι, κέρδισε εύκολα την Κηφισιά με 3-0 και θα μπορούσε να σκοράρει τα τριπλάσια γκολ και βάλε αν ήταν πιο εύστοχη!.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σκόραρε στο 19' και στο 24' με τον ασταμάτητο Λιβάι Γκαρσία. Στο 91' ο Λιούμπιτσιτς με κεφαλιά έκανε το 3-0 και πλέον βρίσκεται μόνη στην κορυφή, μετά το μεγάλο κάζο του ΠΑΟΚ που διασύρθηκε μέσα στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό με 1-4.

Μεγάλο ματς έκανε ο Σταύρος Πήλιος με σούπερ συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ το Σάββατο στις 19:30 στη Λαμία.

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερά, τον Κάλενς με τον Χατζισαφί στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο με τον Γκαρσία φορ.

Μόλις στο 2' η ΑΕΚ απείλησε με σέντρα του Πήλιου και κεφαλιά του Γκαρσία λίγο άουτ. Και έκανε δυνατό ξεκίνημα. Αποτέλεσμα στο 5λεπτο να έχει μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Γκαρσία έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σπίνο, στην περιοχή τον γκρέμισε και ο Γκορτσίλας έδωσε αμέσως πέναλτι και αποβολή στον παίκτη της Κηφισιάς. Ο Γκαρσία πήρε φόρα, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έπεσε στη γωνία του αριστερά και απέκρουσε, με τον Σιντιμπέ στην επαναφορά να σουτάρει άουτ.

Ο Μπράτσος στο 9' έκανε αλλαγή και έβαλε τον Βαφέα στην θέση του Μενέντες για να παίξει στα στόπερ.

Η Ένωση έπαιζε πλέον… μονότερμα την αντίπαλό της. Στο 13' σουτ του Πινέδα, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κηφισιάς και ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 19' και ηρέμησε. Ο Ελίασον με περίτεχνη ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς την περιοχή και ο Γκαρσία με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο Αναγνωστόπουλος βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Και πέντε λεπτά μετά, στο 24', χτύπησε ξανά! Ο Πήλιος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, ο Αναγνωστόπουλος τον σταμάτησε αλλά ο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ένα ακόμα γκολ για την ΑΕΚ στο 29'. Υπέροχη πάσα του Πήλιου στον Γκατσίνοβιτς, ο Σέρβος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στη μικρή περιοχή και ο Τσάπαν στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ τελικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR.

Αμέσως μετά από δεξιά ο Γκαρσία σέντραρε, αλλά ο Γκατσίνοβιτς δεν πρόλαβε τελευταία στιγμή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 32' ο Αναγνωστόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση στον Γκαρσία, μετά από τρομερή σέντρα του Ελίασον! Τέσσερα λεπτά μετά υπέροχος συνδυασμός Γκαρσία-Γκατσίνοβιτς, η μπάλα στον Ελίασον που σούταρε αμέσως, απέκρουσε στη γωνία του ο Αναγνωστόπουλος.

Η ΑΕΚ έπαιζε φουλ επιθετικά, ο Πήλιος, ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον έκαναν τρομερά πράγματα στο γήπεδο, με τον Γκαρσία κύριο εκφραστή και την Κηφισιά να παίζει μαζική άμυνα.

Στο 45' ο Πινέδα βρήκε τον κενό χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Κάπως έτσι τελείωσε το ημίχρονο με πολλές-πολλές τελικές για την ομάδα του Αλμέιδα, 2 γκολ και χαμένο πέναλτι.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν κάποια αλλαγή στο ημίχρονο με την ΑΕΚ να είναι ξανά πολύ απειλητική. Στο 51' ο Τσούμπερ εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ.

Δύο αλλαγές από τον Μπράτσο στο 57'. Πρίτσας και Κλωναρίδης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μπιφούμα και Σολόα.

Στο 59' ο Σιντιμπέ έκλεψε την μπάλα από τον Σάντος και έκανε αμέσως το σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αναγνωστόπουλος ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

Στο 62' σουτ του Πινέδα από το ύψος της περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος τον σταμάτησε.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 63', ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, απέφυγε και τον Αναγνωστόπουλο αλλά ο Τσάπαν τον σταμάτησε.

Νέα κίνηση του εξαιρετικού Πήλιου στο 64' στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς. Ο Γιόνσον είδε την κίνησή του, τον τροφοδότησε με ωραία μπαλιά και αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Γλυκιά σέντρα του Πινέδα στο 69', ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 70' ο Αλμέιδα έκανε τετραπλή αλλαγή. Έβαλε Άμραμπατ-Λιούμπιτσιτς-Αραούχο-Πισάρο αντί Γκαρσία-Τσούμπερ-Γιόνσον-Γκατσίνοβιτς. Ο Άμραμπατ πήγε φορ, ο Πισάρο αριστερά, ο Αραούχο πίσω από τον φορ και ο Λιούμπιτσιτς στα χαφ. Ο Μπράτσος έβαλε Μποτία-Τετέι.

Στο 75' ο Τετέι μπήκε στο ματς και άρχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της ΑΕΚ. Ο φορ της Κηφισιάς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 77' ο Αλμέιδα έβαλε τον Γαλανόπουλο και έβγαλε τον Ελίασον. Έτσι ο Αραούχο έπαιξε φορ, με τον Άμραμπατ δεξιά και Πινέδα-Λιούμπιτσιτς πίσω από τον "Τσίνο".

Στο 78' ο Αραούχο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε σταθερά.

Η ΑΕΚ σκόραρε στο 84' με τον Κάλενς μετά από ωραία συνεργασία Λιούμπιτσιτς και Πινέδα. Ο Μεξικανός όμως ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό.

Στο 90' ήρθε το κερασάκι με το 3-0 του Λιούμπιτσιτς! Ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κροάτης με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι το πρώτο του με τα κιτρινόμαυρα.

Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να νικά εύκολα την αδύναμη αντίπαλό της.

Super League - 23η αγωνιστική

ΑΕΚ - Κηφισιά 3-0 

Γήπεδο: Αγιά Σοφιά

ΑΕΚ - Κηφισιά 3-0

Γκολ: 19' Γκαρσία κεφαλιά 1-0, 24' Γκαρσία κεφαλιά 2-0, 91' Λιούμπιτσιτς κεφαλιά 3-0

Κίτρινες κάρτες: Χατζισαφί (34') - Γκόμπελιτς (47'), Σολόα (54'), Τσάπαν (70')

Κόκκινες κάρτες: Σπίνος (5')

MVP: Σταύρος Πήλιος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Κάλενς, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον (70' Λιούμπισιτς), Ελίασον (77' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (70' Πισάρο), Τσούμπερ (70' Αραούχο), Γκαρσία (70' Άμραμπατ). 

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Σπίνος, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (72' Μποτία), Τσανάτζια, Σολόα (57' Κλωναρίδης), Μενέντες (9' Βαφέας), Μπιφουμά (57' Πρίτσας), Μπαρμπόσα, Ματέους, Οζέγκοβιτς (72' Τετέι). 

Κριτική

Στάνκοβιτς 8: Θεατής του αγώνα στην κυριολεξία. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που  χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία.

Σιντιμπέ 8: Θύμισε τον πρωταθλητή Ευρώπης. Από την πλευρά του δεν περνούσε κουνούπι ενώ και επιθετικά έβγαλε τρομερές συνεργασίες με τον Ελίασον αλλά περισσότερο με τον Άμραμπατ όταν μπήκε στο παιχνίδι. Συνάντησε κάποιες δυσκολίες μόνο όταν ο Μπράτσος πέρασε στο παιχνίδι τον Τετέι αλλά και πάλι δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Πήλιος 9: Ελάφι ο μικρός. Κανείς δεν ξέρεις πόσες φορές ανεβοκατέβηκε την πλευρά του. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και επιθετικά διαθέτει έναν καλώς εννοούμενο τσαμπουκά που τον φέρνει πάντα μέσα στην καρδιά της φάσης. Διαθέτει όλο το πακέτο για μια μεγάλη καριέρα, βρίσκεται και στα καλύτερα χέρια, από τον ίδιο εξαρτάται να αφήσει εποχή.

Κάλενς 8: Παίζει σε όποια θέση της άμυνας και να τον βάλει ο προπονητής του και φέρνει σε αίσιο τέλος την αποστολή που του αναθέτει. Είναι από τους παίκτες που λύνουν τα χέρια των προπονητών τους, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα έμψυχου δυναμικού.

Χατζισαφί 8: Άλλος ένας παίκτης καθαρά του προπονητή. Ακόμα και τερματοφύλακας θα έπαιζε με επιτυχία αν του το ζητούσε ο Αλμέιδα. Εξαιρετικός στον ρόλο του στόπερ σε βαθμό που ο προπονητής του σκέφτεται σοβαρά να προτείνει την ανανέωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι, όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου.

Γιόνσον 8: Η σταθερότητα αυτού του παίκτη είναι αξιοθαύμαστη με όποιον παρτενέρ κι αν αγωνίζεται. Ουσιαστικά μοναδικός αμυντικός χαφ έπαιξε με την Κηφισιά, απελευθερώνοντας τον Πινέδα που ασχολήθηκε περισσότερο με το θέμα της δημιουργίας. Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Λιούμπισιτς.

Πινέδα 8: Ουσιαστικός και σε πολλές περιπτώσεις καταλυτικός στο δημιουργικό κομμάτι όπου για άλλη μια φορά αποτέλεσε τον εγκέφαλο της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα τον άφησε σε όλο το ματς αφού έδινε ρυθμό στην ομάδα και την ανέβαζε με χαρακτηριστική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.  

Τσούμπερ 7: Μαχητικός όπως πάντα έδωσε τις μονομαχίες του που άλλες κέρδισε και άλλες έχασε. Αντικαταστάθηκε από τον Αραούχο στο 70' γιατί κουράστηκε.

Ελίασον 9: Εξαιρετικός ο Σουηδός είναι ένα πύρινο βέλος στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Έφτιαξε το πρώτο γκολ με εξαιρετική ντρίπλα και σέντρα ακριβείας στην καρδιά της άμυνας της Κηφισιάς όπου βρήκε τον Γκαρσία σε θέση βολής. Δημιούργησαν μαζί με τον Πήλιο και τον Γκατσίνοβιτς ένα τρίγωνο που πετούσε φωτιές και ήταν μια μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Γαλανόπουλο και ταυτόχρονα έγιναν κάποιες ανακατατάξεις στην εντεκάδα με αποτέλεσμα στη θέση του να μετακινηθεί ο Άμραμπατ, αφού ο Γαλανόπουλος πήγε στο κέντρο.

Γκατσίνοβιτς 8: Μεγάλη η συμβολή του στη νίκη. Κάλυψε τέλεια την αριστερή πλευρά της επίθεσης και συνεργάστηκε άψογα με τον Πήλιο, τόσο στις αλληλοκαλύψεις όσο και στον επιθετικό τομέα. Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Πισάρο.

Γκαρσία 9: Να 'χεις χίλια μάτια να τον βλέπεις αυτόν τον παίκτη. Και βρίσκεται ακόμα στην αρχή της καριέρας του. Τι του επιφυλάσσει το μέλλον κανείς δεν τολμάει να το προβλέψει. Αρκεί να είναι καλά στην υγεία του. Χάνει βέβαια και ευκαιρίες αλλά δεν γίνεται ότι επιχειρεί να μετουσιώνεται σε γκολ. Πάντως, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Λιβάι δεν θα πρέπει να είναι ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι της ΑΕΚ. Έχει έναν δικό του, λίγο πρωτόγονο τρόπο να εκτελεί. Καταλαμβάνεται από ενθουσιασμό και συνήθως εκτελεί ψηλά στις γωνίες και με δύναμη. Αυτές οι εκτελέσεις εμπεριέχουν μεγάλη δόση ρίσκου. Και ο Γκαρσία έχει χάσει αρκετά και κρίσιμα πέναλτι. Η ΑΕΚ για τα πέναλτι χρειάζεται κάποιον ψυχρό εκτελεστή με χτυπήματα σίγουρα και αποφασιστικά στις άκρες των δύο δοκών. Εκεί που το πέναλτι δεν πιάνεται όσο αίλουρος και αν είναι ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Αντικαταστάθηκε στο 70' από τον Άμραμπατ που αρχικά έπαιξε φορ, αλλά στη συνέχεια πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης και φορ πήγε ο Αραούχο.

Λιούμπισιτς 8: Πέρασε στη φυσική του θέση, σαν οκτάρι, παίρνοντας τη θέση του Γιόνσον στο 70'. Στο 91' κατάφερε να χριστεί σκόρερ με κεφαλιά.

Πισάρο 7: Στο 70' πήρε τη θέση του Γκατσίνοβιτς και έπαιξε την αριστερή πλευρά μαζί με τον Πήλιο. Ήταν ενεργητικός και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στην προσπάθειά του να βοηθήσει. Έχω την αίσθηση πως από τον παίκτη αυτόν λείπει ένα γκολ, το οποίο όταν θα το πετύχει θα ανέβει η ψυχολογία του και ταυτόχρονα και η απόδοσή του.

Αραούχο 6: Μπήκε στο 70' στη θέση του Τσούμπερ. Ξεκίνησε σαν χαφ αλλά γρήγορα μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, μετά την αποχώρηση του Γκαρσία. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ ο Τσίνο φέτος. Δείχνει να έχει χάσει κάτι από τη ζωντάνια και τη λάμψη του. Μακάρι γρήγορα να ξαναβρεί τον εαυτό του γιατί στα πλέι οφ η ΑΕΚ θα χρειαστεί τον καλό Αραούχο.

Άμραμπατ 9: Πέρασε στο παιχνίδι στο 70' στη θέση του Γκαρσία αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα γύρισε στα γνωστά του λημέρια στο δεξί άκρο της επίθεσης. Και τι δεν έκανα ο αξιαγάπητος τρελάρας. Έβγαζε σέντρα μπροστά στον αντίπαλο χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει προσποίηση και η μπάλα έφτανε σε κεφάλια ή πόδια συμπαικτών του. Ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αντίπαλο σε σημείο που ο Μπράτσος επιστράτευσε και δεύτερο αμυντικό για να μπορέσει να τον σταματήσει. Αυτόν τον παίκτη θα τον εκτιμήσουμε όταν θα έχει φύγει από την ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα πυρηνικό όπλο που αξίζει να το έχεις ακόμα κι αν είναι να το χρησιμοποιήσεις για 25 με 30' σε κάθε παιχνίδι.

Γαλανόπουλος 6: Μπήκε στο 77' στη θέση του Ελίασον αλλά ουσιαστικά κάλυψε τη θέση του Γιόνσον που είχε αντικατασταθεί από το 70'. Γιόνσον δεν είναι ο Κωστής αλλά το πάλεψε με όλη του την ψυχή και κατάφερε να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούσε η μεσαία γραμμή τη δεδομένη στιγμή του αγώνα.

Αλμέιδα 10: Αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω πόσα ακόμα κρυφά χαρίσματα έχει για να μας καταπλήσσει κάθε φορά στο μέλλον. Έχει βαρεθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ποτέ δεν τον έχει ακούσει άνθρωπος να βαρυγκωμήσει. Αποδέχεται την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και σε δευτερόλεπτα βρίσκει λύσεις ακόμα και για την πιο δύσκολη εξίσωση, πότε με ακατανόητες για εμάς αποφάσεις και πότε παίρνοντας ρίσκα που δεν θα έπαιρνε με τόση ευκολία ο καθένας. Οι σκέψεις και οι αποφάσεις του είναι αστραπιαίες όπως του στρατηγού πάνω στη μάχη. Κανείς δεν μπορεί να τον ψυχολογήσει ούτε να καταλάβει πώς σκέφτεται κι αυτό είναι ένα προτέρημα που τον χρίζει νικητή στο τέλος της ημέρας. Κανείς αντίπαλος προπονητής δεν μπορεί να τον διαβάσει και να σχεδιάσει πλάνο αντιμετώπισής του. Σαν τον καλό παίκτη του πόκερ δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματά του την ώρα του αγώνα ούτε και αφήνει να γίνουν αντιληπτές οι προθέσεις του. Συνήθως δεν σχεδιάζει συστήματα που θα τα προσαρμόσει πάνω στον κάθε αντίπαλο. Η κοσμοθεωρία του λέει ότι εμείς έχουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και ας προσαρμόσουν οι άλλοι τα σχέδια τους πάνω μας για να μας αντιμετωπίσουν. Παραμονή του αγώνα με την Κηφισιά και το ιατρικό δελτίο τον ενημερώνει: Ο Μουκουντί τίθεται εκτός με μυϊκό πρόβλημα που αποκόμισε από το Κόπα Άφρικα. Ακριβώς το ίδιο και ο Ζίνι. Κοιτάζει τα χαρτιά του, κοιτάζει τον πάγκο του αλλά δεν απογοητεύεται. Δεν προλαβαίνει να πει το όνομα του Μήτογλου όταν τον ειδοποιούν ότι και αυτός τέθηκε εκτός μάχης λόγω ενοχλήσεων στο πόδι! Ο Βίντα έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του από κίτρινες κάρτες και έτσι θα απουσιάσει υποχρεωτικά και αυτός! Ο Ρότα επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο Σιμάνσκι βρίσκεται εκτός λόγω τραυματισμού! Ο Πόνσε έχει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και πήρε άδεια. Ο Μάνταλος δεν είναι έτοιμος στο 100% και δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του. Ο Φερνάντες μόλις αποθεραπεύτηκε και δεν θα ήταν φρόνιμο να τον βάλει να παίξει. Τι έχει απομείνει; Κάποιον άλλο προπονητή θα τον είχε καταλάβει ο τρόμος  Θα προετοίμαζε ίσως τις δικαιολογίες που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση μιας ενδεχόμενη ήττας. Τι του έχει απομείνει; Από στόπερ ο Κάλενς, ο Χρυσόπουλος και ο Λαμαράνα. Για μια στιγμή. Ποιος άλλος θα μπορούσε να αγωνιστεί με επιτυχία σαν στόπερ; Ο Σιντιμπέ. Ναι, αλλά δεν υπάρχει άλλος για τη δεξιά πλευρά της άμυνας. Τότε ποιος; Ο Χατζισαφί, το πολυεργαλείο! Παίζει αριστερό μπακ, παίζει χαφ, παίζει και στόπερ! Μέγας είσαι Ματίας Τζίσους και θαυμαστά τα έργα σου!

Αντίπαλος προπονητής Κωνσταντίνος Μπράτσος 8: Μεγάλος Κύριος με το κάπα κεφαλαίο. Και πολύ καλός εξελισσόμενος προπονητής. Το θυμόμαστε και από τον Βόλο, όταν έβγαζε το καπέλο με σεβασμό στην ΑΕΚ. Δεν προκαλεί κανέναν με τη συμπεριφορά του. Και η δουλειά του στην Κηφισιά αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της αφού η ομάδα καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια φαίνεται να ξεκολλάει από τα τελευταία σκαλοπάτια της βαθμολογίας και να διεκδικεί επί ίσοις όροις την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Διαιτητής Στάθης Γκορτσίλας : Γρήγορος στις αποφάσεις του, οξυδερκής, δεν ταλαντεύτηκε ούτε σε ένα σημείο του αγώνα για κάποια απόφασή του. Καμία του απόφαση δεν ήρθε σε σύγκρουση με το VAR. Τα οφσάιντ σφυρίχτηκαν όλα στην ώρα τους, ακόμα και τα πιο οριακά. Ακύρωσε δύο γκολ της ΑΕΚ σαν οφσάιντ και τα δύο στα όρια του… χιλιοστού, ήταν όμως δίκαιες και σωστές οι αποφάσεις του. Το πέναλτι  και η αποβολή του κεντρικού αμυντικού της Κηφισιάς ήταν από εκείνα που λέμε ότι τα βλέπουν ακόμα και οι τυφλοί. Ο Γκαρσία πριν ανατραπεί είναι σε προφανή θέση για γκολ τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Τώρα, τα όσα λέει για να καλύψει τις προσωπικές του αποτυχίες ο δυστυχής Αλασκούζος, από το ένα μας αυτί πρέπει να μπαίνουν και από το άλλο να βγαίνουν. Ας κοιτάξει καλύτερα τα χάλια της ομάδας του που τολμάει να λέει ότι είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος και δεν μπορεί να κερδίσει στο γήπεδό του τη Λαμία των 10 παικτών επί 70' αγώνα!

Σχολιασμός-Παραλειπόμενα

Και να, λοιπόν, από σήμερα η ΑΕΚ στη θέση που της αξίζει να βρίσκεται. Μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ένα βαθμό μπροστά από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και 5 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ τίθεται επικεφαλής της βαθμολογίας για πρώτη φορά φέτος και με τρεις νίκες στα τρία τελευταία ματς της κανονικής περιόδου καταλαμβάνει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Και μετά ξεκινάνε τα πλέι οφ.

Ο Πανθηναϊκούλης και φέτος, όπως και πέρυσι, στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, αρχίζει να λιώνει και να εξαϋλώνεται σαν το κεράκι στο μανουάλι. Ομάδα χωρίς κανένα υπόβαθρο, με μέτριους παίκτες, κατάφερε πέρυσι να κάνει την υπέρβαση χάρη στον Γιοβάνοβιτς και από κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε και φέτος να βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές. Όχι για πολύ όμως. Δεν έχει το τσαγανό ούτε τις αντοχές να το παλέψει μέχρι τέλους. Και αν δεν ήταν ο αγαπημένος της διαιτησίας με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι και τις λιγότερες κίτρινες κάρτες εις βάρος του, ίσως να είχε σκορπίσει πολύ νωρίτερα. Με τεχνητά μέσα τον κρατάνε στη ζωή. Είμαι περίεργος τι θα εφεύρουν φέτος για να κερδίσουν χρόνο και εύνοια. Πέρυσι μέχρι τον κωρονοϊό επικαλέστηκαν.

Μία από τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ. Έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ 12 συνεχόμενων αγώνων αήττητος αλλά ήρθε η ώρα που έσκασε. Πώς να αντέξουν τα γερόντια του σε τόσα διαδοχικά πιεστικά παιχνίδια; Και ο κρότος από το σκάσιμο ήταν εκκωφαντικός με την τεσσάρα που πήγε και του έριξε μέσα στην Τούμπα το… φάντασμα του πεθαμένου εδώ και καιρό Ολυμπιακού.

Φυσικά στον Ολυμπιακό δεν θα αναφερθώ. Αυτό με τα θαύματα όπως του νέου προπονητή που άλλαξε την ομάδα σε μία νύχτα μόνο στις ιστορίες του Αλαντίν μπορεί να το βρει κανείς. Διότι οι τέσσερις προηγούμενοι προπονητές που άλλαξε ο Ολυμπιακός δεν ήταν θαυματοποιοί και τους προέκυψε να είναι ο πέμπτος.

Από την άλλη η ΑΕΚ, ατάραχη, δεν συμμετέχει στις συνομωσίες τους, δεν ασχολείται με τη διαιτησία ή με τις αναβολές που ονειρεύονται γιατί παίζουν και στην Ευρώπη, τρομάρα τους. Προχωράει ακάθεκτη θερίζοντας ό,τι και όποιον βρίσκει μπροστά της. Στα φετινά ντέρμπι είναι αήττητη και σε βαθμούς έχει πάρει τους διπλάσιους από τους αντιπάλους της στα ντέρμπι. Όλοι έχουν χάσει από την ΑΕΚ αλλά η ΑΕΚ δεν έχασε από κανέναν. Ας το έχουν αυτό σε μια άκρη του ανύπαρκτου μυαλού τους γιατί έρχεται άλλη μια σειρά από ντέρμπι με όλους, τόσο στις έδρες τους όσο και στην έδρα της ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει τόσες ατυχίες με τραυματισμούς φέτος και τόσες διαιτητικές αδικίες, που αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση της θα τα είχε παρατήσει. Όλα καταγεγραμμένα βρίσκονται και όποιος το επιθυμεί πραγματικά βγάζει τα χρωματιστά του γυαλιά και ανατρέχει στα βίντεο. Βγήκε και ο παπαρδέλας με τη γραβάτα, γνωστός και σαν ο καλύτερος νομικός της χώρας, να την κατηγορήσει ότι έχει ανίερες συμμαχίες. Ότι έχει ομάδες παραρτήματα τις οποίες νικάει χωρίς να ιδρώσει και παίρνει τους βαθμούς χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Χρέωσε στην ΑΕΚ την Κηφισιά, τη Λαμία, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό! Και δεν μπήκε καν στο κόπο ο ηλίθιος να ψάξει τα αποτελέσματα που έφερε η ΑΕΚ φέτος με αυτούς τους αντιπάλους! Αν το είχε κάνει θα είχε διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ από αυτούς, τους κολλητούς της ντε, έχει χάσει φέτος μέχρι στιγμής 4 ολόκληρους βαθμούς που αν τους είχε στο τσεπάκι θα μπορούσαν από τώρα να της κάνουν την απονομή του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα έφερε ισοπαλία με την Κηφισιά 1-1 σε παιχνίδι που κατασφάχτηκε από τη διαιτησία, ενώ στο Αγρίνιο έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Παναιτωλικό σε παιχνίδι κατά το οποίο στο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με 0-2! Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλει τους εχθρούς. Αλλά να του πει κανείς, ω, ηλιθιέστερε των ηλιθίων, αφού η ΑΕΚ έχει αυτούς τους 4 συμμάχους, άρα έχει όλους τους άλλους ορκισμένους εχθρούς! Γιατί αυτοί οι… εχθροί δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της ΑΕΚ μέχρι τώρα; Ο ΠΑΟΚ άρπαξε 4 στο ναό. Ο Αστέρας Τρίπολης 3. Ο Ατρόμητος (γνωστός και ως κοντοδόκαρος) άρπαξε 5 στην έδρα του και με τα δοκάρια απείραχτα. Η νυν ομάδα του, ο Ολυμπιακός, άρπαξε 2 στο Καραϊσκάκης. Η… πρώην ομάδα του, ο Παναθηναϊκός, άρπαξε 2 ξεγυρισμένα στη δική της έδρα, στη Λεωφόρο. Τι άλλο να της παραθέσουμε της κοντής … ψιλής που της φταίνε πάντα οι… τρίχες;

Αυτά. Τα ξαναλέμε την άλλη εβδομάδα όπου η ΑΕΚ έχει ντέρμπι στη Λαμία με μια καταπληκτική ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Νομίζετε ότι αν θα μας κάνει τη ζημιά θα πάρουν πίσω τις αηδίες τους περί παραρτημάτων; Κάποια άλλη βιόλα θα βρουν να βαράνε. Ας ελπίσουμε να γεμίσει το ρόστερ από παίκτες που θα επιστρέψουν από τιμωρίες και τραυματισμούς και η ΑΕΚ χωρίς άλλα προβλήματα να παίξει για μία ακόμα φορά στο γήπεδο για να διεκδικήσει τη νίκη, σε αντίθεση με όλους αυτούς που αγωνίζονται σε σκοτεινά κι ανήλιαγα υπόγεια για να εξασφαλίσουν καμία νίκη στα χαρτιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: