Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Τετράμπαλο στον Αστέρα η ΑΕΚ νίκησε σε ματς προετοιμασίας για την Τούμπα με 4-2

Η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς και νίκησε πολύ άνετα με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 21η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση επιθετικά πέταγε φωτιές με συνεχείς επιθέσεις και δημιουργία, ενώ αμυντικά ήταν στιβαρή. Από τις συνεχείς επιθέσεις και την πίεση της ΑΕΚ έγινε το 1-0 με τον Πόνσε στο 25' ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 27'. Στο 43', ο Ζουκάνοβιτς έκανε το 3-0 με αυτογκόλ, για να έρθει ο Γκαρσία που επέστρεψε από τραυματισμό να πετύχει γκολ στο 76' και να κάνει το 4-1. Ο Αστέρας είχε μειώσει σε 3-1 στο 45'+1 με τον Μπαρτόλο και στο 90' μείωσε στο τελικό 4-2 με την προβολή του Μιριτέλο.

Ντεμπούτο έκανε ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς στον άξονα, ενώ ο Γκαρσία γύρισε στα ματς σε τρομερή κατάσταση!

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 20:00.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ραντόνια για δεύτερο σερί ματς βασικό δεξιά στην άμυνα, τον Πήλιο αριστερά και στόπερ το δίδυμο Κάλενς-Μήτογλου, με Μάνταλο-Πινέδα στον άξονα, αριστερά στην επίθεση τον Άμραμπατ, δεξιά τον Ελίασον και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε που ήταν σέντερ φορ. Ο Μίλαν Ράσταβατς χωρίς τον Μουνάφο παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε με Μιριτέλο φορ, τον Καλτσά δεξιά στην επίθεση, τον Κρεσπί αριστερά και τον Μπαρτόλο σε ελεύθερο ρόλο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πίεση και στο 4' παραλίγο να έχουμε αυτογκόλ του Αστέρα! Γύρισμα του Χουχούμη, λάθος του Γραμματικάκη, πρόλαβε τελικά ο γκολκίπερ του Αστέρα προ του Ελίασον!

Ένα λεπτό μετά, στο 5', σουτ του Ελίασον έξω από την περιοχή, ωραία απόκρουση ο Γραμματικάκης σε κόρνερ!

Οι Αρκάδες πήραν μέτρα στα επόμενα λεπτά, δίχως μεγάλη φάση παρά μόνο ένα καλό σουτ του Λύραντζη που έφυγε άουτ. Στο 12' ο Ραντόνια εκτός περιοχής ένα δυνατό σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρε.

Τρία λεπτά μετά, στο 15', ο Τσούμπερ στα όρια της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε πολύ σωστά την μπάλα, από δεξιά κυρίως ήταν δυνατή επιθετικά και στο 20' είχε μία φάση διαρκείας και μετά από κλέψιμο του Ραντόνια με τελικό παίκτη τον Ελίασον να σουτάρει πάνω στον Γραμματικάκη.

Και πέντε λεπτά μετά, στο 25', ήρθε η ώρα για το γκολ. Κόρνερ ο Μάνταλος από αριστερά, ο Πόνσε βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά, στο 27', η ΑΕΚ χτύπησε ξανά! Σέντρα του Ελίασον από δεξιά, πήρε την κεφαλιά πολύ δυνατά ο Πόνσε και έκανε άμεσα το 2-0. Και μέσα σε τρία λεπτά είχαν γίνει όλα όσα έπρεπε για να πάρει βαθιά ανάσα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Στο 29' έφυγε στην αντεπίθεση ο Αστέρας με τον Μιριτέλο, τον έκλεισε ο Κάλενς, σούταρε, χωρίς ανησυχία για τον Στάνκοβιτς.

Στο 32' ο Άμραμπατ έστρωσε στον Μάνταλο έξω από την περιοχή, αλλά δεν το έπιασε καλά το σουτ ο τελευταίος.

Στο 43' ο Ελίασον με το που άλλαξε πλευρά στα αριστερά βρήκε χώρο, κατέβηκε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Πόνσε και ο Ζουκάνοβιτς έβαλε το πόδι για να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0.

Στο 45' είχε τεράστια ευκαιρία και για τέταρτο γκολ η ΑΕΚ! Τσούμπερ τρομερή μπαλιά σε Άμραμπατ, σέντρα του τελευταίου, προβολή Πόνσε λίγο άουτ!

Και ένα λεπτό μετά, στο 46', από σέντρα, ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά, ο Μήτογλου είχε το χέρι του ψηλά και η μπάλα το βρήκε, ο Κατσικογιάννης τελικά με το VAR έδωσε το καθαρό πέναλτι και ο Μπαρτόλο από τα 11 μέτρα μείωσε σε 3-1. Και εκεί τελείωσε το α' ημίχρονο με την Ένωση να έχει καθαρό προβάδισμα.

Το β' ημίχρονο άρχισε με αλλαγή του Ράσταβατς, ο οποίος απέσυρε τον Μπαρτόλο που είχε κίτρινη και προκλητική συμπεριφορά, βάζοντας στην θέση του τον 20χρονο Ζουγλή.

Στο 47' ο Πήλιος δοκίμασε με τη μία το σουτ μετά την απομάκρυνση από κόρνερ, άουτ η μπάλα.

Ο Ράσταβατς έκανε και 2η αλλαγή στο 50' λόγω τραυματισμού του Λύραντζη, με τον Άλβαρες να περνά αριστερά και τον Χουχούμη δεξιά.

Στο 52' ο Χουχούμης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήγε άουτ. Εν συνεχεία πήρε την μπάλα η ΑΕΚ στα πόδια της και απειλούσε συνεχώς.

Στο 55' σέντρα του Ραντόνια, προ του Πόνσε μπλόκαρε ο Γραμματικάκης.

Στο 57' ο Τσούμπερ επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση, πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό μετά, στο 58', ο Άμραμπατ είδε λίγο έξω από την εστία τον Γραμματικάκη και πήγε να τον κρεμάσει, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

Στο 61' ο Μάνταλος με υπέροχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και τη γύρισε στον Τσούμπερ. Αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Ζουκάνοβιτς τον σταμάτησε.

Στο 62' κεφαλιά του Ζουκάνοβιτς μετά το κόρνερ, χωρίς ανησυχία για τον Στάνκοβιτς.

Στο 65' ο Άμραμπατ χτύπησε και ο Αλμέιδα έβαλε αμέσως στο ματς Φερνάντες για να πάει στο δεξί άκρο, ενώ ο Γκαρσία αντί του Πόνσε στην θέση του φορ.

Στο 68' ο Ζουγλής έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και έκανε ένα γύρισμα προς την περιοχή. Ο Μήτογλου με σωτήρια επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Και στο 71' ο Λιβάι Γκαρσία έχασε την φάση της βραδιάς! Σέντρα Ελίασον από αριστερά, προβολή ο Λιβάι σε κενή ουσιαστικά εστία, πολύ ψηλά άουτ η μπάλα! Ένα λεπτό μετά ο Αλμέιδα έβαλε Αραούχο αντί Τσούμπερ.

Στο 74' ο Μάνταλος με τρομερή σέντρα, έβγαλε τετ α τετ τον Γκαρσία, αλλά αυτός αστόχησε με την μπάλα να φεύγει άουτ!

Και τρία λεπτά μετά, στο 77', στην τρίτη και φαρμακερή του Λιβάι Γκαρσία, εξαιρετική κάθετη του Μάνταλου, ο Λιβάι περνάει και τον Γραμματικάκη και πλασάρει στα δίχτυα για το 4-1!

Στο 78' ο Αλμέιδα έβαλε τον Λιούμπισιτς στο ντεμπούτο του αντί του Μάνταλου και τον Γαλανόπουλο αντί του Πινέδα, αλλάζοντας τον άξονα. Ο Ράσταβατς έβαλε τον Αλάγμπε αντί του Γιαμπλόνσκι.

Στο 83' ο Λιβάι από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Γραμματικακης.

Στο 90' ο Αστέρας μείωσε σε 4-2. Ο Σίτο σέντραρε, προβολή του Μιριτέλο στα δίχτυα για το 4-2. Και εκεί τελείωσε το ματς με τον Κάλενς στις καθυστερήσεις να έχει μία καλή ευκαιρία για γκολ!

Super League - 21η αγωνιστική

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 4-2

Γήπεδο: Αγιά Σοφιά

Γκολ: 25' Πόνσε κεφαλιά 1-0, 27' Πόνσε κεφαλιά 2-0, 43' Ζουκάνοβιτς αυτογκόλ 3-0, 45'+1 Μπαρτόλο πέναλτι 3-1, 77' Λιβάι Γκαρσία σουτ 4-1, 90' Μιριτέλο σουτ 4-2

Κίτρινες κάρτες: Ζουκάνοβιτς (12'), Γκος (32'), Μπαρτόλο (41')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP: Έκι Πόνσε

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79' Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (66' λ.τρ. Φερνάντες), Ελίασον, Μάνταλος (78' Λιούμπισιτς), Τσούμπερ (72' Αραούχο), Πόνσε (66' Γκαρσία). 

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50' λ.τρ. Άλβαρες), Γκος (65' Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79' Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46' Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65' Σίτο), Μιριτέλο. 

Κριτική

Στάνκοβιτς 8: Σταθερός, χωρίς να φέρει καμία ευθύνη στα δύο γκολ που δέχτηκε. Και στην άριστη μέρα του και στην πιο χαλαρή, αποτελεί εγγύηση για τα γκολπόστ της ΑΕΚ.

Ραντόνια 6: Η ευθύνη του στο δεύτερο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ είναι μεγάλη. Είναι στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα κι αυτός επιδεικνύει μια απαράδεκτη χαλαρότητα. Του αναγνωρίζεται η απειρία αλλά ο γρήγορος τρόπος σκέψης και η αντίληψη είναι προσόντα που δεν μαθαίνονται στην προπόνηση. Πέρα από αυτή την κακιά στιγμή δεν ήταν άσχημος, πρόσφερε αμυντικά αλλά και επιθετικά έκανε προσπάθειες να βγάλει την ομάδα μπροστά, άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε αποτυχημένες.

Πήλιος 8: Όσο παίζει τόσο καθιερώνεται στην εντεκάδα της ΑΕΚ κάνοντας την έλλειψη του Χατζισαφί να μη φαίνεται σχεδόν καθόλου. Δείχνει τρομερή αυτοπεποίθηση και σε κάθε παιχνίδι που παίρνει στα πόδια του γίνεται όλο και καλύτερος.

Μήτογλου 7: Έδωσε πολλές μάχες, άλλες κέρδισε και άλλες έχασε. Δεν ήταν πάντως από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Σηκώνει επιπόλαια ψηλά το χέρι μέσα στην περιοχή πράγμα που απαγορεύεται για έμπειρο αμυντικό, με αποτέλεσμα να υποπέσει στο πέναλτι που αποφέρει το πρώτο εις βάρος της γκολ για την ΑΕΚ.

Κάλενς 9: Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Ένας πραγματικός βράχος στα μετόπισθεν της ΑΕΚ. Έκανε και πάλι ένα φοβερό ματς ο Περουβιανός αμυντικός εξαφανίζοντας τον πρώτο σκόρερ του Αστέρα Μιριτέλο που αποτελεί και έναν από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς συνολικά στο πρωτάθλημα. Κυριολεκτικά, ο Κάλενς δεν τον άφησε να πάρει ανάσα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς καταπίνοντας όποιον τον πλησίαζε και άγγιξε το τέλειο βοηθώντας σημαντικά και στο build up απο πίσω.

Πινέδα 8: Ιδιαίτερες οι συνθήκες σήμερα καθώς έλειπαν και οι δύο αμυντικοί μέσοι (Σιμάνσκι-Γιόνσον). Το πολυεργαλείο Πινέδα ανέλαβε κατά κύριο λόγο να καλύψει το κενό και ήταν φανερό πως κινούνταν σε άλλους χώρους απ' ότι συνήθως. Έπαιζε πιο πίσω, είχε στο νου του και τα ανασταλτικά του καθήκοντα και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, βοηθούμενος φυσικά και από τον παρτενέρ του, τον Πέτρο Μάνταλο, στον άξονα. Στο 79' παραχώρησε τη θέση του στον Γαλανόπουλο.

Μάνταλος 9: Φοβερό παιχνίδι από τον Μάνταλο και τρομερή η συνεργασία του με τον Πινέδα σε όλα τα επίπεδα. Ανασταλτικά του έδινε συνεχώς βοήθειες για να βγουν τα μαρκαρίσματα, ενώ ήταν όλα τα λεφτά στο δημιουργικό κομμάτι. Από δικό του χτύπημα κόρνερ έρχεται το 1-0 του Πόνσε, από δικές του φανταστικές μπαλιές η ΑΕΚ διαλύει στην επανάληψη τον Αστέρα. Πιστώνεται φυσικά και την ασίστ στο τέταρτο γκολ του Γκαρσία τον οποίο βρήκε με μαγική κάθετη πάσα, ενώ θα μπορούσε να έχει κι άλλη ασίστ λίγο νωρίτερα, όταν και πάλι βρήκε τον Λιβάι στην πλάτη. Στο 78' παραχώρησε τη θέση του στον Λιούμπισιτς για την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Άμραμπατ 7: Τα έδωσε όλα, ήταν μαχητικός και προσπάθησε να τρυπήσει από την αριστερή πλευρά τον αντίπαλο. Σε κάποιες φορές ταλαιπωρούσε παραπάνω την μπάλα από αυτό που έπρεπε ή καθυστερούσε το παιχνίδι. Πάντοτε όμως, ήταν εκεί να προσφέρει βοήθειες στον Πήλιο, όντας απόλυτα συνεπής τακτικά. Στο 66' έδωσε τη θέση του στον Φερνάντες αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Ελίασον 9: Ο Σουηδός έπαιξε βασικός και αγωνίστηκε και στα δύο φτερά. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, συνεχώς πλαγιοκοπούσε και δημιουργούσε κινδύνους, είτε εκτελούσε, είτε σέντραρε και έφτιαξε μάλιστα και το 2ο γκολ του Πόνσε για το 2-0. Εξαιρετική εικόνα μετά από καιρό. Μετά τη χτεσινή του εμφάνιση κάθε διάθεση για συζήτηση παραχώρησής του θα πρέπει να κόπηκε με το μαχαίρι. Ο Ελίασον είναι ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της μηχανής του Δικεφάλου Αετού.

Τσούμπερ 7: Κινούνταν στους γνωστούς χώρους που τον έχουμε συνηθίσει. Μπορεί να μην έκανε σπουδαία πράγματα όμως η δουλειά του ήταν σημαντική. Με συνεχή κίνηση στα μεσοδιαστήματα, αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεσαίας γραμμής και επίθεσης και ήταν δύσκολο να μαρκαριστεί. Αν είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στο ξεκίνημα ίσως θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ.

Πόνσε 9: Οργιάζει και μοιάζει ασταμάτητος! Έφτασε τα επτά γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (!) και πραγματικά βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση (συνολικά έχει οκτώ στη Super League). Στο πρώτο σημερινό του γκολ, η επαφή που κάνει με το κεφάλι είναι κομβική ώστε να μπερδέψει τον Τζουκάνοβιτς και η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα, ενώ το 2-0 έρχεται από μια δική του κλασική σεντερφορίσια κίνηση και γυριστή κεφαλιά στην απέναντι γωνία. Δικαίως, ο τίτλος του MVP πάει στα χέρια του. Στο 66' παραχωρεί τη θέση του στον Γκαρσία για να είναι φρέσκος στο κρίσιμο παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟ.

Γκαρσία 8: Επέστρεψε αγριεμένος και δεν τον έπιαναν ούτε με λάσο! Πέρασε στο ματς αντί του Πόνσε στο 66' και πρόλαβε να συντρίψει την αντίπαλη άμυνα. Τους έφυγε δύο φορές με χαρακτηριστική άνεση χάνοντας δύο ευκαιρίες από αυτές που χαρακτηρίζονται άχαστες, αλλά η τρίτη ήταν και φαρμακερή καθώς αξιοποίησε φανταστική κάθετη πάσα του Μάνταλου και αφήνοντας πίσω όλη την άμυνα του Αστέρα και τον αντίπαλο γκολκίπερ που τον προσπέρασε και εκείνον μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. 

Φερνάντες 6: Έδωσε φρεσκάδα από τα δεξιά με την είσοδο του και είχε καλές στιγμές. Σίγουρα θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις να κρατήσει καλύτερα την μπάλα στα πόδια του και να αποφύγει κάποια λαθάκια αλλά τη δουλειά την έκανε σε γενικές γραμμές. Μπήκε στο 66' στη θέση του Άμραμπατ που τραυματίστηκε.

Αραούχο 6: Αντικατέστησε τον Τσούμπερ στο 72' και μπόρεσε να δώσει τρεξίματα, φρεσκάδα και να ανεβάσει τα επίπεδα δημιουργίας σε αυτό το σημείο. Τα πήγε καλά, έδωσε πράγματα στην ομάδα και ήταν θετική η παρουσία του.

Γαλανόπουλος 6: Μπήκε αντί του Πινέδα στο τελευταίο τέταρτο μαζί με τις καθυστερήσεις και έκανε τη δουλειά για την οποία τον έβαλε ο Αλμέιδα. Έδωσε βοήθειες στον άξονα και έφερε φρεσκάδα.

Λιούμπισιτς 7: Ντεμπούτο για τον Αυστριακοκροάτη μέσο που μπήκε στο 78' αντί του Μάνταλου στον άξονα. Προφανώς θα χρειαστεί ένα διάστημα να προσαρμοστεί στα επίπεδα έντασης που ζητά ο Αλμέιδα αλλά και πάλι, με μόλις λίγες προπονήσεις στα πόδια του, και ένα μικρό δείγμα στο γήπεδο, δείχνει πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει με την ποιότητά του και την κάθετη κίνηση που έχει με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Αλμέιδα 9: Ψηλός βαθμός για τον Πελάδο γιατί, είναι η πρώτη φορά που αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα χωρίς αμυντικό μέσο, καθώς του έλειπαν ταυτόχρονα Σιμάνσκι-Γιόνσον και ο Γαλανόπουλος δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την αρχή καθώς έλειπε καιρό. Ο Ματίας βρήκε τη λύση, κάλυψε τα σημαντικά κενά και με τους Πινέδα-Μάνταλο έκανε μια χαρά τη δουλειά. Από εκεί και πέρα παρουσίασε μια ομάδα πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμη, απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της, ενώ φαινόταν πως είχε γίνει εξαιρετικό διάβασμα στον αντίπαλο για να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ τις αδυναμίες του. Αντιμετώπισε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Βίντα αλλά και την κόπωση του Μουκουντί από διεθνή παιχνίδια και ταξίδι βρίσκοντας λύσεις στα πρόσωπα των Μήτογλου και Κάλενς. Δεν καταπόνησε ούτε τον Γκαρσία, ούτε τον Πόνσε, ούτε το Λιούμπισιτς, ώστε να είναι έτοιμοι για τη μάχη των μαχών με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί που θα έχει επιπλέον ετοιμοπόλεμους και τον Βίντα, και τον Μουκουντί, και τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι και τον Γκατσίνοβιτς. Πλέον ο Αλμέιδα σκέφτεται την αμέσως επόμενη μάχη με τον ΠΑΟΚ και έχει μόνο λόγους να χαμογελά όχι μόνο για την εξαιρετική κατάσταση της ομάδας αλλά και για τις επιλογές που θα έχει στα χέρια του με δεδομένες τις επιστροφές των τραυματιών.

Προπονητής αντιπάλου Μίλαν Ράσταβατς 8: Ένα συμπαθέστατος αντίπαλος, που αναγνωρίζει την ανωτερότητα της ΑΕΚ, που έστησε πολύ καλά και όχι σαν τουμπαρισμένη νταλίκα τη άμυνά του, που γενικά κατέβασε ορθολογικά την εντεκάδα του Αστέρα, προτρέποντάς την να κυνηγήσει στο γήπεδο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα και όχι να κρυφτεί πίσω από πτώσεις στον αγωνιστικό χώρο και ανόητες καθυστερήσεις. Ο Αστέρας που έχει χτίσει είναι μια θαυμάσια ομάδα που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδό της στην πεντάδα των πλέι οφ και αν την πετύχει θα κάνει πολλές ζημιές στους αντιπάλους της. Βέβαια θα έχει το δύσκολο έργο να εκτοπίσει το φαβορί της πέμπτης θέσης που είναι ο Άρης και από τον οποίο έχει μέχρι στιγμής 5 βαθμούς διαφορά.

Διαιτητής Κατσικογιάννης 8: Σωστή η διαιτησία του, χωρίς σοβαρά λάθη και χωρίς να ευνοήσει ή να αδικήσει καμία ομάδα. Το πέναλτι που υπέδειξε με τη βοήθεια του VAR εις βάρος της ΑΕΚ ήταν πέρα για πέρα σωστό αφού η μπάλα χτύπησε στο τεντωμένο χέρι του Μήτογλου που το κρατούσε όρθιο σαν ερασιτέχνης.

Παραλειπόμενα

Και να λοιπόν που όσο πάει και πλησιάζει στην κορυφή η ΑΕΚ. Πόσο μοιάζει αυτό το πρωτάθλημα με το περσινό. Και πέρυσι, λίγο πριν τα πλέι οφ ήταν τέσσερις οι ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο, μέχρι που τέθηκε εκτός μάχης στην αρχή ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να μείνουν ως το τέλος της διεκδίκησης η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και στην τελική ευθεία να το κατακτήσει η ΑΕΚ με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και καταϊδρωμένο Παναθηναϊκό. Φέτος, αν πάνε όλα κατ' ευχήν, η ΑΕΚ πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς να κοπιάσει τόσο όσο πέρυσι. Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε νωρίς. Ο Παναθηναϊκός διακρίνεται από αστάθεια, ξέχωρα που του έχει πάρει τον αέρα η ΑΕΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πιο δύσκολο μοιάζει το ερώτημα για το ποια ομάδα θα καταλάβει τη δεύτερη και την τρίτη θέση, όπου εκεί αναμένεται μεγάλη μάχη μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει τον αέρα με το μέρος της που την σπρώχνει να κόψει πρώτη το νήμα. Θεωρώ ότι αν φύγει με μια ισοπαλία από την Τούμπα όλοι οι οιωνοί θα είναι μαζί της. Αν δε καταφέρει να φύγει με το διπλό από εκεί μέσα, ψάξτε από τώρα για τον δεύτερο. Αλλά και αν χάσει, πάλι δεν θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου, αφού στα πλέι οφ είναι που θα παιχτεί το πρωτάθλημα. Στα συνεχόμενα ντέρμπι, με την ΑΕΚ να υπερτερεί όλων των αντιπάλων της. Θα έρθουν και κάποιες ήττες αλλά θα έρθουν και για τους άλλους, οπότε η ΑΕΚ πάντα θα έχει το πάνω χέρι για να μπορεί να καλύψει την όποια διαφορά. Από πλευράς υλικού δεν το συζητάμε. Η ανωτερότητα της ΑΕΚ είναι πασιφανής σε όλες της τις γραμμές. Κάθε προσπάθεια σύγκρισης μονάδων των τεσσάρων μονομάχων στερείται σοβαρότητας. Τελευταίος παράγων και σημαντικός ο λεγόμενος και εξωγενής. Εκείνος που χτυπάει ύπουλα σε κλειστά γραφεία και σε σκοτεινά υπόγεια. Εκεί που πολλές φορές κρίνεται η έκβαση ενός αγώνα ή ενός ολόκληρου πρωταθλήματος από αυτά που μπορεί να γίνουν για εκείνον χωρίς τη συμμετοχή του. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα η ΑΕΚ είναι πια δυνατή και ξέρει να αντιμετωπίζει με επιτυχία και τις μεγαλύτερες ραδιουργίες. Κι αν υπάρξουν φέτος τέτοιες από μία ομάδα θα κατευθύνονται. Από τον Παναθηναϊκό! Προσοχή, λοιπόν, στη… χαμηλοβλεπούσα Ιωάννα Αλαφούζα, την μαστόρισσα της ίντριγκας και τη βασίλισσα των υπογείων. Είναι ικανή να δώσει και το κορμί της για να ανακατέψει το σύμπαν και να φέρει τα πάνω-κάτω, σύμφωνα με όσα την βολεύουν και στο τέλος μπορεί να της χαρίσουν από την πίσω πόρτα αυτό για το οποίο ζει και ονειρεύεται τόσα χρόνια. Έναν τίτλο, έστω και χάρτινο, που θα της επιτρέψει να συντηρήσει τη μίζερη ύπαρξή της στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί αν δεν τα καταφέρει και αυτή τη φορά έστω και χρησιμοποιώντας αυτές τις τόσο σιχαμερές μεθόδους, το τέλος της είναι προδιαγεγραμμένο καθώς και η εξαφάνισή της από τον χάρτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: