Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Άστραψε και βρόντηξε η ΑΕΚ στη Λαμία 3-1 αντί 6-1

Η ΑΕΚ πήγε στη Λαμία αποφασισμένη να κερδίσει και να παραμείνει στην κορυφή και το έκανε παίζοντας απλό αλλά πιεστικό ποδόσφαιρο πνίγοντας την αντίπαλη ομάδα και μη επιτρέποντάς της να αντισταθεί. Νίκησε με 3-1 την τοπική ομάδα με το σκορ να την αδικεί κατάφορα αφού δικαιούταν βάση των ευκαιριών της τουλάχιστον άλλα τρία γκολ. Έτσι, παρέμεινε μόνη πρώτη απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής και περιμένει τους διώκτες της να παίξουν σήμερα για ένα και μόνο αποτέλεσμα, αυτό της νίκης, αν επιθυμούν να παραμείνουν στο κυνήγι της, κάτι που είναι λογικό να τους έχει γεμίσει με άγχος.

Η ΑΕΚ πέτυχε 2 γκολ στο α' ημίχρονο με τον Βίντα (17') και τον Ελίασον (41'), ενώ στο β' ανέβασε τον δείκτη ο Τσούμπερ (63') και μείωσε σε 1-3 ο Σίντλεϊ (64').

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι βετεράνοι Άμραμπατ και Βίντα, με τον Μαροκινό να δίνει δύο ασίστ από στημένα στο 0-1 και στο 0-3 και τον Κροάτη να είναι απροσπέλαστος. Σχεδόν εφάμιλλη και η απόδοση των Κάλενς, Ελίασον και Γιόνσον, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Πήλιος, Πινέδα και Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πια στο +4 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και στο +8 από τον Ολυμπιακό, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη (19:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο Ματία Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα στη Λαμία, με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Πήλιο αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στα χαφ, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Ελίασον αριστερά στα άκρα της επίθεσης, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Πόνσε που έπαιξε φορ.

Ο Λεωνίδας Βόκολος δεν υπολόγιζε στον τιμωρημένο λόγω καρτών Καρλίτος και στον Σωτήρη Τσιλούλη που έμεινε εκτός επειδή λίγο πριν αρχίσει το ματς ενημέρωσε τον προπονητή του ότι υπέγραψε στην ΑΕΚ! Η Λαμία ξεκίνησε με τριάδα στα στόπερ Κορνέζο-Παπαδόπουλο-Τζανετόπουλο και τριπλή ζώνη άμυνας, ενώ η Ένωση στα πρώτα λεπτά ψαχνόταν.

Στο 7' κατάφερε να βρει φάση, με τον Πινέδα από δεξιά, αλλά η προβολή του Ελίασον έφυγε άουτ.

Στο πρώτο 15λεπτο η Λαμία προσπάθησε να ισορροπήσει, με την ΑΕΚ να την κρατά μακριά από το αμυντικό μισό της, αλλά δίχως να έχει απειλήσει με μεγάλη φάση για γκολ.

Στο 16' ο Ελίασον και ο Πόνσε απείλησαν εντός περιοχής και κέρδισαν το κόρνερ, από το οποίο με την εκτέλεση του Άμραμπατ στο επόμενο λεπτό, ο Βίντα μακριά από τα μαρκαρίσματα πήρε φόρα και με κεφαλιά-οβίδα έκανε το 0-1!

Στο 22' ο Κοσέλεφ έκανε λάθος και ο Άμραμπατ προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά η εκτέλεσή του ήταν κακή και ο Σέρβος γκολκίπερ μάζεψε τη μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά, στο 27', ο Τσούμπερ βγήκε από αριστερά, σούταρε ξαφνικά απευθείας με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ δεν είχε ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της και έτσι η Λαμία βρήκε λίγο χώρο και ο Τόσιτς είχε ένα καλό σουτ στο 32' που κατέληξε στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Στο 35' η ΑΕΚ είχε ένα καλό φάουλ, ο Σιντιμπέ το εκτέλεσε εξαιρετικά, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Τελικά στο 41' από πρέσινγκ Πινέδα-Γιόνσον στον άξονα έκλεψαν την μπάλα από τον Τόσιτς, ο Μεξικάνος κουβάλησε την μπάλα, πάσαρε ιδανικά στον Ελίασον και αυτός από αριστερά πλάσαρε υπέροχα για το άνετο 0-2.

Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει καθαρό προβάδισμα και να είναι το αφεντικό του αγώνα.

Το β' ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για Αλμέιδα και Βόκολο.

Στο 48' μπήκε επικίνδυνα η Λαμία με τον Σλίβκα στην περιοχή, πήγε να κάνει την τελική πάσα, αλλά ο Βίντα έκανε καταπληκτικό κόψιμο.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 50'. Ο Ελίασον είδε την κίνηση του Πινέδα και τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ και ο Κοσέλεφ με ωραία επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Στο 54' νέα εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσούμπερ, ο Ελίασον βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Κοσέλεφ πριν σκοράρει το 3ο γκολ.

Η Ένωση έδειξε να είναι πιο απελευθερωμένη και επιθετική στο β' ημίχρονο δημιουργώντας καθαρές ευκαιρίες.

Στο 57' δυνατό σουτ του Τόσιτς εκτός περιοχής, έβγαλε με δυσκολία ο Στάνκοβιτς.

Στο επόμενο λεπτό, στο 58', ο Βόκολος έβαλε Σαντάνα-Λέικ και έβγαλε Τζανδάρη-Τόσιτς.

Στο 63' ήρθε και το 3ο γκολ. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ και ο Τσούμπερ με φανταστική γυριστή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Όμως η Λαμία αντέδρασε άμεσα. Ο Σίντκλεϊ στο 65' έφυγε στην αντεπίθεση μετά από κάθετη πάσα του Σλίβκα, απέφυγε τον Σιντιμπέ και με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη θέση νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-3.

Στο 66' δυνατό σουτ του Ελίασον, δύσκολη απόκρουση του Κοσέλεφ και στο επόμενο λεπτό φανταστική σέντρα του Άμραμπατ, ο Ελίασον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου.

Στο 67' ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο-Λιούμπιτσιτς αντί Τσούμπερ-Πινέδα με την ΑΕΚ να έχει τον πρώην αρχηγό της πίσω από τον Πόνσε.

Στο 76' πολύ καλή επέμβαση του Στάνκοβιτς στο δυνατό σουτ του Σίντκλεϊ μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια ο Λέικ έκανε τη σέντρα αλλά ο Σιμόν αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Στο 82' ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Άμραμπατ-Ελίασον-Πόνσε και έβαλε Αραούχο-Φερνάντες-Πισάρο, με τον πρώτο φορ και τους άλλους δύο στα άκρα.

Στο 87' Φερνάντες και Σιντιμπέ έκαναν το 1-2, ο Ισπανός έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και αστόχησε.

Στο 89' ο Μάνταλος από πολύ πλάι αστόχησε.

Στις καθυστερήσεις, στο 91', δοκάρι με τρομερό σουτ ο Πήλιος!

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να κερδίζει άνετα 1-3 στη Λαμία και να είναι με διαφορά πια στην κορυφή.

Super League - 24η αγωνιστική

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Λαμία - ΑΕΚ 1-3

Γκολ: 17' Βίντα κεφαλιά 0-1, 41' Ελίασον σουτ 0-2, 63' Τσούμπερ κεφαλιά 0-3, 65' Σίντλεϊ σουτ 1-3

Κίτρινες κάρτες: Τόσιτς (42'), Σαντάνα (83')

Κόκκινες κάρτες: -

MVP (ΑΕΚΟΡΑΜΑ): Νορντίν Άμραμπατ

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Νταβίντ Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιεζ, Τζανδάρης (59' Σαντάνα), Σλίβκα, Τόσιτς (59' Λέικ), Μάλτσι (77' Τσούκαλος). 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Άμραμπατ (81' Πισάρο), Πινέδα (67' Λιούμπισιτς), Ελίασον (81' Φερνάντες), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Πόνσε (81' Αραούχο).

Κριτική

Στάνκοβιτς 7: Σταθερός σε όλο το ματς, έκανε σωστό παιχνίδι με τα πόδια, πραγματοποίησε μια ωραία απόκρουση, αλλά το γκολ που δέχτηκε στην κλειστή του γωνία και με το ύψος που διαθέτει είναι επιεικώς απαράδεκτο. Φοβήθηκε και έκανε μια αδιόρατη κίνηση να προφυλαχτεί με αποτέλεσμα να σκύψει τόσο όσο χρειάστηκε η μπάλα για να περάσει στο πλεκτό.

Σιντιμπέ 7: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γάλλο, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Είχε και μια τρομερή εκτέλεση φάουλ που έγλειψε το δοκάρι. Στη φάση του γκολ φάνηκε η αδυναμία του να προφτάσει τον αντίπαλό του ο οποίος μπήκε με άνεση με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα από την κλειστή γωνία.

Πήλιος 8: Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή. Αν έχεις αξία αργά ή γρήγορα θα φανεί και θα εκτοξευτείς. Ο μικρός πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και σήμερα έχει κάθε δίκιο να αισθάνεται αδικημένος αφού η βολίδα του στο 91' βρίσκει στη συμβολή των δοκών και του στερεί ένα θαυμάσιο γκολ το οποίο δικαιούται.

Βίντα 9: Θεέ μου ένας παίκτης. Δώσε μου άλλα τόσα μάτια να τον βλέπω. Αρχοντικός! Επιβλητικός! Απλώνεται σαν σκιά πάνω από τους αντιπάλους του και τους σκεπάζει. Δεν χάνει κεφαλιά. Δεν του φεύγει παίκτης. Και είναι ο παίκτης που ξεκινάει με την πρώτη μπαλιά κάθε επίθεση της ΑΕΚ. Κυριολεκτικά αμυντικός ογκόλιθος και ταυτόχρονα οργανωτής. Και σαν κερασάκι στην τούρτα πέτυχε και ένα φοβερό γκολ, το πρώτο, στέλνοντας τη μπάλα να καρφωθεί σα να τη χτύπησε κεραυνός στη γωνία του Κοσέλεφ.

Κάλενς 9: Αν ο Βίντα είναι ο Φίλιππος ο Κάλενς είναι ο Ναθαναήλ! Είναι εξωπραγματικό το ταίριασμα αυτών των δύο παικτών. Και οι δύο κόβουν. Και οι δύο μοιράζουν. Και οι δύο βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή με σκοπό να σκοράρουν. Και οι δύο έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους πριν προλάβει ο αντίπαλος να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί. Το κέντρο άμυνας της ΑΕΚ αυτή την εποχή πιστεύω ότι ίσως να είναι το πιο δυνατό όπλο της.

Γιόνσον 9: Το τρένο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ που πολλές φορές από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει να τρέχει ακόμα και μετά τη λήξη του ματς! Ο πασπαρτού! Ο άνθρωπος που βρίσκεται παντού. Κόβει, μοιράζει, ανεβάζει την ομάδα ψηλά, γυρίζει και βοηθάει τους στόπερ, πολλές φορές μαρκάρει βοηθώντας και τα πλάγια μπακ. Βιονικός και υπεραπαραίτητος για την ομάδα.

Πινέδα 8: Ο άρχοντας του κέντρου! Υπέπεσε σε κάποια λαθάκια χτες αλλά έκανε και μαγικά πράγματα. Ένα από αυτά η μαγική ασίστ που βγάζει στον Ελίανσον και εκείνος πετυχαίνει το 2-0 . Αντικαταστάθηκε από τον Λιούμπισιτς στο 67'.

Ελίασον 9: Ο σβούρας της επίθεσης και ο ανακατοσούρας της αντίπαλης άμυνας! Και τι δεν κάνει το άτομο με τη μπάλα στα πόδια. Πέτυχε χτες ένα υπέροχο γκολ, είχε ένα δοκάρι, έχασε δυο ανεπανάληπτες ευκαιρίες σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ εκτέλεσε μοναδικά κόρνερ καθώς και έβγαλε ιδανικές σέντρες στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας. Είχε και μια απίθανη ασίστ στον Πινέδα το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε ο Κοσέλεφ. Αντικαταστάθηκε στο 81' από τον Φερνάντες.

Άμραμπατ 9: Και τι δεν έκανε. Έβγαλε δύο ασίστ που οδήγησαν σε αντίστοιχα γκολ. Η πρώτη από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ στο κεφάλι του Βίντα. Η δεύτερη με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ που βρήκε το κεφάλι του Τσούμπερ κι αυτός πέτυχε το 3-0. Έκρυβε τη μπάλα και δεν μπορούσε να του την αποσπάσει αντίπαλος ενώ στα ταρτζαρίσματά του με αντιπάλους, τους μάζευαν όλους έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Πολυτιμότατος παίκτης την αξία του οποίου θα την αντιληφθούμε μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. Αντικαταστάθηκε στο 81' από τον Πισάρο.

Τζούμπερ 7: Έδωσε τρομερές μάχες σε κάθε σημείο του γηπέδου. Έδειχνε αρκετά αγχωμένος και πολλές φορές έχανε εύκολα τη μπάλα. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδη κεφαλιά από φοβερά εκτελεσμένο φάουλ του Άμραμπατ. Αντικαταστάθηκε στο 67' από τον Μάνταλο.

Πόνσε 7: Αυτή τη φορά ο Πόνσε δεν σκόραρε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλός. Είχε μόνιμα δυο παίκτες πάνω του και με τις όμορφες κινήσεις που έκανε μέσα  στην περιοχή δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στους συμπαίκτες του. Αντικαταστάθηκε στο 81' από τον Αραούχο.

Λιούμπισιτς 6: Αντικατέστησε τον Πινέδα στο 67' Είναι φανερό ότι δεν έχει αφομοιώσει ακόμα το παιχνίδι των συμπαικτών του κι αυτό τον αγχώνει μερικές φορές και μοιάζει να πελαγώνει. Από την άλλη η σπουδαία ποδοσφαιρική πάστα του φαίνεται σε όλες του τις κινήσεις και δεν είναι μακριά η ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάρει κάτι από τη λάμψη του και το ευρωπαϊκό θα τον "ανακαλύψει".

Φερνάντες 7: Αντικατέστησε τον Ελίασον στο 81'. Πρόλαβε στα λίγα λεπτά που έπαιξε να καταθέσει κάποια από τα στοιχεία του που τον κάνουν ξεχωριστό. Ειδικά ο τρόπος που τρυπώνει στην περιοχή εκεί, προς το τέλος του ματς και εξαπολύει έναν κεραυνό που περνάει ελάχιστα άουτ, είναι χαρακτηριστικό της άνεσης που ο παίκτης μπορεί να ελίσσεται στην πλάτη του αντιπάλου.

Πισάρο 5: Αντικατέστησε τον Άμραμπατ στο 81'. Προσπάθησε να παίξει κάθετα αλλά δεν του βγήκε. Κάποιες προσπάθειες που ξεκίνησε έμειναν ημιτελείς. Ο παίκτης δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του αλλά δεν αποκλείεται και η χημεία του να μην ταιριάζει με εκείνη της ΑΕΚ. Ακούγονται πολλά για επιστροφή του στην Τσίβας με το τέλος της σεζόν.

Μάνταλος 6: Αντικατέστησε τον Τζούμπερ στο 67'. Έχασε ένα μαρκάρισμα στο κέντρο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο. Με το πέρασμα της ώρας ανέβασε την απόδοσή του και είχε μια καλή ενέργεια μέσα στην περιοχή του αντιπάλου που όμως δεν δημιούργησε προβλήματα στη Λαμία.

Αραούχο 5: Αντικατέστησε στο 81' τον Πόνσε. Στα λίγα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε ο Τσίνο έπαιξε φουνταριστός, στην παλιά καλή του θέση που έγραψε ιστορία. Δεν τα κατάφερε όμως σε κανένα σημείο να γίνει απειλητικός.

Αλμέιδα 9: Πόσο πιο διαβασμένος να πάει σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Τελευταία ώρα του έσκασε και το πρόβλημα του Γκατσίνοβιτς και όλοι περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα τα βάλει με την τύχη του. Εκείνος χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο την ψυχραιμία του, στράφηκε στην εναλλακτική του και ξεκίνησε το ματς με δύο παίκτες που δεν παίζουν συχνά μαζί, αφού παίζουν στην ίδια θέση. Έβαλε, λοιπόν, τον Άμραμπατ δεξιά και στη θέση του Γκατσίνοβιτς, αριστερά, πέρασε τον Ελίασον. Και ήταν αυτοί οι δύο παίκτες που έστησαν το μεγάλο πάρτι χτες στη Λαμία με τα γκολ και τις ασίστ που μοίρασαν. Στα σίγουρα και χωρίς καμία αμφιβολία. Γιατί είχε και άλλες λύσεις στη φαρέτρα του όπως τους Πισάρο και Φερνάντες που έπαιζαν με άνεση αριστερά. Από την άλλη, η αυτοπεποίθηση η οποία ξεχειλίζει από το τμήμα είναι ολοφάνερη. Δεν υπάρχει παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ που να μην πιστεύει ότι η ομάδα του είναι κατά πολύ ανώτερη των αντιπάλων της. Παρόλα αυτά έχουν χαμηλά το κεφάλι και δεν προκαλούν με αλαζονικές δηλώσεις και συμπεριφορές όπως κάνουν παίκτες άλλων ομάδων που, στο κάτω-κάτω δεν τους αξίζει και τέτοια έπαρση. Άρα, η ΑΕΚ του Αλμέιδα πορεύεται σωστά έχοντας αυτόν στο τιμόνι της και είναι έτοιμη και φέτος να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, σε μια χρονιά τόσο συμβολική αφού η ΑΕΚάρα κλείνει τα 100 χρόνια ζωής της. Για θα πρέπει να γίνουν μεγάλα ανοσιουργήματα κατά τη διάρκεια των πλέι οφ για να χάσει η ΑΕΚ το φετινό πρωτάθλημα.

Προπονητής αντιπάλου Λεωνίδας Βόκολος 8: Ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό όπου αγωνίστηκε για 5 χρόνια και έφτασε να γίνει και διεθνής. Εργάστηκε στον Παναθηναϊκό και σαν τεχνικός διευθυντής όταν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα. Κι όμως, αυτοί οι άφιλοι άνθρωποι τόλμησαν να κατηγορήσουν την ομάδα του σαν παράρτημα της ΑΕΚ, κατηγορώντας ουσιαστικά ευθέως τον δικό τους άνθρωπο σαν σπιούνο! Η αηδία σε όλο της το μεγαλείο. Ο Λεωνίδας Βόκολος είναι ένα σεμνός άνθρωπος χαμηλών τόνων που ό,τι έκανε στη ζωή του συνοδεύτηκε από επιτυχία. Έτσι και τώρα έχει καταφέρει να οδηγήσει τη Λαμία στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και να διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όσο για το κατά πόσο αποτελεί παράρτημα της ΑΕΚ (εδώ γελάνε), μια ματιά στην προϊστορία των δύο ομάδων αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσους αποκλεισμούς από το κύπελλο έχει η ΑΕΚ από τη Λαμία και πόσους βαθμούς της έχει κόψει στο πρωτάθλημα. Αυτά σε απάντηση των γελοιοτήτων του αρχιπιγκουίνου Γιαννάκη Αλαφούζου.

Διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος 8: Σε γενικές γραμμές ήταν καλός ο Παπαδόπουλος. Άφησε το παιχνίδι να εξελίσσεται και μοίρασε στα ίσια τα σπόρια. Το γκολ της Λαμίας είναι καθαρό, αφού δεν υπάρχει οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Άλλη αμφισβητούμενη φάση στο ματς δεν υπήρξε. Στον πειθαρχικό έλεγχο τα πήγε αρκετά καλά χωρίς να καταφύγει σε ακρότητες και σπασμωδικές κινήσεις. 

Σχολιασμός-Παραλειπόμενα

Με τις αναποδιές να μη την εγκαταλείπουν η ΑΕΚ συνέχισε την ξέφρενη κούρσα της προς την κατάκτηση του τίτλου. Αυτή τη φορά ήταν ο Γκατσίνοβιτς που ήρθε να συμπληρώσει τους τραυματίες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και να προστεθεί στους Ρότα, Μουκουντί, Γκαρσία και Σιμάνσκι.

Σκέφτομαι και μελαγχολώ πώς θα είναι η ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Άμραμπατ. Εξωπραγματικός παίκτης και την έλλειψή του θα την καταλάβουμε όταν θα κλείσει ο κύκλος του στην ΑΕΚ. Έχω μια ελπίδα ότι θα τον αντικαταστήσει επάξια ο Φερνάντες αν και υπάρχουν στοιχεία του Μαροκινού που δύσκολα θα βρει η ΑΕΚ σε άλλο παίκτη. Επίσης, ο  Ελίασον χτες, αν ήταν πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να έχει κάνει χατ τρικ.

Ο Αλμέιδα πάντως δεν καταλαβαίνει από απώλειες εξ αιτίας τιμωριών και τραυματισμών. Είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής που έχω ζήσει και εννοεί σε τέτοιο απόλυτο βαθμό ότι θεωρεί ισάξιους και ισοδύναμους όλους τους ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στο ρόστερ της ομάδας του.

Ότι χρειαζόταν η ΑΕΚ έναν αριστερό μεσοεπιθετικό το γνωρίζαμε όλοι. Ότι θα επέλεγε να είναι αυτός ο… Τσιλούλης της Λαμίας μάλλον δεν το περίμενε κανένας. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον παίκτη που μπορεί να βγει εξαιρετικός. Όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι συζητήσεις που γίνονταν για μεγάλη αναβάθμιση της ΑΕΚ στις θέσεις που πονάει με παίκτες από το πάνω ράφι και σε καλή ηλικία για να κατέβει και ο μέσος όρος ηλικίας, άλλες ελπίδες μας είχαν καλλιεργήσει. Ο Τσιλούλης, πέραν του παρελθόντος του, όπου δεν υπήρξε καμία μεγάλη ομάδα στην οποία να έχει αγωνιστεί (έπαιξε σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλωνα Λάρισας, Πανιώνιο, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία), είναι και 29 ετών. Σε όλα αυτά μπαίνει στην πλάστιγγα και την κάνει να γέρνει προς το μέρος της η απόφαση του Ματίας Αλμέιδα, η οποία και αναιρεί κάθε αναστολή δική μας καθώς και μετριάζει κάθε απογοήτευση.

Το γκολ που δέχεται η ΑΕΚ από τον Σίντκλεϊ είναι επιεικώς απαράδεκτο. Καταδεικνύει κατ' αρχάς την αδυναμία του Σιντιμπέ να κυνηγήσει και να φτάσει τον αντίπαλο και αφ' ετέρου εκθέτει τον Στάνκοβιτς σε βαθμό κακουργήματος. Διότι, όσο δυνατή και να είναι η εκτέλεση, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει καλύψει όλη την κλειστή γωνία του και δεν επιτρέπεται να περάσει από εκεί η μπάλα μέσα στο πλεκτό. Αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ κάνει μια κίνηση σα να θέλει να φυλαχτεί, σα να φοβάται και ασυναίσθητα σκύβει τόσο όσο ακριβώς χρειάζεται για να δημιουργηθεί το κατάλληλο άνοιγμα που θα βρει η μπάλα και θα καταλήξει στα δίχτυα. Παιδικό γκολ για έναν τερματοφύλακα της κλάσης του. Αφήστε που για μια ακόμα φορά στο σύνολό της η άμυνα της ΑΕΚ αλλά και το κέντρο, συνελήφθησαν κοιμώμενα και έφαγαν τον αιφνιδιασμό σχεδόν αμέσως μετά το τρίτο γκολ που είχε σημειώσει η ΑΕΚ. Γεγονός που σημαίνει χαλάρωση, έστω και στιγμιαία, η οποία αποδείχτηκε πόσο μπορεί να κοστίσει.

Ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, βάση των ευκαιριών που είχε η ΑΕΚ, κυρίως με τον Ελίασον, αλλά και με τα δοκάρια του Ελίασον και του Πήλιου, το δικαιότερο σκορ στη Λαμία θα ήταν ένα 1-6 με 1-7.

Απομείναν τα Γιάννινα στην Αγιά Σοφιά και ο Άρης στο Βικελίδης για να τερματίσει πρώτη η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να υπάρχει τίποτα ικανό να την σταματήσει. Ξέχωρα που σε κάθε νίκη που κάνει η ΑΕΚ λερώνουν όλο και περισσότερο τα βρακάκια τους οι αντίπαλοί της βλέποντας ότι ο κιτρινόμαυρος οδοστρωτήρας δεν σταματάει πουθενά και όπου να είναι έρχεται και η σειρά τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: