Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Να περάσει ο επόμενος, είπε η ΑΕΚ, που συνέτριψε με 0-4 τον Παναιτωλικό

Τυπική διαδικασία πλέον η ρεβάνς για την ΑΕΚ που πέρασε σαν σίφουνας από το Αγρίνιο σαρώνοντας τον Παναιτωλικό με 0-4 και παίρνοντας στην ουσία από απόψε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Δύο κομβικά γκολ, στο 45' και στο 46', που τα χώριζε η ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων, αφού το πρώτο σημειώθηκε με τη λήξη του πρώτου μέρους και το δεύτερο με την έναρξη της επανάληψης και είχαν σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε ανατροπή του Κονέ το 0-1 και τον Μπακασέτα με κοντινή προβολή σε σέντρα του Λόπες το 0-2. Αυτό ήταν. Η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν σκόπευε να διαπραγματευτεί την πρόκριση και ο Παναιτωλικός έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Για να φτάσουμε στο 65' όπου ο Γκάλο με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ζωγράφισε τον Κυριακίδη γράφοντας το 0-3 για τον Δικέφαλο. Ένα γκολ που ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ δεν πανηγύρισε σε ένδειξη σεβασμού για τα χρόνια που φόρεσε την φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Και στο 87', ενώ όλα έδειχναν τελειωμένα, ήρθε το τέταρτο γκολ για την ΑΕΚ για να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα σε ένα ούτως ή άλλως θριαμβευτικό αποτέλεσμα. Ο Αϊντάρεβιτς γέμισε για τον Κλωναρίδη, εκείνος γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Γιακουμάκης με προβολή πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ γράφοντας το 0-4!

Ο Χιμένεθ σήμερα, εκτός των γνωστών απουσιών των Μάνταλου, Γιόχανσον, Βράνιες και Τσόσιτς, στερήθηκε την παρουσία και του Σιμόες που έπαθε θλάση και θα απουσιάσει για 20 περίπου μέρες από την αγωνιστική δράση. Εν τούτοις ο Ισπανός διέθετε λύσεις για κάθε πρόβλημα. Με Κονέ και Γαλανόπουλο σαν δίδυμο αμυντικών χαφ στην ουσία κάλυψε τις θέσεις των Σιμόες και Γιόχανσον. Με Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη στην κεντρική αμυντική τριάδα έλυσε το γρίφο της απουσίας Βράνιες και Τσόσιτς. Στο τέρμα έδωσε την ευκαιρία στον Μπάρκα που αντικατέστησε τον Τσιντώτα, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Ανέστη. Σταθεροί στις θέσεις τους παρέμειναν οι Γκάλο δεξιά και Λόπες αριστερά που κατάπιαν και τις δύο πτέρυγες συμμετέχοντας σε όλες τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας, ο δε Γκάλο μάλιστα χρίστηκε και σκόρερ, ενώ ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα στον Μπακασέτα που πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι έδρασαν με επιτυχία οι Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο, ο μεν πρώτος υποκαθιστώντας θα λέγαμε τον Μάνταλο ενώ οι άλλοι δύο έτσι κι αλλιώς αποτελούν αναντικατάστατα κομμάτια της γραμμής κρούσης της Ένωσης. Δεδομένου ότι ο προπονητής επέλεξε να ξεκουράσει και τον Λιβάγια αφήνοντάς τον στην Αθήνα, ο Αραούχο και ο Χριστοδουλόπουλος, συνεπικουρούμενοι και από τον Μπακασέτα, σήκωσαν όλο το βάρος της επίθεσης και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 70' ο Γιακουμάκης πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου ενισχύοντας την επιθετική γραμμή και στο 80' ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Λόπες αυξάνοντας την πίεση που ήδη ασκούσε η ΑΕΚ στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Τέλος, στο 85' ο Αϊντάρεβιτς αντικατέστησε τον Αραούχο γεμίζοντας ταυτόχρονα τον χώρο του κέντρου αφού πια η ΑΕΚ έμπαινε σε παιχνίδι συντήρησης για να περάσει ο χρόνος και να διατηρηθεί το ευρύ 0-3. Και αυτός, η τελευταία αλλαγή του Χιμένεθ, ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο τελικό θριαμβευτικό 0-4 που πέτυχε ο Γιακουμάκης.

Η ρεβάνς λοιπόν θα έχει χαρακτήρα φιλικού και η ΑΕΚ θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (61' Ρόσα), Χαντάκιας (52' Ροντρίγκεζ), Ρότσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74' Μαρινάκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λόπες (80' Κλωναρίδης), Αραούχο (85' Αϊντάρεβιτς).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Κώστας Νικολαΐδης, Τέταρτος Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας.