Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Διασυρμός για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 86-65

Ε, όχι ρε τύποι παράξενοι με τα κιτρινόμαυρα και τον δικέφαλο αετό στο στήθος, δεν γίνεται να χάνετε έτσι, με κάτω τα χέρια, από ομάδες σαν τον φετινό Άρη και τον ΠΑΟΚ. Χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσουμε τις ομάδες της συμπρωτεύουσας, φέτος διανύουν και οι δύο μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους. Και πάει η ΑΕΚ, που θέλει να θεωρείται το αντίπαλο δέος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στα γήπεδά τους και ταπεινώνεται σα να πρόκειται για ομάδα που παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία;  

Την ήττα με 86-65 γνώρισε η ΑΕΚ στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ. Τηρουμένων των αναλογιών και της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συντριβή η συγκεκριμένη ήττα. Το να δέχεται κατακέφαλα 21 πόντους η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου! Ειδικά όταν προέρχεται από τις εμφατικές νίκες επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και της Εστουντιάντες στη Μαδρίτη. Δεν καταλαβαίνουν οι παίκτες της ότι δημιουργούν προσδοκίες στους οπαδούς της ομάδας οι οποίες γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος μετά από παρόμοιες απροσδόκητες ξεγυρισμένες σφαλιάρες;

Πιο ομάδα ασανσέρ δεν γίνεται. Τη μία να καθηλώνει τον κόσμο παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και την άλλη να θέλεις να κλείσεις τα μάτια για να μην βλέπεις τα φαντάσματα που σέρνονται πάνω στο παρκέ και διασύρουν το όνομα της ομάδας που τους έκανε την τιμή να τους εμπιστευτεί μια θέση στο ρόστερ της.

Μπορεί και ο ΠΑΟΚ απόψε να έκανε την υπέρβαση και να έπιασε ένα εξωπραγματικό παιχνίδι αλλά για να συμβεί όλο αυτό πρέπει και κάποιος να του το επέτρεψε. Όταν απέναντί του αντί για αντιπάλους είχε μαριονέτες ήταν απολύτως λογικό να πάρει το ματς τέτοια δυσάρεστη για την Ένωση εξέλιξη.

Ο ΠΑΟΚ από την πρώτη περίοδο βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους διαφορά. Το πρώτο σοκ η ΑΕΚ το είχε δεχτεί ήδη.

Και αντί να συνέλθει στην δεύτερη περίοδο και παρόλο που κατάφερε να κάνει κάπως πιο αισθητή την παρουσία της, το ημίχρονο την βρήκε να ηττάται με σκορ 45-36.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να πυροβολεί από κάθε σημείο του γηπέδου και το σκορ να αρχίζει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις φτάνοντας αρχικά στο +17 με 59-42 και να πηγαίνει στη συνέχεια στο +20 με 66-46 στο 28' για να κλείσει στο 68-51 και στους +17 πόντους για τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στην τέταρτη περίοδο, φτάνοντας με 11/19 τρίποντα στο +23 και κάνοντας το σκορ 78-55 στο 35’. Η ψαλίδα άνοιξε και στους +25 πόντους με 82-57 στο 37', με την άμυνα της ΑΕΚ να έχει στην κυριολεξία καταρρεύσει και την ψυχολογία των παικτών της να βρίσκεται στο ναδίρ. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει απόλυτα δίκαια με 86-65, έχοντας μόλις αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν ήξερε πού της πάνε τα τέσσερα.

Διακριθέντες; Τι είναι αυτό; Τρώγεται; Κάτι πήγαν να περισώσουν οι Χάρις, Σάκοτα και Καββαδάς αλλά όταν η ομάδα σου έχει αρπάξει 21 πόντους σκας και κατεβάζεις το κεφάλι.

Δεκάλεπτα: 29-19, 45-36, 68-51, 86-65.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 8 (11 ριμπ.), Μαργαρίτης 5 (6 ριμπ.), Κατσίβελης 14 (4 ριμπ.), Γκος 18 (4 ασίστ), Τζόουνς 12 (6 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 18, Κρουμπάλι, Κόνιαρης, Τσόχλας, Ζάρας 3, Χαραλαμπόπουλος 8.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 5, Τζέιμς (4 ριμπ.), Γκριν 5, Χάρις 11 (6 ριμπ.), Λαρεντζάκης 7, Μαυροειδής 1, Ξανθόπουλος 3 (4 κλεψ.), Σάκοτα 12 (6 ριμπ.), Άτιτς, Μπάρλοου 3, Μωραΐτης 2, Καββαδάς 16 (6 ριμπ.).