Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η ΑΕΚ κέρδισε με 0-1 τον Πλατανιά αλλά όλοι θέλουν τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για να το βουλώσουν όλοι οι κομπλεξικοί

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Πλατανιά 0-1 με την ψυχή στο στόμα και χάρη σε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις του Τσιντώτα που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όμως ήταν νωθρή και έπαιξε με τη φωτιά σε ένα παιχνίδι που όλοι θεωρούσαν το ευκολότερο από τα τέσσερα που της απέμεναν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος αφού ο Πλατανιάς έχει ήδη υποβιβαστεί στη Football League.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 39' ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Αραούχο. Τώρα η ΑΕΚ χρειάζεται ένα μόνο βαθμό στα υπόλοιπα τρία ματς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου όμως κανείς οπαδός της δεν θέλει να την δει να φτάνει στον τίτλο έτσι οριακά αλλά κερδίζοντας και τα τρία παιχνίδια που απομένουν ώστε να βουλώσει όλα τα στόματα που εδώ και μερικές εβδομάδες δεν σταματάνε να χύνουν χολή από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί από την πλευρά του προπονητή προς όλους τους παίκτες της είναι ότι κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την κατάκτηση αυτού του τίτλου αγωνιζόμενος υποτονικά επειδή θεωρεί ήδη τον εαυτό του πρωταθλητή. Τέτοιες νοοτροπίες μακριά από την ΑΕΚ και όσοι τις έχουν καλό θα είναι να το πάρουν αλλιώς ή να κοιτάξουν το μέλλον τους σε κάποιον άλλο σύλλογο.

Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και στήνονται διάφορα πίσω από τις πλάτες μας, αυτή την ώρα θα έπρεπε όλοι να δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι αγωνιστούν εναντίον της Λάρισας την Τετάρτη επειδή στα αυτιά μας έχουν φτάσει περίεργα σενάρια.

Η Πολιτεία κάνει δεήσεις και προσευχές να αποκλειστεί η ΑΕΚ ώστε να διεξαχθεί ένας τελικός μεταξύ ΠΑΟΚ και Λάρισας στο ΟΑΚΑ για να έχει το κεφάλι της ήσυχο ότι δεν πρόκειται να καεί η Αθήνα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει και ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση κυπέλλου, γεγονός που θα εξομαλύνει κάπως την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα που κάποιοι ανεύθυνοι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο εντελώς άδικα σπρώχνοντάς τον να πιστέψει ότι ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε και του πήρε με το έτσι θέλω η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ο πρόεδρός του μπήκε σαν πιστολέρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο μιμούμενος τον Ρίνγκο δεν έχει γι' αυτούς καμία σημασία. Επίσης, έχουν δουλέψει το ευφάνταστο σενάριο που υποστηρίζει φανατικά και ο ανόητος προπονητής τους, ο Λουτσέσκου, ότι θα δικαιωθούν και θα πάρουν πίσω τους βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν! Ένα σενάριο που επιθυμεί σαν τρελός και ο Κούγιας ο οποίος προσδοκά είτε σαν φιναλίστ του τελικού -αν ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το νταμπλ- είτε ακόμα και σαν νικητής του τελικού, να βγάλει τη Λάρισα στην Ευρώπη όπως είχε υποσχεθεί στους Λαρισαίους για να πάψουν επιτέλους να τον κυνηγάνε στα χωράφια. Φυσικά για να κουμπώσει όλο αυτό το σχέδιο θα πρέπει κάτι να κάνουν ώστε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Και την Τετάρτη είναι η ιδανική γι' αυτούς ευκαιρία. Στο γήπεδο θα υπάρχουν προβοκάτορες με συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Ας τα δουν προσεκτικά όλα αυτά στην ΑΕΚ και ας μη πάνε σαν πρόβατα στη σφαγή. Πάντως στον ημιτελικό της Τετάρτης προβλέπεται μεγάλο μακελειό σε βάρος της ΑΕΚ. Είναι η τελευταία ευκαιρία του συστήματος να στήσει την ΑΕΚ και δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Θα επιχειρήσουν να πετάξουν την ΑΕΚ έξω από τον τελικό αλλά και να εκνευρίσουν τους παίκτες και τους φιλάθλους της ώστε να προκληθούν επεισόδια και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών για να εξισορροπήσουν τις δικές τους απώλειες και να περάσουν πρώτοι στη βαθμολογία. Μεγάλη προσοχή από όλους. Η διοίκηση να μη πιαστεί κοιμώμενη, οι παίκτες να μη πέσουν στην παγίδα και να μη δώσουν το παραμικρό δικαίωμα για αποβολές ή άλλες τιμωρίες, να είναι σοβαροί και να πεθάνουν στο γήπεδο για μια ευρεία νίκη που θα φέρει μια άνετη πρόκριση και οι οπαδοί να πιουν τρεις-τέσσερις βαλεριάνες πριν ξεκινήσουν για το γήπεδο και αν δεν τους πιάνουν ας κάτσουν να το δουν από την τηλεόραση…

Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75' Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85' Αγγελόπουλος), Μαλσά, Βάντερσον, Ουές Ραχμάν, Παπανικολάου (82' Σινγκ), Ενσικουλού.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56' λ.τρ. Γκάλο), Μασούντ (68' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (90' Χουλτ), Αραούχο.