Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Η Βασίλισσα έκανε το θαύμα της φέρνοντας 83-83 με τη Στρασμπούρ και παίρνοντας τη χρυσή πρόκριση στο Final-4

Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Τη βραδιά της μεγάλης επετείου των 50 χρόνων από τον άθλο του Καλλιμάρμαρου το 1968, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 83-83 από την Στρασμπούρ και προκρίθηκε στο Final Four του Champions League που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ μπήκε με τρομερή ένταση στο ματς και πέρασε κατευθείαν στην επίθεση αντί να αμυνθεί για να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα και τη διαφορά των +9 πόντων που είχε κερδίσει. Και στο πρώτο ημίχρονο τα πήγε περίφημα αφού στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε με 16-20 και με τη λήξη του ημιχρόνου με 35-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν για τη Βασίλισσα. Αρχικά είδε τον Χάντερ να φορτώνεται με 4 φάουλ και τον Χάρις να μένει στον πάγκο εξ αιτίας του γνωστού προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Το 4ο φάουλ του Χάντερ χρεώθηκε αντιαθλητικό ενώ και ο πάγκος της ΑΕΚ χρεώθηκε με τεχνική ποινή! Ο εκνευρισμός κυριάρχησε στην ομάδα και οι Γάλλοι βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν και να αυξήσουν τη διαφορά ακόμα και στο +8! Σ' αυτό το καίριο σημείο ο Πάντερ και ο Γκριν είχαν τις απαντήσεις και η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει την πολύ καυτή τρίτη περίοδο μένοντας πίσω στο σκορ με μόνο τρεις πόντους διαφορά, δηλαδή με 59-56

Η τέταρτη περίοδος έμελλε να καθορίσει τα πάντα. Η ΑΕΚ πλησίαζε όποτε η Στρασμπούρ προσπαθούσε να αποσπαστεί στο σκορ κι αυτό κράτησε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα όταν ο φοβερός Πάντερ σηκώθηκε για τρίποντο και το κάρφωσε και μάλιστα με ταμπλό (!) για να ισοφαρίσει σε 83-83 που ήταν το τελικό σκορ το οποίο χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στην ΑΕΚ. Είχαν προηγηθεί δύο τρίποντες βόμβες του Σάκοτα 2:57 και 2:25 πριν από τη λήξη του ματς που έκοψαν κάθε διάθεση στους παίκτες της Στρασμπούρ να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους την πρόκριση.

Στρασμπούρ (Κολέ): Μποστ 16 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Λαμπεϊρί 19 (3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Λόγκαν 8 (3/8 σουτ), Ράντολφ 6 (1), Ράιτ 10 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Άτκινς, Μπιλάν 16 (9 ριμπάουντ), Ίνγκλις 5, Λελούπ 3.

ΑΕΚ (Σάκοτα):  Γκριν 12 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Χάντερ 10, Πάντερ 18 (2), Σάκοτα 12 (2), Βασιλόπουλος 2, Χάρις 11 (1), Τζέιμς 2, Λαρεντζάκης 7, Μαυροειδής 6, Ξανθόπουλος 3 (1).