Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ένα βήμα πριν την επιστροφή στα σαλόνια η ανδρική ομάδα βόλεϊ κέρδισε την Παλλήνη με 3-1 και παίζει τελικό με τον Απόλλωνα για την άνοδο

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, για τα μπαράζ ανόδου της Α2 βόλεϊ ανδρών, νίκησε χτες με 3-1 σετ την Παλλήνη και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά, που θα διεξαχθεί σήμερα στο κλειστό γήπεδο της Ριζούπολης όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, με μοναδικό στόχο της τη νίκη που θα την φέρει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Ο Απόλλωνας νίκησε χτες την Ροδίων Άθλησις με 3-1 σετ, ενώ η ώρα του τελικού έχει προγραμματιστεί για τις 15:30 το μεσημέρι.

Η ΑΕΚ στην αρχή του ματς έδειχνε πως έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού κατάφερε να προηγηθεί με 9-6, όμως η Παλλήνη κρατήθηκε κοντά στο σκορ και μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 14-14. Στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ η ΑΕΚ έχασε τον έλεγχο και η Παλλήνη με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει το πρώτο σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ μπήκε μια άλλη ΑΕΚ, πιο αποφασισμένη και αισθητά βελτιωμένη σε μπλοκ και υποδοχή, η οποία κατάφερε να προηγηθεί με 11-4 και να μην επιτρέψει στην Παλλήνη να επαναλάβει την ανατροπή του πρώτου σετ. Με τον ρυθμό στο κόκκινο οι "κιτρινόμαυροι" έφτασαν στο τέλος του δεύτερου σετ το οποίο και κατάκτησαν με 25-18 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Στο τρίτο σετ η Παλλήνη στόχευσε στην πίεση και στην προσπάθεια να κρατηθεί κοντά στο σκορ, όμως η Ένωση δεν την άφησε να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της και γρήγορα ξέφυγε με 11-6 αρχικά, 17-9 στη συνέχεια, για να φτάσει στο 25-14 και να προηγηθεί στα σετ με 2-1.

Από τα πρώτα λεπτά του τέταρτου σετ η ΑΕΚ έριξε το βάρος της στο χτίσιμο διαφοράς ασφαλείας που δεν θα επέτρεπε στην Παλλήνη να την βάλει σε μπελάδες προς το τέλος του ματς. Έτσι, ξεκίνησε με 15-7 κόβοντας τα φτερά των αντιπάλων της που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό της Ένωσης, η οποία πιστεύοντας όσο τίποτα στις δυνάμεις της και στον μεγάλο στόχο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία έδινε τα πάντα για να τον πετύχει. Η ΑΕΚ είχε φτάσει ήδη στο 19-10 και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να την σταματήσει. Εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς και παρόλο που υποχρεωτικά κάποια στιγμή στράφηκε στην οικονομία δυνάμεων λόγω και του επερχόμενου τελικού, διατήρησε τη διαφορά φτάνοντας στο 22-15 και εν συνεχεία στο τελικό 25-17 που της χάρισε τη μεγάλη νίκη με 3-1 σετ.

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-14, 25-17.

ΑΕΚ (Νεόφυτος): Λάππας, Μαυραγάνης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Κανέλλος , Αχιλλεόπουλος (λ) / Δεληπρίμης, Ανάγνου, Μάρκου, Κουλοχέρης, Δραβόπουλος.

Παλλήνη (-): Χριστοφίδης, Μπιλλήρης, Χριστόπουλος, Παπασιδέρης, Κοντοδήμας, Παυλάκος, Αντωνάκης (λ) / Τραντάς (λ), Μαντόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ντιγκλίδης, Φλώρος, Γρίσπος.