Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές - Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια σε μια μαγική βραδιά μπροστά σε 60.000 πιστούς της κέρδισε τον Λεβαδειακό με 2-0 και το σήκωσε

Super League - 28η αγωνιστική
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τζήλος

Βραδιά πανηγυρισμών η αποψινή αφού έπειτα από 24 χρόνια οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγυρίζουν ξανά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

60.000 ΑΕΚτζήδες κατέκλυσαν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ για την πρωταθλήτρια ΑΕΚΑΡΑ η οποία, αφού επέστρεψε από την κόλαση της Γ' κατηγορίας, απόψε επέστρεψε και στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό του Κομπότη (τι ειρωνεία για τον απέραντο σαρκασμό που μας είχε επιφυλάξει κάποιος που σήμερα του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ενώ έχει καταδικαστεί για στημένα ματς και παράνομα στοιχήματα) σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία γι' αυτή τη μεγάλη στιγμή της επιστροφής της ΑΕΚ στη λεωφόρο της δόξας. Ο κόσμος της ΑΕΚ απόψε στο ΟΑΚΑ έζησε ένα όνειρο. Υπήρξαν άνθρωποι, οι νεώτεροι σε ηλικία κυρίως που μόνο ακουστά είχαν τις λαμπρές μέρες της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Σήμερα έφτασε η μεγάλη μέρα να τις βιώσουν από κοντά.

Με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε πανδαιμόνιο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο να περιγραφεί. Οι παίκτες έκαναν τον γύρο του θριάμβου, πέταξαν τον Μανόλο στον αέρα και αποθεώθηκαν από τον λαό της ΑΕΚ, ο οποίος σεβόμενος τη σοβαρότητα των περιστάσεων και τις πολύ αυστηρές διατάξεις του νόμου δεν παρεκτράπηκε ούτε στο παραμικρό και κανένας φίλος της ομάδας δεν παρασύρθηκε για να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο ύμνος της ΑΕΚ έπαιζε από τα μεγάφωνα του σταδίου ενώ οι παίκτες έκλεισαν αυτή την απίθανη βραδιά που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά κάθε ΑΕΚτζή, σχηματίζοντας έναν τεράστιο κύκλο στο κέντρο του γηπέδου και κάνοντας χέρια μαζί με όλους τους φιλάθλους στις εξέδρες!

Για τον αγώνα λίγα πράγματα θα πούμε. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Η ΑΕΚ άρχισε και τελείωσε το αποψινό ματς έτσι όπως την έχουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι στο μυαλό τους. Σαν πρωταθλήτρια Ελλάδος! Στρίμωξε τον Λεβαδειακό καθιστώντας του γνωστό ότι αυτή θα είναι η κυρίαρχη του ματς και με δύο όμορφα γκολ του Τάσου Μπακασέτα πήρε μια εύκολη νίκη που της έδωσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Όλο το στάδιο ανατρίχιασε στο 83' όταν ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στον αγώνα τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κιτρινόμαυρο λαό!

Στο 11' ο Λόπες πλευροκόπησε την άμυνα του Λεβαδειακού, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε από κόντρα στο χέρι του Νιάσε και ο Τζήλος έδωσε χωρίς καμία καθυστέρηση το αδιαμφισβήτητο πέναλτι με το οποίο ο Τάσος Μπακασέτας που ανέλαβε να το εκτελέσει άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ ανεβαίνει αγωνιστικά και παίζει πανέμορφο ποδόσφαιρο ικανοποιώντας και από άποψη θεάματος τον κόσμο που συνέρρευσε να την δει και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο ημίωρο έχει δοκάρι με τον Λόπες και στο 33’, γίνεται το 2-0 όταν συνεργάζονται άψογα ο Λιβάγια με τον Γιακουμάκη, η μπάλα στρώνεται στον Μπακασέτα κι αυτός πιάνει από το ύψος της περιοχής έναν από τους γνωστούς του κεραυνούς γράφοντας το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε μάλλον διαδικαστικά, αφού από τη μία οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν έβλεπαν την ώρα να λήξει το ματς για να γυρίσουν στα σπίτια τους και από την άλλη οι παίκτες της ΑΕΚ περίμεναν πως και πως το σφύριγμα της λήξης για να ξεκινήσουν οι μεγάλοι πανηγυρισμοί μαζί με τον κόσμο. Παρόλα αυτά η Ένωση έφτιαξε και πάλι κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με τον Γιακουμάκη. Ο Μανόλο Χιμένεθ στο 57' έκανε την πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Γκάλο στη θέση του Λόπες ενώ ταυτόχρονα άλλαξε και το σύστημα σε 3-4-3. Στο 77' ο Χιμένεθ έκανε τη δεύτερη αλλαγή βάζοντας τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Γιακουμάκη, με τον κόσμο να τους αποθεώνει και τους δύο και στο 83' φτάνει η μεγαλύτερη στιγμή του αποψινού ματς όταν ο Μάνταλος μπαίνει στο παιχνίδι παίρνοντας τη θέση του Λιβάγια και το γήπεδο σείεται. Μάλιστα στο 91' ο αρχηγός έβγαλε μία από εκείνες τις απίστευτες μπαλιές που μόνο αυτός ξέρει να βγάζει για τον Χριστοδουλόπουλο αλλά εκείνος αστόχησε. Το σφύριγμα της λήξης έδωσε ταυτόχρονα και το έναυσμα για το ξεκίνημα της φιέστας από την οποία είναι πάρα πολλοί αυτοί οι ΑΕΚτζήδες που ακόμα δεν έχουν επιστρέψει…

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (83' Μάνταλος), Λόπες (56' Γκάλο), Γιακουμάκης (77' Χριστοδουλόπουλος).

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74' Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46' Ζαραδούκας), Νιασέ, Μαρκόφσκι.