Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Η ΑΕΚ των 24 διεθνών!

Και Γιαννίκογλου και Αλμπάνη και Οικονόμου και Γιαννιώτα πήρε η ΑΕΚ και παλεύει και για Καρέλη. Και Μπάρκα ανανέωσε και Τσιντώτα και Μπακάκη. Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής, διαθέτει από Έλληνες τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Γιαννίκογλου, Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Σβάρνα, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη (είναι Ελληνοβέλγος και έχει αγωνιστεί στην Εθνική Νέων του Βελγίου), Αλμπάνη, Γιαννιώτα, Γιακουμάκη και τους πιτσιρικάδες Γκίνη, Γιαννούτσο, Μπάμπη, Μπότο και Γιούση. Επίσης έχει σε δανεισμό τους: Βασιλαντωνόπουλο, Βλαχομήτρο, Τσέλιο, Αντωνίου, Μεληκιώτη, Μαρκοπουλιώτη. 19 Έλληνες στο ρόστερ και 6 σε δανεισμό! Δεν υπάρχει αυτό σε άλλη ελληνική ομάδα πρωταθλητισμού. Από αυτούς είναι διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας Ανδρών οι:

Βασίλης Μπάρκας: (2 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών)
Μιχάλης Μπακάκης: (4 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών)
Βασίλης Λαμπρόπουλος: (1 συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών - Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U21 και με την Εθνική Ελλάδος U19)
Μάριος Οικονόμου: (5 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών)
Γιάννης Γιαννιώτας: (9 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών και 2 γκολ - 12 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U21 και 3 γκολ - 6 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U20 - 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U19 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 2012 Φιναλίστ Τελικού εναντίον Ισπανίας και 2 γκολ - 4 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U17)  
Κώστας Γαλανόπουλος: (1 συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών - 6 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U21 και 2 γκολ - 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U19 - 1 συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδος U18)
Πέτρος Μάνταλος: (18 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών και 2 γκολ - 5 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U21 - 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U19 και 2 γκολ)
Τάσος Μπακασέτας: (9 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών - 4 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U21 - 2 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U20 - 14 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U19 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 2012 Φιναλίστ Τελικού εναντίον Ισπανίας)

8 εν ενεργεία διεθνείς με την Εθνική Ελλάδος Ανδρών και αν έρθει και ο Καρέλης ο αριθμός θα ανέβει στους 9! Σε λίγο καιρό όλη η Εθνική θα απαρτίζεται από παίκτες της ΑΕΚ! Και φυσικά υπάρχουν και οι μικροί που είναι διεθνείς με την μικρές Εθνικές Ελλάδος ή κάποιοι μεγαλύτεροι  -όπως ο Τσιντώτας- που πέρασαν από τις μικρές Εθνικές Ελλάδος, όπως:

Παναγιώτης Τσιντώτας: (2 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U19)
Στράτος Σβάρνας: (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U19 και με την Εθνική Ελλάδος U17)
Χρήστος Αλμπάνης: (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U20 και την Εθνική Ελλάδος U19)
Γιώργος Γιακουμάκης: (3 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος U21)
Χρήστος Γιούσης: (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U19)
Γιάννης-Φοίβος Μπότος: (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U17)
Πάρις Μπάμπης: (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδος U15)

Σε ό,τι αφορά τους ξένους παίκτες της ΑΕΚ διεθνείς -με μοναδική περίπτωση πρώην διεθνούς τον Τσιγκρίνσκι- είναι οι:

Μάρκο Λιβάγια: (Κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών Κροατίας - 54 συμμετοχές από την U15 μέχρι την U21 της Εθνικής Κροατίας και 24 γκολ)
Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι: (29 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών Ουκρανίας - Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές Ουκρανίας)
Νίκλας Χουλτ: (6 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών Σουηδίας - Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές Σουηδίας)
Εσεκιέλ Πόνσε: (3 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής U20 Παγκόσμιο Κύπελλο U20 2017)
Βίκτωρ Κλωναρίδης: (Διεθνής με την Εθνική Βελγίου U20)
Άλεφ Σαλντάνια: (5 συμμετοχές με την Εθνική Βραζιλίας U20 Παγκόσμιο Κύπελλο U20 2015 Φιναλίστ Τελικού εναντίον Σερβίας)
Αστρίτ Αϊντάρεβιτς: (Διεθνής με τις Εθνικές Σουηδίας U17, U19, U21 και U23)
Ερίκ Μοράν: (Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές Ισπανίας)
Ούρος Τσόσιτς: (15 συμμετοχές με την Εθνικής Σερβίας U19 και την U21)

Σκεφτήκαμε μήπως θα ήταν πιο ξεκούραστο να σας γράφαμε ποιοι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι διεθνείς. Αν συνεχίσουν όμως στην ομάδα, αυτό θα αλλάξει σύντομα και θα κληθούν και αυτοί με τη σειρά τους σε κάποια από τις Εθνικές ομάδες της πατρίδας μας ή της δικής τους, σε ό,τι αφορά τους ξένους που δεν είναι ακόμα διεθνείς, κάτι που τους το ευχόμαστε ολόψυχα. Αυτοί, λοιπόν, που δεν είναι ακόμα διεθνείς είναι οι:

Μάκης Γιαννίκογλου
Παναγιώτης Γκίνης
Έντερ Λόπες
Ροντρίγκο Γκάλο
Γιώργος Γιαννούτσος
Αντρέ Σιμόες
Λούκας Μπογέ

Συνολικά η ΑΕΚ διαθέτει αυτή τη στιγμή 24 διεθνείς ποδοσφαιριστές! 8 Στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών, 6 στις μικρές Εθνικές Ελλάδος συν τον Τσιντώτα που έχει περάσει από αυτές και 9 ξένους στις Εθνικές των χωρών τους με μοναδικό εξ αυτών πρώην διεθνή τον Τσιγκρίνσκι και με τον Αϊντάρεβιτς να έχει κάνει πέρασμα από τις μικρές Εθνικές Σουηδίας. Τι λέτε τώρα; Δεν θα ήταν ευκολότερο να αναφέρουμε μόνο τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν είναι διεθνείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: