Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 την ομάδα κατς του Άρη που σκόραρε με πέναλτι το οποίο δεν σφυρίζεται ούτε σε αγώνα μεταξύ καγκουρό

Πριν γράψω οτιδήποτε για το αποψινό παιχνίδι θα κάνω μια πρόβλεψη -κατά πολλούς ίσως παρακινδυνευμένη- πράγμα που δεν συνηθίζω και το γνωρίζουν καλά όσοι μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν. Η ΑΕΚ θα προκριθεί στον τελικό μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και μάλιστα με νίκη! Κρατήστε το αυτό!

Η ΑΕΚ λοιπόν, κέρδισε απόψε με 2-1 τον Άρη έχοντας, όπως και στη Νέα Σμύρνη, πολλές και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση. Και φυσικά οι συγκυρίες, έτσι όπως διαμορφώθηκαν, τόσο από τον Πορτογάλο επικίνδυνο διαιτητή που όρισε ο έτερος Πορτογάλος αρχιδιαιτητής-όργανο παράξενων-αν μη τι άλλο- κέντρων αποφάσεων, όσο και η ενορχηστρωμένη από πριν τον αγώνα αλητεία των ανθρώπων του παραρτήματος του Πειραιά, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση ενός τελικού σκορ που αφήνει κάποια ψήγματα ελπίδας στους φιλοξενούμενους. Όλα αυτά όμως θα καταρρεύσουν στη ρεβάνς και οι απατεώνες θα ξεσκεπαστούν και θα γελοιοποιηθούνε μέσα στην έδρα τους και για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί εκεί δεν θα υπάρξει αντίστοιχος Πορτογάλος γκάγκστερ σαν τον αποψινό. Γιατί αν υπάρξει καλά θα κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πρώτη ένδειξη απόπειρας αλλοίωσης του αποτελέσματος, όπως έγινε απόψε, να δώσει εντολή να αποχωρήσει η ομάδα από τον αγώνα. Στ' αλήθεια όμως και όχι καραγκιοζίστικα όπως επιχείρησε να το κάνει για την δημιουργία εντυπώσεων στο ΟΑΚΑ ο Αρούλης.

Δεύτερον, γιατί εκεί δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά τέτοια πρωτοφανής γκαντεμιά της ΑΕΚ που να μη θέλει η μπάλα να πάει στα δίχτυα του αντιπάλου της.

Τρίτον, γιατί ο Καρέρα ξέρει καλά τον Άρη και είναι αρχιμάστορας στην αχρήστευση όλων των ατού του, οπότε και θα τον εγκλωβίσει έτσι ώστε να τον αγχώσει και να τον αναγκάσει να παίξει φουλ επίθεση για να μπορέσει να σκοράρει, οπότε και θα τον χτυπήσει στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τις τρομερές αμυντικές του αδυναμίες. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να βάλει ένα γκολ στην κόντρα, το παιχνίδι θα τελειώσει με μια άνετη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ απόψε προηγήθηκε με ένα όμορφο γκολ του Μάνταλου ύστερα από τρομερή μπαλιά του Λιβάγια και πήρε τη νίκη με ένα γκολ του Βράνιες με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όταν και πήδηξε στον θεό και πάνω από όλους τους αντιπάλους του.

Στο μεταξύ ο Άρης είχε ισοφαρίσει με ένα πέναλτι εφεύρεση του μαφιόζου διαιτητή που δεν δινόταν ούτε σε αγώνα μεταξύ καγκουρό. Ο προκλητικός Πορτογάλος είχε κι άλλες αποφάσεις που ξεσήκωσαν την εξέδρα και γενικά σφύριζε σα να ήθελε να αποδείξει σε κάποιον πόσο καλά και με συνέπεια φέρνει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε.

Τα δε καραγκιοζάκια της τρίτης ομάδας της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ναυτία σε όσους είχαν την ατυχία να παρακολουθήσουν το ματς είτε ζωντανά είτε από την τηλεόραση, με τα αστεία καμώματά τους, τις προκλήσεις, τους τσαμπουκάδες και τα καραγκιοζολίκια τους. Μια ζωή σκουλήκια που σέρνονται στις λάσπες γλείφοντας τα εκ Πειραιώς αφεντικά τους ενώ προσπαθούν να ορθώσουν το ανάστημά τους μόνο όποτε παίζουν με την ΑΕΚ, μέχρι να τους τραβήξει τη σφαλιάρα τους και να ξαναχωθούν βαθιά μέσα στη λάσπη που αποτελεί το αγαπημένο τους περιβάλλον. Πότε ξάπλωναν ομαδικά για να κάνουν καθυστέρηση, πότε τσαμπουκαλεύονταν δια μέσω των υποτακτικών αχυράνθρωπων της διοίκησής τους που βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία του γνωστού χοντρού αφεντικού τους, πότε απειλούσαν με αποχωρήσεις, πότε έπεφταν δήθεν ζαλισμένοι, πότε κατέβαιναν στα αποδυτήρια να το παίξουν μάγκες για να πουλήσουν εκδούλευση στον εφέντη τους, πότε την έπεφταν στον διαιτητή (αυτό κι αν ήταν ευτράπελο) και πότε έβριζαν θρασύτατα τον Νίκο Ξηροκώστα με αναφορές (σα δεν ντρέπονται) στην αναπηρία του. Κρίμα μόνο για τον Άγγελο Χαριστέα για το κατάντημά του. Κανενός άλλου δεν μας εξέπληξε η συμπεριφορά. Τους ξέραμε όλους.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (74' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (88' Χριστόπουλος)

Άρης (Μ. Ενινγκ, 4-2-3-1): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53' Μπα), Γκάμα (90'+ Ντιγκινί), Λάρσον (68' Σόουζα), Ιντέγε

Ο Ντίας χρέωσε με κάρτα τους Βράνιες (18'), Κρίστισιτς (76'), Ιντέγε (18'), Σάσα (33'), Μπα (76'), Κουέστα (88') και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ματίγια στο 50'.