Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Στην ΑΕΚ τη δουλειά έκανε ο ένας

Αναδημοσίευση από τον σημερινό Αποδυτηριάκια

Ο Χριστός ήταν ένας. Υπάρχει κάποια αντίρρηση σ' αυτό; Και ο Λένιν ήταν ένας. Και ο Χίτλερ. Δεν υπάρχουν δύο Μεγαλέξανδροι. Κι αυτός είναι ένας. Πάντα ένας. Ξεχάστε τα σάπια. Όλοι μαζί, ενότητα και φιλιά στο στόμα. Παπαρόσκονη.

Όταν μιλάμε για σωτηρία, η δουλειά δεν γίνεται χωρίς σωτήρα. Ποτέ. Ο Σωτήρας είναι Ένας. Άσχετα αν τον λένε Σωτήρη, Σώτο, Σάκη, Λάκη, Μάκη, Βάκη, Βούλη, Νούλη, Λούλη.

Όταν μπήκε στην περιπέτεια η ΑΕΚ, στο πιο χοντρό λούκι της Ιστορίας της, με την έννοια ότι το 2013 δεν είχε τα φόντα να ξανασηκώσει αμέσως κεφάλι, χρειαζόταν Έναν. Τον Έναν. Κι αν τον είχε αυτόν τον Έναν, τι να τον κάνει τον ενάμισυ. Περιττός ο μισός, θα έμοιαζε με τσόντα μισή, μια ουρά στον Έναν.

Την Ιστορία την γράφει ο Ένας. Οι Ένας. Με δυο δεν περπατάει το έργο. Ο Ένας, να το πούμε αλλοιώς, δεν έχει ανάγκη άλλον ισάξιο και ισόβαρο για να τελειώσει τη δουλειά.

Αν δεν ήταν ο Μελισσανίδης η ΑΕΚ δεν θα έβγαινε από το λάκο με τα κωλοδάκτυλα. Θα έβγαινε, κάποτε, αλλά άγνωστο πότε, και με πόσα τραύματα. Με τον τίγρη η ομάδα ανέβηκε από το ερασιτεχνικό στην Β' εθνική με τη μία και πάλι με τη μία από την Β' στη μεγάλη κατηγορία. Και το 2016 πήρε κύπελλο, και πρωτάθλημα το 2018.

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γεννήθηκε 8 Μαρτίου, το 1951. Αξίζει να του αναγνωρίσει κανείς, αεκτσής ή όχι, ότι χάρη σ' αυτόν η ΑΕΚ, εκτός όλων των άλλων, αποκτά δικό της γήπεδο, μάλιστα φτιαγμένο από την αρχή και σύμφωνα με το σχεδιασμό των απαιτήσεων της. Η απόλυτη επιτυχία.

Ο Ένας. Απλά ακολουθούν τον Έναν, δεν είναι σε θέση να μπουν μπροστά οι ιμάμηδες και οι μουλάδες της αεκοφροσύνης, της πατρίδας, της ιδεολογίας, της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού, του αφοπλισμού, της ειρήνης, για έναν καλύτερο κόσμο, όλα τα παραμύθια που έπαιξαν στους αιώνες.