Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Πρωταθλήτρια Αττικής η ομάδα χάντμπολ εφήβων της ΑΕΚ νίκησε τον Άρη Νίκαιας 33-17

Η ΑΕΚ νίκησε άνετα τον Γ.Ν.Ο.Ν. "Ο ΑΡΗΣ" με 33-17 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αττικής, παραμένοντας αήττητη. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Ε.Σ.Χ.Α., οι κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση, που τους δίνει το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην πόλη της Αθήνας.

Ο αγώνας διεξήχθη στην "Αίθουσα Κασιμάτης" Ο.Α.Κ.Α. και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής Β' φάσης Ε.Σ.Χ.Α., με τη συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων Αττικής.

Ήταν ο τέταρτος αγώνας μέσα σε 10 ημέρες για τους αθλητές του Αλέξη Αλβανού, με απολογισμό 1 νίκη στο πρωτάθλημα Νέων και 3 νίκες στο πρωτάθλημα Εφήβων.

Η νίκη και η κατάκτηση της 1ης θέσης πανηγυρίστηκε από τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι δέχτηκαν και το χειροκρότημα από τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα.

Από την ΑΕΚ εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας Βασιλακάκης πραγματοποιώντας το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι του, σταματώντας ότι σουτ πήγαινε προς την εστία του, αποκρούοντας μάλιστα και ένα πέναλτι. Το ποσοστό του πλησίασε το εντυπωσιακό 85%, δεχόμενος μόλις 4 γκολ σε 30 λεπτά.

Πολύ καλή παρουσία,  ιδιαίτερα στην άμυνα είχε ο Αθανασάκος πού με την είσοδο του έκλεισε τα κενά στο κέντρο της. Εξίσου καλή παρουσία είχε ο Στάθης Μ., που ως άσος έκλεψε πολλές μπάλες από τους φιλοξενούμενους.

Επιθετικά ο Κοτσιώνης ήταν καταπληκτικός για ακόμα ένα παιχνίδι, παρόλο που μετά τα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα είχε προσωπικό παίκτη μαν του μαν πάνω του. Στο δεύτερο μέρος πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων. Το πρώτο πατώντας από τα 15 μέτρα και το δεύτερο από τα 11 μέτρα με χαμηλό σουτ στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας

Πολύ καλή παρουσία στο επιθετικό σκέλος είχαν και οι Στάθης Μ., Janca και Σφαέλος.

Από την ΑΕΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Κοτσιώνης με 9 γκολ και ακολούθησαν οι Στάθης Μ., Janca με 6 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 7-3, 8-6, 12-7, 15-11, 16-13 (ημίχρονο), 18-14, 20-14, 24-14, 25-15, 28-16, 33-17 (τελικό).

Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι 5/5-1/2.
Διαιτητές: Χαραλαμπίδης, Σκλαβενίτης.

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Βυθούλκας, Λαζάρου, Αθανασάκος 1, Δικαιούλιας 3, Janca 4, Ασλής, Βασιλόπουλος 2, Στάθης Μ. 6, Κοτσιώνης 9, Σφαέλος 2, Βασιλείου-Τσάφος 3, Ζαφειράκης, Κοβάνης 3, Σιγαλός, Μπαμπατζανίδης, Καρράς.

Γ.Ν.Ο.Ν. "Ο ΑΡΗΣ" (Τούτσης): Ζιώγας, Θεοδώρου 2, Μιχαλόπουλος, Μπάλκος 2, Παιπάης 3, Στάθης Π. 6, Sala, Τσιβγούλης, Καραμπέκιος, Αναστασίου 2, Τόμσον, Γρέκας 1, Σάμιος, Βοιδηλος, Μουσούλης, Ξυπνητός 1.