Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η Βασίλισσα αμόλησε... Γηραιό στο ΟΑΚΑ συντρίβοντας τον υπερφίαλο Ηρακλή με 86-61

Να ξεκινήσω με μια συγγνώμη. Μετά την υπερφίαλη ανάρτηση του γραφείου τύπου του γηραιού ότι τάχα μου θα πετούσαν αετό το Σάββατο στο ΟΑΚΑ αντί της Καθαρής Δευτέρας, ανάρτηση που έσπευσαν να κατεβάσουν πριν περάσει ένα 24ωρο μετά από την αντίδραση που προκάλεσε, ένας φίλος μου έγραψε ότι αν έχουμε τα άντερα να τους ρίξουμε μια 40άρα στο κεφάλι για να τους κλείσουμε το στόμα. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν μπορούμε να το κάνουμε. Του απάντησα ότι για 40άρα δεν μπορούσα να του εγγυηθώ αλλά την 20άρα την είχαν εξασφαλισμένη. Έπεσα έξω κατά 5 πόντους, αφού τελικά τους ρίξαμε 25άρα. Εξ ου και η συγγνώμη μου. Και φυσικά δεν είμαι μάντης, όμως όταν κάποιος προκαλεί το θηρίο να τον κυνηγήσει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το κάνει και μάλιστα θα τον πιάσει και ακόμα πιο μάλιστα θα τον φάει κιόλας. Ε, αυτό έπαθε ο Ηρακλάκος. Προκάλεσε. Σήκωσε ανάστημα δυσανάλογο με τη χαώδη υψομετρική διαφορά που τον χωρίζει με την ΑΕΚ και εκείνη θύμωσε και τον έκανε μια χαψιά. Τέλος με τον πρόλογο.

Η Βασίλισσα, λοιπόν, έκανε την 15η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα της Basket League, συντρίβοντας τον Ηρακλή με 86-61 στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική και συνεχίζει ασταμάτητη την ξέφρενη πορεία της, ενώ εκτόξευσε και το ρεκόρ της στο 16-4 στις νίκες παραμένοντας μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τώρα, οι παίκτες της Βασίλισσας επικεντρώνονται στο δεύτερο ματς με τη Βόννη για τη φάση των "16" του Basketball Champions League, που θα γίνει στη Γερμανία, την προσεχή Τρίτη 10 Μαρτίου.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, ήταν ο Κέντρικ Ρέι, που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (4/6τρ.). Ο Νίκος Ζήσης είχε 13 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν οι Κιθ Λάνγκφορντ και Γιόνας Ματσιούλις. Καλή παρουσία είχαν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (9π., 6ρ., 5ασ.) και Δημήτρης Κακλαμανάκης (9π., 3κλ., 2τάπ.), ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και οι 5 ασίστ που μοίρασε ο Μάριο Τσάλμερς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ζήση στον "άσο", τον Ρέι ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο "τρία", τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Κακλαμανάκη ως σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 30-12, 44-32, 60-51, 86-61.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Συμεωνίδης, Στρέμπας.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι 16 (4), Τσάλμερς 3, Λάνγκφορντ 11 (3), Ματσιούλις 11 (3), Γιάνκοβιτς 9, Κακλαμανάκης 9, Χρυσικόπουλος 3 (1), Ζήσης 13 (2), Γκίκας 2, Μαυροειδής, Γιαννόπουλος 6 (2), Σλότερ 3.

Ηρακλής (Ηλίας Καντζούρης): Μανωλόπουλος 6 (2), Τέπιτς 4, Καββαδάς 11, Σούλερ 12 (1), Ντέιβις 8 (1), Κακαρούδης 4, Καλαϊτζίδης, Γεωργαλάς, Χάνλαν 14 (1), Γκάβιν 2.