Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα από τα Γιάννινα νικώντας με 0-1 τον ΠΑΣ

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Γιάννινα δύσκολα νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 και με τη νίκη αυτή εξαγόρασε την ηρεμία που της ήταν απαραίτητη ενόψει της δύσκολης συνέχειας που την περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος δεν μάγεψε, απλά έπαιξε λίγο πιο ορθολογικά απ' ότι στα δύο τελευταία του παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μπράγκα. Οι απουσίες ήταν και πάλι αρκετές και κοντά σ' αυτούς που δεν έπαιξαν λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ο Καρέρα επέλεξε να αφήσει στον πάγκο και τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, τόσο για να ξεκουραστούν, όσο και για να πάρουν ένα σαφές μήνυμα από τον προπονητή τους ότι εκείνος είναι που κάνει κουμάντο στην ομάδα και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Η ομάδα επιθετικά ξεδιπλώθηκε καλύτερα στο χορτάρι, έχοντας σε καλή βραδιά τους Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ και Μάνταλο στον χώρο του κέντρου καθώς και ορεξάτους τους Τάνκοβιτς, Μαχαίρα και Ανσαριφάρντ στον χώρο της επίθεσης.

Στην άμυνα όμως αντιμετώπισε και πάλι αρκετά προβλήματα, τόσο από την πλευρά του Παουλίνιο όσο και στο κεντρικό αμυντικό της δίδυμο, όπου ο Νεντελτσιάρου -κυρίως- και λιγότερο ο Χνιντ, είχαν θέματα με την μεταξύ τους συνεννόηση, κάτι αναμενόμενο όμως αφού ακόμα δεν έχει μάθει καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Η ΑΕΚ έχασε κάμποσες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα δοκάρι και δύο ακυρωθέντα (σωστά πάντως) γκολ. Το μοναδικό γκολ της Ένωσης το πέτυχε ο Ανσαριφάρντ στο 13' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που παραχωρήθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα, απόψε είχαν πάθος αλλά επέδειξαν και την ηρεμία που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, αλλά για μία ακόμα φορά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, πράγμα που αν δεν είχε συμβεί η ΑΕΚ θα είχε εξασφαλίσει μια άνετη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ επέλεξε να ξεκινήσει με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας τους Χνιντ-Νεντελτσιάρου στα στόπερ, τους Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς στον άξονα, τους Τάνκοβιτς-Μαχαίρα στις πλευρές, τον Μάνταλο δεκάρι και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι στο 34' έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Παμλίδη που ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι αλλά ορθά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Στο 49' Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Εραμούσπε όπου η μπάλα επέστρεψε στα χέρια του Τσιντώτα, ενώ στο 51' και πάλι από λάθος μαρκαρίσματα, ο Ελευθεριάδης σκόραρε αλλά ευτυχώς το έκανε και αυτός από αντικανονική θέση και το γκολ ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ μέσω VAR. 

Καλύτεροι της ΑΕΚ οι Χνιντ, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ. Ο Καρέρα έριξε στο παιχνίδι στο 56' τον Λιβάγια και στο 70' τον Ολιβέιρα και τον Ινσούα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Σιόντης (61' Νάουμετς), Καρτάλης (65' Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης (86' Λώλης), Λεό, Παμλίδης.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (70' Ινσούα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56' Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70' Ολιβέιρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: