Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

VARάτε βιολιτζήδες!

Από την αρχή της εμφάνισης του VAR στη χώρα μας γράφαμε ότι θα ζοριστούν μαζί του οι κακομαθημένοι και θα ανακουφιστούν εκείνοι που σε μόνιμη βάση βίωναν στο πετσί τους την αδικία. Η ΑΕΚ, αν δεν υπήρχε το VAR, όχι μόνο θα είχε χάσει χτες με 2-0 αλλά και ο Ολυμπιακός στο ίδιο γήπεδο θα είχε κερδίσει με 2-1. Με το VAR βρέθηκαν ισόβαθμοι και χωρίς το VAR η βαθμολογία θα έδειχνε σήμερα Ολυμπιακός 12 ΑΕΚ 7 και με τα… "ανθρώπινα" λάθη των κοράκων τα αιώνια λαμόγια θα είχαν πάρει ήδη μια διαφορά 5 βαθμών από την 5η κιόλας αγωνιστική. Όλα τους τα πρωταθλήματα, εκτός ίσως από δύο, με παρόμοιο τρόπο τα έχουν κατακτήσει οι μόνιμοι βιαστές της λογικής μας.

Η ΑΕΚ στα Γιάννινα βρέθηκε απέναντι σε μία διαιτητική τριάδα η οποία, αν μη τι άλλο, ήταν πανέτοιμη να βάλει μπουρλότο στο ματς. Αν δεν υπήρχε το VAR για να επανορθώσει τις αβλεψίες του Διαμαντόπουλου και των δύο βοηθών του, καμία νίκη δεν θα είχε πετύχει η ΑΕΚ, αλλά αντίθετα θα είχε χάσει με 2-0. Αυτός ήταν πάντα ο τρόπος τους. Έτσι έκαναν το άσπρο μαύρο και αλλοίωναν τα αποτελέσματα. Το VAR πέτυχε να αποδίδεται δικαιοσύνη και να εκτίθενται όσοι έχοντας κακές προθέσεις έβρισκαν κάλυψη πίσω από τη φτηνή δικαιολογία των τάχα μου ανθρωπίνων λαθών τους.

Λογικό δεν ήταν να το μισήσουν το VAR οι κακομαθημένοι μπούληδες του λιμανιού αλλά και οι νεόκοποι εκ Βορρά ζηλωτές των θλιβερών μεθόδων τους;

Θα περίμενε κανείς να έχει προκαλέσει ήδη απορίες στους αρμοδίους της ΕΠΟ και της διαιτησίας ο τρόπος που διεύθυνε το ματς των Ιωαννίνων η συγκεκριμένη διαιτητική τριάδα. Ο Διαμαντόπουλος έμοιαζε να αποποιείται τις ευθύνες και να περιμένει να βγάλει το φίδι από την τρύπα το VAR, λες και φοβόταν να μη τον ψέξουν κάποιοι αν αποφάσιζε ξεκάθαρα με βάση τα όσα έβλεπαν πεντακάθαρα τα μάτια του και χωρίς την βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων. Δεν είναι δυνατόν να μην είδε στο μισό μέτρο την κλωτσιά που έριξε ο  Xουτεσιώτης στα πλευρά του Χνιντ και ότι η φάση ήταν ένα πεντακάθαρο πέναλτι αλλά χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια της τεχνολογίας για να το ξεκαθαρίσει εκείνη. Για να μη το πάμε παραπέρα και πούμε ότι η φάση σήκωνε μέχρι και αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Ιωαννίνων. Οι διαιτητές έχουν πρωταρχικό ρόλο μέσα στο γήπεδο να προστατεύουν τη σωματική ακεραιότητα των αγωνιζομένων και να αποδίδουν δικαιοσύνη όπου απαιτείται. Άμεσα και ξεκάθαρα. Χωρίς δισταγμούς, πισωγυρίσματα και αποποίηση ευθυνών. Ο Διαμαντόπουλος, αν δεν τον ειδοποιούσαν από το VAR για την παράβαση, θα είχε δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι διαπράττοντας ένα διαιτητικό έγκλημα σε βάρος του ποδοσφαίρου.

Και πάμε στους δύο επόπτες. Τον Χατζηνάκο από το σύνδεσμο της Δράμας και τον Καμπερίδη από το σύνδεσμο της Καβάλας. Και οι τυφλοί είδαν ότι αυτοί οι δύο κύριοι και πολύ περισσότερο ο πρώτος, μάλλον τυφλώθηκαν στις φάσεις των γκολ που ακυρώθηκαν και δεν είδαν έγκαιρα διά γυμνού οφθαλμού τις θέσεις των σωμάτων των επιθετικών των Ιωαννίνων που ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένοι και στις δύο περιπτώσεις, ώστε να σηκώσουν τα σημαιάκια τους. Ειδικά ο Χατζηνάκος στη φάση του δεύτερου γκολ δεν χρειαζόταν τη βοήθεια κανενός VAR για να υποδείξει τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ μισό μέτρο πιο μπροστά από τους αμυνομένους. Αντίθετα, κατάπιε το σημαιάκι του και έκανε γαργάρα την ξεκάθαρη παράβαση ελπίζοντας ότι θα περάσει στο ντούκου η φάση ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει εκεί που έπρεπε την παρουσία του και να εισπράξει μετά τα εύσημα για την σωστή επιτέλεση του… έργου του.

Κάπως έτσι πέρασαν τα χρόνια με παρόμοιες ομορφιές από αγωνιστική σε αγωνιστική, όπου πάντα συμπτωματικά αδικούνταν η ΑΕΚ και οι άλλοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα ο έφηβος του λιμανιού έσφαζε στο γόνατο όποιον τολμούσε να του προβάλει αντίσταση και να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδο το δικό του δικαίωμα στην επιτυχία. Αυτή η συστηματική κλοπή του ιδρώτα των ανταγωνιστών του είχε σαν αποτέλεσμα να απογοητεύονται νωρίς οι αντίπαλοι των διορισμένων τιτλούχων και να στέφονται πολλές φορές πρωταθλητές οι ίδιοι από τον πρώτο κιόλας γύρο. Αυτή η κατάσταση, τώρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τείνει να διαγραφεί σαν πρακτική από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Κι αυτό είναι κάτι που τους τσούζει αφάνταστα γι' αυτό και δεν σταματάνε δευτερόλεπτο να σκούζουν επιστρατεύοντας τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχουν με μαστοριά στήσει, χρησιμοποιώντας μια στρατιά από έμμισθους παραπληροφορητές που δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό, έναντι του κατάλληλου τιμήματος πάντα, να κάνουν το άσπρο μαύρο και να τρελάνουν όσους έχουν μάτια και βλέπουν τα αίσχη που προσπαθούν διά της βίας να επιβάλλουν …

Δεν υπάρχουν σχόλια: