Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Με το δεξί αλλά και με πολύ ζόρι η Βασίλισσα νίκησε τον Ιωνικό με 68-81

Ζορίστηκε άγρια η ΑΕΚ από τον αξιόμαχο Ιωνικό μέχρι να καταφέρει τελικά να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα της, στη Basket League με 68-81 στο "Σοφία Μπεφόν" του Παλαιού Φαλήρου. Η Βασίλισσα προβλημάτισε με την απόδοσή της, αφού επί 35 λεπτά ο αντίπαλός της είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Η τέταρτη περίοδος υπήρξε λυτρωτική για τον Δικέφαλο, όταν πια τους παίκτες του Ιωνικού τους είχε καταβάλει η κούραση από την υπερπροσπάθεια, αφού μόλις 7 παίκτες τους εναλλάσσονταν στον αγωνιστικό χώρο. Κορυφαίος του Ιωνικού ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, που παίζει στην ομάδα της Νίκαιας, ως δανεικός από την ΑΕΚ, ο οποίος και πέτυχε 19 πόντους.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική, ειδικά για μια ομάδα που φέτος έχει σαν στόχο ακόμα και την κατάκτηση του τροπαίου της Basket League. Πρέπει να υπάρξει θεαματική βελτίωση από εδώ και πέρα και σίγουρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιλογή του έκτου ξένου.

Στα θετικά ότι παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκε η Ένωση, βρήκε την δύναμη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, φτάνοντας στη νίκη και μάλιστα με διψήφια διαφορά. Σ' αυτό συντέλεσε το πολύ πλούσιο ρόστερ της μέσα από το οποίο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κατάφερνε και έβρισκε λύσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος γενικά ήταν εξαιρετικός. Ο αρχηγός της Βασίλισσας τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας την κλάση του. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 14 πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) και 6 ριμπάουντ. Διψήφιοι στο σκοράρισμα ήταν επίσης οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (13π.), Γιόνας Ματσιούλις (11π.) και Λίνος Χρυσικόπουλος (10π.).

Το ματς ήταν ισόπαλο με 59-59 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει και με 65-61 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, αλλά από εκεί και πέρα, έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 3-20, για να φτάσει στο τελικό 68-81 και να ξεκινήσει με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Basket League.

Διαιτητές: Σώμος-Μαλαμάς-Λόρτος.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 39-32, 59-59, 68-81.

Ιωνικός (Στέργιος Κουφός): Σμιθ 10 (1), Ζάισλοφτ, Πετρόπουλος, Πρίτζετ 10, Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Φιτζπάτρικ 16 (3), Χόλοουελ 13 (1), Τολιόπουλος 19 (3), Χουγκάζ.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Μορέιρα 2, Λάνγκφορντ 14 (1), Ματσιούλις 11 (3), Γιάνκοβιτς 13 (1), Κατσίβελης 6, Χρυσικόπουλος 10, Ζήσης 15 (2), Γκίκας, Λοτζέσκι 4, Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: