Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Έγιναν πολλά, λείπουν πολλά...

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν τα μάτια μας, είναι μια ομάδα ανομοιόμορφη και με τρανταχτές ελλείψεις σε αρκετές θέσεις, κυρίως της άμυνας. Ανομοιόμορφη χαρακτηρίζεται επειδή από τη μέση και μπροστά διαθέτει εξαιρετικές μονάδες αλλά από τη μέση και πίσω τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλά.

Ο Ίλια Ίβιτς θα έχει πολλή δουλειά το αμέσως προσεχές διάστημα αφού κάποια από αυτά τα τρανταχτά κενά της η ΑΕΚ πρέπει να φροντίσει να τα καλύψει άμεσα, δηλαδή στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Και δεν είναι άλλα από τα πλάγια μπακ, σε πρώτη φάση, όπου πρέπει να γίνει σωστή επιλογή με παίκτες πολύ καλύτερου επιπέδου από τους υπάρχοντες, τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή της πλευρά.

Ένας μέσος οργανωτικός και ταχύς επίσης είναι απαραίτητος για να μπορεί να συνεργαστεί με τον Σάκχοφ και τον Κρίστιτσιτς που είναι ιδιαίτερα αργοί αλλά και ένα αριστερό εξτρέμ επιπέδου Γκαρσία. Με αυτές τις τέσσερις λύσεις η ΑΕΚ θα πορευτεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορεί να αποδειχτούν αρκετοί για να πετύχει τους στόχους της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να αναζητήσει ένα ακόμα στόπερ που θα καλύψει το κενό της αποχώρησης του Τσιγκρίνσκι, καθώς και ένα αμυντικό χαφ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των παικτών που ήδη διαθέτει. Ένα ψηλό και δυνατό κορμί που να μπορεί να κόβει κάθε κίνδυνο πριν φτάσει να αποτελέσει απειλή για την αμυντική της γραμμή.

Ανάλογα με την υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίων των Ολιβέιρα, Λιβάγια και Αλμπάνη θα πρέπει επίσης να βρει λύσεις και στις συγκεκριμένες θέσεις. Αν και για τη θέση του Λιβάγια υπάρχουν οι Μάνταλος και Τάνκοβιτς που μπορούν άνετα να καλύψουν το κενό του Κροάτη. Σίγουρα όμως ένα σέντερ φορ, αν αποχωρήσει ο Ολιβέιρα, θα το χρειαστεί για να πλαισιώσει τον Ανσαριφάρντ. Και φυσικά ένα ακόμα εξτρέμ στη θέση του Αλμπάνη αν αποφασίσει να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Κατά πολλούς θα χρειαστεί και μία ακόμα προσθήκη στα στόπερ, αφού ο Σβάρνας δεν δείχνει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχει πάρει και η ομάδα έχει χάσει πολλούς βαθμούς εξ αιτίας του. Κάποιοι μέσα στην ΑΕΚ βέβαια, πιστεύουν ακόμα ότι μπορεί να εξελιχθεί και να παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση, αλλά όταν ανάμεσα στα πέντε στόπερ που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ο ένας είναι ανήλικος (Λάτσι), ο άλλος σε κάθε παιχνίδι υποπίπτει σε σοβαρά λάθη (Σβάρνας) και ο τρίτος μία παίζει και πέντε όχι επειδή έχει ευαισθησία στους τραυματισμούς και βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία (Τσιγκρίνσκι), σίγουρα η άμυνα αυτής της ομάδας δεν πρόκειται να εμπνεύσει ποτέ σιγουριά και να αποκτήσει σταθερότητα.

Ακούγονται φωνές και ψίθυροι και για τη θέση του τερματοφύλακα όμως πρέπει η ΑΕΚ να εμπιστευτεί τον Τσιντώτα και να τον αφήσει να παίξει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα αποκτώντας τις εμπειρίες που χρειάζονται και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται να έχει ο βασικός της γκολκίπερ. Και ο Μπάρκας τα δύο πρώτα χρόνια του στην ΑΕΚ διακρινόταν για την αστάθειά του ενώ δεχόταν και αρκετά γκολ που θα μπορούσαν να θεωρηθούν γκαφατζίδικα. Μετά όμως έγινε βασικός και αναντικατάστατος, έφτασε μέχρι την Εθνική και τελικά πουλήθηκε στην Σέλτικ για 6 εκατομμύρια.

Για τον προπονητή είναι αστείο να συζητάμε. Ο Καρέρα με το κατάλληλο υλικό στα χέρια του μπορεί να φτιάξει μια στιβαρή ομάδα. Ακόμα και τώρα, χωρίς τις μεταγραφές του Ιανουαρίου αλλά με την επιστροφή των τραυματιών μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Στάθηκε άτυχος ο Ιταλός, όπως και ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ, με τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε με τους τραυματισμούς των Γαλανόπουλου, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι και Αλμπάνη πάνω στην πιο κρίσιμη περίοδο και όταν καλείται να παίζει δύο ματς την εβδομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι θαυματοποιός να βγάζει όλη την ώρα λαγούς από το καπέλο του. Χρειάζεται υπομονή για να δεθεί αυτή η ομάδα με τους 10 καινούριους παίκτες στη σύνθεσή της που είχε και την ατυχία να χτυπηθεί νωρίς-νωρίς από τόσους τραυματισμούς.

Το ζήτημα είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να κρατηθεί κοντά στη βαθμολογία μέχρι να φτάσουμε στα πλέι οφ τον Μάιο αλλά και να πάρει ότι περισσότερο μπορέσει από τον όμιλο του Europa League. Δυστυχώς τα δύο πρώτα ματς του ομίλου απέναντι σε Μπράγκα και Λέστερ δεν πήγαν όπως θα τα περιμέναμε και ανέδειξαν όλες τις αδυναμίες της σημερινής ΑΕΚ. Οι δύο αυτοί αντίπαλοι της Ένωσης απομακρύνθηκαν ήδη κατά 6 βαθμούς στη βαθμολογία έχοντας από 2 νίκες έναντι καμίας νίκης και 0 βαθμών που έχουν η ΑΕΚ και η Ζόρια. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και έχουμε δει να ανατρέπονται καταστάσεις, όμως όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα παλέψει με την Ουκρανική Ζόρια για την κατάληψη της τρίτης θέσης, που οδηγεί στον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει η ΑΕΚ είναι να πάρει όσο πιο πολλά θετικά αποτελέσματα μπορέσει στα υπόλοιπα ματς, τόσο για να βάλει στο ταμείο της κάποια χρήματα όσο και για να βελτιώσει τη θέση της στο ranking

Δεν υπάρχουν σχόλια: