Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μια όμορφη οικογενειακή βραδιά

Ρε παιδιά, μη γκρινιάζουμε για όλα, σιγά το πρόβλημα. Στα Σπάτα χτες, οι παίκτες της ΑΕΚ υποδέχτηκαν συμβολικά τους χορηγούς της ομάδας, τους παλαίμαχους και κάποιους επώνυμους φίλους του δικέφαλου, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επάνοδο της ΑΕΚ στον φυσικό της χώρο. Πού το κακό; Δεν έχω καιρό για χάσιμο με μεμψιμοιρίες και κατινιές. Προτιμώ να αφιερώσω τον χρόνο μου γράφοντας για τις όμορφες εικόνες από την εκδήλωση, για τα χαμογελαστά πρόσωπα των παικτών και των καλεσμένων τους και για την φανταστική ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Δεν πανηγύρισε κανείς τίποτα για να αρχίσουμε να τους μεμφόμαστε και να τους αποδοκιμάζουμε. Δεν γιόρτασαν την κατάκτηση του… τίτλου. Δεν έγινε καμία φιέστα. Εκτονώθηκαν απλά έπειτα από μια σκληρή και επίπονη διετία. Το ευχαριστήθηκαν όλοι κι εμένα αυτό μου φτάνει. Ας πάψουμε να είμαστε μίζεροι και να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.
Το κλου της βραδιάς ήταν ότι οι παίκτες είχαν φορέσει όλοι μαύρες ποδιές που έγραφαν πάνω: "Ευχαριστούμε από την καρδιά μας" και αντί της λέξης "καρδιά" υπήρχε μια κίτρινη καρδιά σταμπαρισμένη. Με αυτή την αμφίεση σερβίρισαν τους συνδαιτυμόνες τους σαν καλοί οικοδεσπότες και το γέλιο έπεσε άφθονο.
Στο ένα από τα τρία γήπεδα των Σπάτων, αυτό που χρησιμοποιούν οι ακαδημίες, είχαν στρωθεί τραπέζια με μαύρα τραπεζομάντηλα και κίτρινα κουβέρ, ενώ στη μέση κάθε τραπεζιού υπήρχε από μια μικρογραφία κίτρινης φανέλας, που έβγαινε μέσα από ένα μπουκέτο ηλίανθων, με τον αριθμό του τραπεζιού να αναγράφεται πάνω της.
Τραγούδησαν οι Γιώργος Μαργαρίτης, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Παντελής Θαλασσινός. Πολλές και ξεχωριστές οι παρουσίες, ανάμεσα στις οποίες οι: Θωμάς Μαύρος, Μίμης Παπαϊωάννου, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Σκρέκης, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Λιάνης, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Μητσικώστας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πόπη Τσαπανίδου, Αντώνης Αντωνίου και πολλοί άλλοι.
Πανταχού παρών, τίμησε την εκδήλωση των ποδοσφαιριστών με την παρουσία του και αστειεύτηκε μαζί τους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον γιο του Γιώργο. Ο ηγέτης της ΑΕΚ ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στα Σπάτα και επιμελήθηκε προσωπικά και την παραμικρή λεπτομέρεια της εκδήλωσης.
Παρευρέθηκε φυσικά σύσσωμο το προπονητικό τιμ της ομάδας πρωτοστατούντος του… καινούριου της προπονητή Τραϊανού Δέλλα, όλοι οι συνεργάτες του ποδοσφαιρικού τμήματος και πολλά διοικητικά στελέχη.
Ήταν μια βραδιά που γιόρτασε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια. Κι από μια αγαπημένη οικογένεια όπως είναι αυτή της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να λείψει κάποιο από τα παιδιά της. Έτσι, στην γιορτή των ποδοσφαιριστών βρέθηκε χτες και σχεδόν ολόκληρη η βασίλισσα, εκπροσωπούμενη από την ΚΑΕ ΑΕΚ και ειδικότερα τους: Μάκη Αγγελόπουλο, Ντράγκαν Σάκοτα, Σταύρο Δουβή και Γιώργο Νικολάου. Όποιος έχει αμφιβολίες για το πόσο αγαπημένη είναι η κιτρινόμαυρη οικογένεια, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες και θα πειστεί.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα Σπάτα και μίλησε για το αύριο της ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στη φυσική της θέση, θέτοντας δύο ξεκάθαρους στόχους: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη αυτά τα δύο χρόνια στην ομάδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μας, τους προπονητές μας. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα δούμε ξανά την ΑΕΚ του παρελθόντος. Με τις χαρές και τις επιτυχίες που έχει γνωρίσει η ομάδα μας και με δύο στόχους. Να φτιάξουμε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια... Και από αυτόν τον χώρο να παρακαλέσω την ηγεσία του υπουργείου να μας εκδώσει την άδεια... Και ο δεύτερος στόχος είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που από τη φύση της η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί".
Αμέσως μετά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον λόγο πήρε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε αρχικά ότι: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την ΑΕΚ σε αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια. Καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω στη μεγάλη κατηγορία με τη δουλειά διοίκησης, παικτών και προπονητικού τιμ". Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Μελισσανίδη, είπε: "Πάντα πίστευα πως εσύ μπορείς να φτάσεις την ΑΕΚ στην κορυφή. Ήρθε η ώρα του Αετού μας, της ΑΕΚ. Ξέρω πόσο θέλεις να δεις την ΑΕΚ στην πρώτη θέση, να είναι πάντα ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε όλοι μαζί και θα είμαστε εκεί που θέλουμε όλοι".
Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, αλλά και τον δικό του στόχο έπειτα από την παραμονή του στο τιμόνι της ομάδας, μίλησε ο Τραϊανός Δέλλας: "Ήταν δύο δύσκολα χρόνια, αλλά τα πιο απαιτητικά είναι μπροστά μας. Ήταν μια γιορτινή μέρα, οι ποδοσφαιριστές ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο και όσους βοήθησαν την ομάδα. Κατ’ επέκταση τώρα κλείνει μια μαύρη περίοδος για την ομάδα, μια μαύρη σελίδα. Ξεκινά μια καινούρια περίοδος και θέλω να πιστεύω ότι θα γράψουμε με χρυσά γράμματα καινούριες σελίδες. Προσωπικά, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρότερα, ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται. Ξέρετε πως πάντα μιλάω λίγο και προσπαθώ μέσα από τη δουλειά να πω ότι θέλω να πω".
 

  
Του χρόνου πάλι όλοι μαζί, αυτή τη φορά για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του νταμπλ που θα σημάνει την πραγματική επιστροφή μας...