Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Πανωλεθρίαμβος της Εθνικής μας με μπαλάρα!

Ο Μαρκαριάν θύμωσε πολύ με αυτά που είδε χτες στο γήπεδο.
Εγώ πάντως τον είχα προειδοποιήσει:
Όλοι αυτοί που μάζεψε χωρίς τον Γκέντζογλου δεν πιάνουν μία...
 
Μια διαστημική Ελλάδα πάτησε και έλιωσε στην κυριολεξία την υπερδύναμη του μέλλοντος Νησιά Φερόες, αλλά στάθηκε άτυχη χάνοντας σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη μεγάλη και δύσκολη εκτός έδρας νίκη μέσα σε μια έδρα που έβγαζε φωτιές, ενώ είχε κόντρα και τη διαιτησία που της ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ. Η Ελλαδάρα μας, αν και έπαιζε με μια κατά πολύ ανώτερη ομάδα, στάθηκε θαυμάσια στο γήπεδο και καθοδηγούμενη από τον μετρ της προπονητικής Σέρτζιο Μαρκαριάν, κατάφερε να κλείσει στο δεύτερο ημίχρονο την γηπεδούχο ομάδα στα καρέ της και να την σφυροκοπάει για 40 ολόκληρα λεπτά. Βγάζω πέντε λεπτά για το δεύτερο γκολ που πέτυχε η γηπεδούχος και για κάνα δυο ευκαιρίες που είχε ακόμα. Α, στο πρώτο ημίχρονο δεν τους έκλεισε γιατί οι παίκτες μας ήταν ακόμα επηρεασμένοι από το τζετ λαγκ.

Όσο για την απόδοση των διεθνών μας τι να πρωτογράψει κανείς. Ποιον να εκθειάσει πρώτον και ποιον δεύτερο. Σίγουρα κάποιον θα αδικήσει πάνω στο γράψιμο και είναι κρίμα. Όλοι όσοι έπαιξαν ήταν καταπληκτικοί και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας για τους οποίους σε λίγο καιρό θα ερίζουν όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ποιος θα τους αποκτήσει πρώτος. Ο ένας άσσος στις ασφαλτοστρώσεις, ο άλλος ξυλουργός περιωπής, ο τρίτος γαλατάς με ποδήλατο, ο τέταρτος πιτσαδόρος, ο πέμπτος ταχυδρόμος και πάει λέγοντας. Παίκτες με τεράστια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Κι όμως, απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια, τα ηρωικά παιδιά της Ελλάδας μας το πάλεψαν και κατάφεραν να χάσουν μόνο με 2-1. Κι αυτό το γκολ που τους βάλαμε θα αποτελέσει μεγάλη ένεση ηθικού και θα συμβάλλει στην άνοδο της ψυχολογίας των παικτών μας για τη δύσκολη συνέχεια (την ποια;). Μη ξεχνάμε ότι τους εκδικηθήκαμε και τους ισοφαρίσαμε για το γκολ που μας είχαν βάλει στο Καραϊσκάκης, όταν μας κέρδισαν και στην έδρα μας με 0-1. Γκολ αυτοί εκτός έδρας, γκολ κι εμείς. Που φάγαμε δύο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ήταν θέμα κακών συγκυριών και καιρικών συνθηκών. Αφήστε δε την ταλαιπωρία που τράβηξε η ομάδα με την πτήση της που για αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε αλλάζοντας αναγκαστικά αεροπλάνο για να φτάσει έγκαιρα στον προορισμό της. Που να μην έφτανε δηλαδή. Φέρτε μας τον πούστη που βρήκε αεροπλάνο και προλάβαμε να πάμε. Θα είχαμε ένα καλό λόγο να μην παίξουμε αν δεν είχε βρεθεί.

Έτσι, με το σπαθί μας καταφέραμε να πιάσουμε τη Μάλτα, το Σαν Μαρίνο και το Λουξεμβούργο, που ήταν μέχρι χτες οι μοναδικές ομάδες στον κόσμο που είχαν χάσει και στην έδρα τους και εκτός έδρας από τα Νησιά Φερόες! Μιλάμε για τεράστιο επίτευγμα από εκείνα που μένουν στην ιστορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Εκείνους που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τους κακοήθεις που ειρωνεύονται τους διεθνείς μας και τον προπονητή τους επειδή τάχα μου κατάφεραν για πρώτη φορά από το 2004 και μετά να αφήσουν εκτός του Euro την Ελλάδα και ταυτόχρονα πέτυχαν, με τις συνεχείς κακές εμφανίσεις τους και τις ξεφτίλες που έχουν πάθει, να σβήσουν την χρυσή σελίδα που είχε γράψει τότε εκείνη η γενιά των διεθνών μας. Μα πόσο μίζεροι είναι όλοι αυτοί.

Έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι προεξοφλούν ότι η Εθνική μας αποκλείστηκε οριστικά. Υπάρχουν ένα σωρό αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση. Ας πούμε να τιμωρηθούν ή να αποχωρήσουν οικειοθελώς οι πέντε ομάδες που βρίσκονται πάνω από εμάς στην βαθμολογία και να πάρουμε τη θέση τους. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον άμα έχεις άστρο, όπως εκείνο που είχε η Εθνική μας το 2004. Εκτός αν ετούτοι εδώ, μαζί με τα αυγά και τα καλάθια, κατάφεραν να χάσουν και το άστρο του Ζαγοράκη και των άλλων παιδιών.

Από πλευράς απόδοσης τώρα:

- Κορυφαίος ήταν ο Καρνέζης που έσωσε την Ελλάδα από τουλάχιστον άλλα τρία βέβαια γκολ.

- Ο Τοροσίδης κατάπιε τα χιλιόμετρα σα να ήταν κουλουράκια κανέλας με σουσάμι. Ανέβαινε, κατέβαινε και πάλι ανέβαινε. Πού πήγαινε δεν ξέρω αλλά πάντως πηγαινοερχόταν συνέχεια. Λίγο το έχετε ένας παίκτης να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς;

- Ο Σταφυλίδης είναι παίκτης για μεγάλα πράγματα και αν δεν είχε πέσει επάνω σε τόσο μεγάλους αντιπάλους σήμερα όλη η Ευρώπη θα παραμιλούσε μαζί του.

- Ο Μανωλάς… Αχ, ο Μανωλάς… Δεν έφτασε τυχαία στη Ρόμα αυτός ο παίκτης. Σήμερα τα έκανε όλα. Πηδούσε για κεφαλιές, έκανε τάκλιν, πηδούσε γενικά. Έκανε και μαλακίες βέβαια, εκτός από το να πηδάει, αλλά μαλακίες δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα και πολύ περισσότερο όποιος δεν πηδάει.

- Ο Παπασταθόπουλος έτρεχε και δεν προλάβαινε προσπαθώντας να κλείσει καμιά τρύπα από αυτές που άφηνε ο Μανωλάς την ώρα που πηδούσε, έβαλε και το πολύτιμο για τη συνέχεια (τι, δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου;) γκολ μας.

- Ο Σάμαρης, αυτός ο ογκόλιθος της Μπενφίκα που πλήρωσε δέκα μύρια για να τον αποκτήσει, μάγεψε και τους 5.000 θεατές (μαζί με τους σεκιουριτάδες) που βρέθηκαν στο γήπεδο. Καλά, για εμάς που το βλέπαμε από την τηλεόραση δεν το συζητάμε. Εγώ να σκεφτείτε πέταξα την πίτσα επειδή μου πάγωσε τόση ώρα που την κρατούσα μπροστά από το ανοιχτό μου στόμα. Τότε κατάλαβα ότι το στόμα μου δεν το είχα ανοίξει για να δαγκώσω την πίτσα αλλά από θαυμασμό για τις ενέργειες του Σάμαρη. Και επειδή οι ενέργειες αυτές δεν έλεγαν να τελειώσουν, πάει η πίτσα.

- Ο Χριστοδουλόπουλος απέδειξε περίτρανα ότι είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να τραβήξει εμπρός για νέα πεδία δόξης λαμπρά. Αν δεν τον έχει κλείσει ο Μαρινάκης θα το χτυπήσει το κεφάλι του. Αν τον έχει κλείσει ήδη θα χτυπήσει το κεφάλι του Χριστοδουλόπουλου.

- Ο Κονέ, απορώ, δεν παίζει ακόμα στην Ίντερ; Καλά, τελείως στόκοι είναι αυτοί οι Ιταλοί. Όταν θα τους τον βουτάει κι αυτόν ο Μαρινάκης θα τα τραβάνε τα μαλλιά τους.

- Ο Καρέλης απασχολούσε δύο και τρεις αμυντικούς των γηπεδούχων με τον δικό του τρόπο. Τους έπιανε την κουβέντα κι ευτυχώς δεν κατέβαιναν κι αυτοί προς την περιοχή μας γιατί μπορεί να μας είχαν κολλήσει και τα μπακ τους κανένα παστέλι.

- Ο Φετφατζίδης όμως τους ζάλισε όλους με τις ντρίπλες του. Μέχρι και τον διαιτητή. Και απορώ με τον Μαρινάκη που αφήνει τέτοιο δικό του παιδί στην Τζένοα και ψάχνεται για Ταχτσίδηδες και άλλα λιμά της ΑΕΚ.

- Τη μεγαλύτερη πίκρα όμως την έδωσε στους εχθρούς του χτες ο Μήτρογλου. Εκείνοι που τον λένε άμπαλο και χασογκόλη και ισχυρίζονται ότι έχει να σκοράρει από τα Εισόδια της Θεοτόκου πήραν την πληρωμένη του απάντηση. Γκολάρα από το υπερπέραν έβαλε αλλά ο αχαρακτήριστος και πουλημένος διαιτητής φρόντισε να του το ακυρώσει έχοντας συνωμοτήσει με όσους επιβουλεύονται τον μεγάλο αυτόν κίλερ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

- Ο Νίνης αντικατέστησε τον Χριστοδουλόπουλο και ό,τι δεν έχει κάνει φέτος στον Παναθηναϊκό και τα τελευταία χρόνια σε Ιταλίες και Τούμπες που βολόδερνε, τα έκανε όλα μαζεμένα σε ένα ημίχρονο. Γιατί νομίζετε ότι στο δεύτερο ημίχρονο τους κλείσαμε στην περιοχή τους και τους λιώσαμε; Χώρια που χτύπησε και το κόρνερ από το οποίο μπήκε το μοναδικό όσο και μονάκριβο γκολ μας.

- Α, ναι, μπήκε και ο Κολοβός. Ε, τι θέλετε τώρα. Αφού Κολοβός είναι, τι περιμένατε δηλαδή. Μετά σας φταίει η ομάδα και ο προπονητής. Ο άλλος που πάει και κόβει τον κώλο του και θέλει να παίξει και μπάλα δεν έχει καμία ευθύνη, έτσι;

- Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μου φάνηκε ότι είδα και τον Φούντα προς το τέλος; Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι. Για τέτοια γιγαντοομάδα μιλάμε και μετά κάθομαι και διαβάζω τα πικρόχολα σχόλια του ενός και του άλλου και χαλιέμαι. Στα διάλα…

Κλείνω δημοσιεύοντας σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μία είδηση της τελευταίας στιγμής. Βουίζει η Ευρώπη ότι ο διαιτητής του χτεσινού ματς μεταξύ των Νήσων Φερόες και της Ελλάδας τα είχε πάρει. Ναι, όπως το ακούτε, ήταν στημένος! Σε συνάντησή του με τους παίκτες του νησιού, που προηγήθηκε του αγώνα, εκείνοι του παρέδωσαν πακέτο με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει έπειτα από έρανο που έκαναν μεταξύ τους. Όλοι είχαν καταθέσει τον οβολό τους και ο ξυλοκόπος με τον ταχυδρόμο είχαν αναλάβει να τα συγκεντρώσουν και να τα δώσουν στον διαιτητή. Εκείνος βέβαια λέγεται ότι αρνήθηκε να τα πάρει, όμως η πράξη της απόπειρας δωροδοκίας είχε συντελεστεί. Άλλοι λένε ότι τα πήρε σε μπισκότα (μέχρι εκεί έφταναν τα λεφτά τους, είχαν μάθει ότι είναι και κοιλιόδουλος) και γι' αυτό ακύρωσε το πεντακάθαρο γκολ του κάγκουρα σέντερ φορ μας…

Και μια έκκληση προς τον πιγκουίνο. Μην κάνεις καμιά μαλακία και καλέσεις στην Εθνική τον Αραβίδη μέχρι να ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί οι κανάγιες, οι γκαντεμόσαυροι και οι κατσικοπόδαροι της ΕΠΟ από εκεί μέσα. Άσε να λένε και να σου γράφουν ότι όλοι αυτοί που έχεις πάρει είναι αστείοι μπροστά στον Αραβίδαρο. Εσύ, εκεί, κρατήσου βράχος. Μας πήρατε τον Μάνταλο και τον Μπακάκη και παραλίγο να κόψουν το ποδόσφαιρο τα παιδιά, αφήστε μας τουλάχιστον και κανέναν βασικό παίκτη μας να προλάβει να κάνει προετοιμασία με την ομάδα...