Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Τα λάθη πλήγωσαν την ΑΕΚ που έχασε από τον Παναθηναϊκό με 64-67

Καλή άμυνα έπαιξε η ΑΕΚ και κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ αλλά δεν έφτασε αυτό αφού στο πιο κρίσιμο σημείο τα έκανε μαντάρα. Ενδεικτικό ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε 13 πόντους από λάθη των παικτών της ΑΕΚ, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ πέτυχε μόνο 2 πόντους από λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού. Αυτό λέγεται και εμπειρία και συνήθως καθορίζει το αποτέλεσμα των αγώνων που κρίνονται στον πόντο ή στο καλάθι.

Εντούτοις η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν αρκούντως ενθαρρυντική για το μέλλον που έρχεται και τέτοια παιχνίδια είναι που προσθέτουν εμπειρίες και βάζουν στη φωτιά τους παίκτης της για να ψήνονται στα δύσκολα.

Επίσης, ήταν ένα καλό μάθημα το σημερινό παιχνίδι για τους βιαστικούς που έβλεπαν έτοιμη την ΑΕΚ να τα σαρώσει όλα αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα κέρδιζε χαλαρά τον Παναθηναϊκό. Αργεί ακόμα αυτή η μέρα καθώς η ΑΕΚ δεν έχει καλά-καλά ούτε το ρόστερ της συμπληρωμένο ούτε έχει δώσει πολλά τέτοια ματς για να ξέρει πώς πρέπει να αντιδράσει στις κρίσιμες στιγμές. Η τρίτη θέση είναι φέτος ο στόχος όσο κι αν μερικοί ονειρεύονται πρωταθλήματα.

Και φυσικά πρέπει να μάθουν μέσα στην ΑΕΚ να αναγνωρίζουν και τα λάθη τους. Κατσίβελης σε μας από τον Ολυμπιακό, Αθηναίου στον Ολυμπιακό από εμάς. Σωστό ή λάθος; Η απάντηση είναι αυτονόητη και την είδαμε και σήμερα μπροστά στα μάτια μας. Άλλωστε δεν πιστεύω να έχει κόψει κανείς για στρουμφάκια τους Αγγελόπουλους του Ολυμπιακού και να θεωρεί τον δικό μας Αγγελόπουλο Δρακουμέλ, ασχέτως από την θέληση που έχει να ξανακάνει την ΑΕΚ μεγάλη. Όσοι έβαλαν τέτοιους στόχους και ανέλαβαν να αναστήσουν μεγάλες ομάδες ποτέ δεν τα κατάφεραν με τη μία. Πολλές φορές μάλιστα ούτε με τη δεύτερη και την τρίτη. Χρειάστηκε δουλειά, φράγκα, σκέψη, κόπος και φυσικά έγιναν άπειρα λάθη που στην πορεία διορθώθηκαν και ξαναδιορθώθηκαν.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ πια δεν απέχει πολύ από τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές της και σύντομα θα τα καταφέρει να μπει σφήνα ανάμεσά τους. Το σημερινό παιχνίδι σε πολλά σημεία ήταν μεγαλύτερο ντέρμπι από αρκετά άλλα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ, όπως προείπαμε, την πάτησε από τα λάθη της. Είχε 18 έναντι 12 του Παναθηναϊκού αλλά υστέρησε και στα κλεψίματα όπου είχε 6 έναντι 10 και τελικά ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 64-67. Οι 10.000 οπαδοί της που βρέθηκαν στο γήπεδο καταχειροκρότησαν στο τέλος την ομάδα σε ένδειξη αναγνώρισης για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της.

Ο Παναθηναϊκός έπνιξε έξυπνα το μεγαλύτερο όπλο της ΑΕΚ, τον Μαυροκεφαλίδη, κρατώντας τον άποντο για 14 ολόκληρα λεπτά! Ο Κούπερ ήταν ήρεμος στο παιχνίδι του και οργάνωνε σωστά την ομάδα, έκανε όμως 2 μοιραία λάθη ενώ ο Χέρστον ήταν όσο εκρηκτικός έπρεπε και έδινε κάθε φορά το έναυσμα για αντεπίθεση όταν ο Παναθηναϊκός απειλούσε ή πήγαινε να ξεφύγει. Ο Σάκοτα επίσης πέτυχε κρίσιμους πόντους και 1 τρίποντο βόμβα στο τέλος αλλά κι αυτός έκανε 1 καθοριστικό λάθος που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Μέχρι το ημίχρονο το ματς πήγε ισόπαλο με 37-37 ενώ η μεγαλύτερη διαφορά και για τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε πάνω από τους 5 πόντους.

ΑΕΚ (Γ. Ζντοβτς): Κούπερ 5, Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 17, Κατσίβελης, Σάκοτα 6, Κάρτερ 4, Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 8.

Παναθηναϊκός (Σ. Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 4, Φελντέιν 15, Γκιστ 7, Καλάθης 12, Κούζμιτς 1, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Παππάς 8, Διαμαντίδης 4, Παπαγιάννης 8.