Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Έβγαλε την ψυχή του κόσμου της αλλά κέρδισε η βασίλισσα με 90-82 το Λαύριο

Με μια κάθε άλλο παρά καλή εμφάνιση η ΑΕΚ κέρδισε το Λαύριο στο ΟΑΚΑ με 90-82, πετυχαίνοντας την 11η νίκη της στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ ήταν τρομερά κακή στην άμυνα, όπου δέχτηκε 82 πόντους, είχε ένα κάκιστο δεκάλεπτο, το τρίτο, και γενικά έκανε τον Γιούρι Ζντοβτς να βγει από τα ρούχα του, ειδικά για την πολύ κακή απόδοση του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ προηγήθηκε με μια διαφορά 10 πόντων και σκορ 26-16, την οποία συντήρησε και στην δεύτερη περίοδο για να λήξει το ημίχρονο με την ΑΕΚ να προηγείται με 8 πόντους διαφορά και σκορ 44-36.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη για την ΑΕΚ αφού το Λαύριο κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί ακόμα, για να καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει και πάλι προβάδισμα και να κλείσει προηγούμενη με 4 πόντους διαφορά και σκορ 63-59. Σ' αυτό το διάστημα το Λαύριο πέτυχε να κάνει στην ΑΕΚ ένα σερί 0-10 και να παγώσει το ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έκανε 1,5 λεπτό να πετύχει πόντο! Κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Κούπερ με 15 πόντους και 5 στα 6 τρίποντα.

Στην τέταρτη περίοδο και ενώ οι πάντες περίμεναν την ΑΕΚ να ανοίξει φτερά και να πετάξει μέσα στο κλειστό αρπάζοντας τη νίκη και διώχνοντας την ανησυχία και το άγχος και αφού πράγματι ο δικέφαλος είχε καταφέρει να φέρει τη διαφορά στους +10, εντελώς αδικαιολόγητα άρχισε και πάλι να χάνει έδαφος όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του, επιτρέποντας στο Λαύριο να πλησιάσει και πάλι στους 4 πόντους και να μετατρέψει το παιχνίδι σε ντέρμπι. Τελικά, στο 1.40 πριν από το τέλος, η ΑΕΚ έφτασε και πάλι τη διαφορά στους +9, επαναφέροντας την ηρεμία και τα χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της. Και παρόλο που το Λαύριο δεν τα παράτησε και συνέχισε να παλεύει μειώνοντας ξανά στους 5 πόντους, δεν του περίσσευε πια ούτε χρόνος ούτε δυνάμεις για να πετύχει κάτι καλύτερο με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη με σκορ 90-82.
 
Κορυφαίος του αγώνα ο Μαυροειδής με 21 πόντους, 13 στις 16 βολές και 9 ριμπάουντ σε 20'! Ακολούθησε ο Κούπερ, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ σημειώνοντας 20 πόντους και έχοντας 5 στα 10 τρίποντα.