Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του χάντμπολ της ΑΕΚ στη Βέροια επί του Φίλιππου με 26-30

Η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη με 26-30 απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας μέσα στο ΔΑΚ Βικέλας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της HandballPremier. Ούτε ένας παίκτης της ΑΕΚ δεν υστέρησε σε κανέναν τομέα.

Ο Συγγάρης ήταν εκπληκτικός κάτω από τα γκολπόστ με απίστευτα ποσοστά, ενώ ο Κώστας Τούτσης από τον πάγκο έδωσε ρεσιτάλ προπονητικών οδηγιών. Οι μάγκες επιστρέφουν στην Αθήνα με ένα ακόμα διπλό στις αποσκευές τους απέναντι στον νταμπλούχο Φίλιππο Βέροιας.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα και πήρε προβάδισμα με 0-3, απέναντι σε έναν Φίλιππο που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Η Ένωση εμφάνισε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και δεν έδινε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να αντισταθούν, παρόλο που το πάλεψαν αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Συγγάρη. Με το σκορ να βρίσκεται στο 7-9 οιι παίκτες του Κώστα Τούτση συνέχισαν να συνεργάζονται άψογα και να ανεβάζουν σταδιακά τον δείκτη του σκορ, φτάνοντας να προηγούνται ακόμα και με 7-12. Στο υπόλοιπο διάστημα η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 8-15.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έμειναν αμετάβλητα. Η Ένωση μπήκε με φόρα από το πρώτο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε τις καλές αμυντικές και επιθετικές της ενέργειες και διατήρησε τη διαφορά που είχε χτίσει, παρά την πίεση της ομάδας της Βέροιας, που θέλησε να πλησιάσει, εκμεταλλευόμενη μια επιθετική αδράνεια της ΑΕΚ που έφερε το σκορ στο 12-18. Οι παίκτες του Κώστα Τούτση, με καθαρό μυαλό, έβρισκαν τις απαντήσεις κρατώντας μια διαφορά ασφαλείας και πηγαίνοντας το σκορ στο 20-26. Κι όπως ο χρόνος περνούσε τόσο εδραιωνόταν η πεποίθηση πως οι μάγκες δεν θα μπορούσαν να χάσουν το προβάδισμα και κατά συνέπεια το παιχνίδι. Έτσι, με άριστες επιλογές έφτασαν στο 25-30 και πήραν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 26-30.