Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Μια βασίλισσα να την πιεις στο ποτήρι διέλυσε το Λαύριο με 96-56

Η φανέλα του μεγάλου Γιώργου Τρόντζου
στον "ουρανό" του ΟΑΚΑ

Μια πολύ όμορφη βραδιά έζησαν απόψε στο Μαρούσι οι φίλοι της ΑΕΚ που είχαν την τύχη να βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Λαύριο. Τόσο η μεγάλη εμφάνιση της βασίλισσας και η συντριπτική νίκη με σκορ 96-56 όσο και η βράβευση του μεγάλου Γιώργου Τρόντζου που προηγήθηκε, αποτέλεσαν μια πολύ όμορφη γιορτή που την ευχαριστήθηκαν οι φίλαθλοι της Ένωσης. Η φανέλα με το 6 που τίμησε ο Γιώργος Τρόντζος, ανεμίζει πια πλάι σ' εκείνη με το 10 του Γιώργου Αμερικάνου και δεν πρόκειται να την φορέσει ποτέ ξανά κανένας παίκτης της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ για δεύτερο διαδοχικά παιχνίδι έθελξε τον κόσμο της προειδοποιώντας τον πως φέτος θα δει μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Η βασίλισσα έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ απέναντι στο Λαύριο, που στην προηγούμενη περίοδο είχε κάνει ντέρμπι και τα δύο παιχνίδια της σεζόν με την ΑΕΚ να λυτρώνεται στο τελευταίο δίλεπτο. Απόψε η ομάδα του Ζντοβτς καθάρισε το παιχνίδι από την πρώτη περίοδο. Με άμυνα ακόμα καλύτερη από εκείνη του αγώνα με τον Απόλλωνα της Πάτρας και με τους Βασιλειάδη, Μαυροειδή στην αρχή και Ντίξον, Σάκοτα, Ιβάνοβιτς στη συνέχεια να μετατρέπουν την αποψινή βραδιά σε σόου. Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ έκανε όσους προτίμησαν να ανηφορίσουν απόψε στο ΟΑΚΑ να μακαρίζουν την τύχη τους για το θέαμα που αντίκρισαν.

Το Λαύριο, που φέτος ενισχύθηκε αρκετά έχοντας παράλληλα κρατήσει τους καλύτερους παίκτες του από πέρυσι, θα αποτελέσει κακό μπελά για πολλές ομάδες της Basketball League.

Η βασίλισσα είχε κορυφαίους τους Ντίξον, Ιβάνοβιτς και Ούκιτς δείχνοντας τρομερή βελτίωση από πέρυσι σε συγκεκριμένους τομείς όπως αυτός της οργάνωσης και του κατεβάσματος της μπάλας. Πολύ καλοί επίσης και με ευστοχία στα σουτ ήταν οι Βασιλειάδης, Σάκοτα και Λαρεντζάκης και εξαιρετικοί οι Μαυροειδής και Γουίλιαμς, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Θετικός και ο Φάλκερ που υπολογίζεται να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα στις αρχές Νοεμβρίου, όμως έδειξε πως πρόκειται για επιτυχημένη επιλογή που διαθέτει στοιχεία που έλειπαν πέρυσι από την ομάδα, όπως το επιθετικό ριμπάουντ και η καλή πάσα και γι' αυτό άλλωστε τον επέλεξε ο Ζντοβς. Τα στατιστικά του μίλησαν και είπαν πως έδωσε 2 ασίστ, 2 πάσες από τις οποίες βγήκαν ελεύθερα σουτ, άσχετα αν δεν μπήκαν και μάζεψε 5 ριμπάουντ, 3 αμυντικά και 2 επιθετικά. Επίσης, έβαλε 6 πόντους με 3 στα 3, τα δύο μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Τέλος, χάρη στην εμπειρία του έδινε πολύ καλά σκριν στους συμπαίκτες του. Φανταστείτε δηλαδή να βρεθεί και σε πλήρη ετοιμότητα!

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη των αιθέρων με 40-29 ριμπάουντ και 22-12 ασίστ. Στο μεταξύ της ΑΕΚ της ήρθαν ευνοϊκά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα αφού ο Άρης έχασε ήδη στο Ρέθυμνο και έμεινε να βλέπει την πλάτη της. Την Τρίτη ξεκινάνε και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας και περιμένουμε ότι θα παίξει ακόμα καλύτερα. Η παρουσία του κόσμου σημαντική μεν, όχι όμως αυτή που αξίζει σ' αυτή την ομάδα και στους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον. Βέβαια, όλα από την ΑΕΚ εξαρτώνται, αφού ο κόσμος γνώρισε πολλές απογοητεύσεις και τώρα δειλά-δειλά επιχειρεί και πάλι να βρεθεί στο πλευρό της, ειδικά αυτή την εποχή που δεν βοηθάνε καθόλου και οι συγκυρίες που βιώνουμε. Το αξίζει όμως η βασίλισσα να στηριχτεί, έστω κι από το υστέρημά μας. Το αξίζει και αυτός ο άνθρωπος, ο Μάκης Αγγελόπουλος, που μπήκε μπροστά και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να την κάνει και πάλι αυτό που ήταν πάντοτε. Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ…

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 53-28, 69-42, 96-56

AEK (Ζντοβτς): Ούκιτς 7 (1), Σάκοτα 11 (1), Βασιλειάδης 8(2), Μιλόσεβιτς 5(1), Ντίξον 12 (1), Λαρεντζάκης 5(1), Φάλκερ 6, Ιβάνοβιτς 11 (1), Μαυροειδής 10, Σκουλίδας 5(1), Ουίλιαμς 10(2), Τσαλμπούρης 6

Λαύριο DHI (Σερελής): Γιανγκ 14, Τζόνσον 7, Χάμιλτον 5, Πάντερ 4, Τσίρος, Στεφανίδης 7(1), Αθανασούλας 4, Περράκης, Κακλαμανάκης 8, Αναγνωστάκης, Κοκ 2, Μπολντς 5(1).