Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σάρωσε και τα Τρίκαλα μέσα στην έδρα τους η Βασίλισσα με 59-78

Εντυπωσιακή για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ κέρδισε μέσα στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα με 59-78 για την 4η αγωνιστική της Basketball League, πιάνοντας το γνωστό εντυπωσιακό παιχνίδι της μόνο στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο.

Όντως σήμερα η Βασίλισσα κέρδισε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από εκείνους που μας είχε συνηθίσει. Για πρώτη φορά φέτος έχανε στο ημίχρονο αλλά στο τέλος κατάφερε να νικήσει με 19 πόντους διαφορά! Που σημαίνει ότι η ΑΕΚ πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε εμφανή τη διαφορά που την χωρίζει με την γηπεδούχο ομάδα.

Χωρίς τον Φάλκερ στην αποστολή, αφού τον έχει καταβάλλει η ίωση που τον ταλαιπωρεί, ήταν αναμενόμενο ο δικέφαλος να αντιμετωπίσει πρόβλημα κάτω από τα καλάθια. Όλο αυτό δημιούργησε αναστάτωση στην άμυνα που αν και δεν δέχτηκε πάρα πολλούς πόντους φάνηκε να έχει λίγο αποδιοργανωθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κύρια αιτία που η ΑΕΚ άνοιξε φτερά και πέταξε στον θρίαμβο ήταν η βελτίωση της αμυντικής της λειτουργίας.

Ο κόσμος της ΑΕΚ στις εξέδρες του κλειστού των Τρικάλων έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ και έσπρωξε στην κυριολεξία την βασίλισσα στην εκτός έδρας νίκη που ήταν η τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα και χάρη στην οποία διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Ντίξον, Ούκιτς και Ιβάνοβιτς, με σχεδόν ίδιο χρόνο συμμετοχής, οργάνωσαν άψογα το παιχνίδι της ομάδας και σκόραραν κατά περίσταση. Οι Γουίλιαμς και Βασιλειάδης χτύπησαν στα σημεία που έπρεπε με τα κρίσιμα τρίποντά τους που καθάρισαν το παιχνίδι και ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα ήταν ο κορυφαίος συνολικά σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας. Εξαιρετικός και ο Δημήτρης Μαυροειδής που έπαιξε περισσότερο χρόνο από όλους παίζοντας και για τον απόντα Φάλκερ, έβαλε 10 πόντους με 80% στα δίποντα, πήρε ριμπάουντ και έδωσε μεγάλες μάχες και στις δύο ρακέτες.

Και αυτή τη φορά η νίκη της ΑΕΚ του Γιούρι Ζντοβς βασίστηκε στην ομαδικότητα, την άμυνα και την προσφορά όλων στο σύνολο. Την τρίτη έρχεται στο ΟΑΚΑ η Μπεσίκτας σε ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει πρόκληση για την ΑΕΚ αφού θα αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη αντίπαλο από την αρχή της σεζόν, σε έναν αγώνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση του ομίλου. Παράλληλα η Βασίλισσα θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο της που φέτος ειδικά τον χρειάζεται δίπλα της όσο ποτέ άλλοτε. 

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-31, 52-61, 59-78.

Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφεϊ 10, Μπιρούτα 9 (1), Μπάρλοου 9 (1), Καλογιαννίδης 1, Χότον 13, Μανωλόπουλος, ΜακΜίλαν 8 (2), Καραθανάσης, Καλλές 7, Βαρυτιμιάδης

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Βασιλειάδης 14 (4), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 14 (4), Σάκοτα 13 (3), Μιλόσεβιτς 4, Χαριτόπουλος, Ντίξον 11 (1), Ιβάνοβιτς 6 (1), Τσαλμπούρης.