Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αέρας πέρασε και από την Χαλκίδα η Βασίλισσα νικώντας την Κύμη με 55-81

Μια φανταστική ΑΕΚ πέρασε και από την Χαλκίδα νικώντας την Κύμη με 55-81. Παίζοντας ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της από τότε που ανέλαβε ο Γιούρι Ζντοβτς, απέδωσε τρομερό μπάσκετ απέναντι σε μια καλή ομάδα που όμως όσο και να πάλευε δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. 

Το 14-46 με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ στο ημίχρονο τα λέει όλα και περιγράφει τη μαγεία που πρόσφερε η βασίλισσα στο πρώτο εικοσάλεπτο την οποία έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο κλειστό της Χαλκίδας που είχε ντυθεί στα κιτρινόμαυρα χάρη στην εκπληκτική παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ. Με πρώτο σκόρερ και αυτή τη φορά τον Ντίξον που ήρθε από τον πάγκο και μέσα σε 10' πέτυχε 13 πόντους, με τους Ούκιτς και Ιβάνοβιτς να κατευθύνουν σαν μαέστροι την κιτρινόμαυρη ορχήστρα, με τους Μαυροειδή και Φάλκερ να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια και όλους να τα βάζουν από κάθε σημείο του γηπέδου, η ΑΕΚ ξέφυγε από το πρώτο λεπτό και ανάγκασε την άτυχη Κύμη να ξεπεράσει τους 10 πόντους 2' πριν το τέλος του ημιχρόνου αφού η άμυνα που έπαιζε η ομάδα ταυτόχρονα με το επιθετικό σόου, της προκαλούσε απελπισία.

Στο δεύτερο ημίχρονο κι αφού τα πάντα είχαν κριθεί, η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος κατέβασε ταχύτητα. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι υπάρχει μπροστά το ταξίδι στο Βέλγιο και ο αγώνας την Τρίτη με την Σαρλερουά. Στον Ζντοβτς δόθηκε η ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Σκουλίδα και Χαριτόπουλο που μάλιστα πέτυχε και 5 πόντους με ένα τρίποντο με το οποίο γέλασαν και τα μουστάκια του προπονητή της ΑΕΚ που γύρισε στον πάγκο και έκανε χάι φάιβ με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ σε μια πολύ όμορφη στιγμή.

Στον προπονητή της ΑΕΚ δόθηκε επίσης η ευκαιρία να δοκιμάσει και σχήματα, αφού για πρώτη φορά έπαιξε με Χαριτόπουλο και Φάλκερ μαζί στην πεντάδα. Ο Αμερικάνος σέντερ έκανε πάλι όλες τις δουλειές για τις οποίες αποκτήθηκε, ριμπάουντ, κοψίματα, σκριν και έδειξε αισθητά πιο έτοιμος παρότι βάσει προγράμματος θα βρεθεί στο 100% την 1η Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα η ομάδα δείχνει πληρέστατη, με τρομερή ομοιογένεια και έτοιμη να διεκδικήσει τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλό της. Δίκαια στο τέλος γνώρισε την αποθέωση από τους Ενωσίτες οπαδούς που πρώτα ευχαρίστησαν την ομάδα για την παράσταση και μετά έφυγαν τρέχοντας για το ΟΑΚΑ.

Τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής είχε με 22' ο Ντίξον, μετά ο Ούκιτς με 20' και όλοι οι άλλοι κάτω από 20'. Αν υπάρχει κάτι που πιθανόν να προβληματίσει είναι η απώλεια πολλών ριμπάουντ στο δεύτερο μέρος αν και κάπου ήταν φυσιολογικό με δεδομένο ότι η Κύμη προσπαθούσε στο 100% μέχρι το τέλος να μειώσει την διαφορά πράγμα που πέτυχε. Στον επόμενο αγώνα η ΑΕΚ θα παίξει στο Βέλγιο με στόχο το 2 στα 2 στην Ευρώπη.

Δεκάλεπτα: 6-29, 14-46, 31-65, 55-81. 

Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 7 (6 ριμπ.), Τσούπκοβιτς 9, Σταμάτης 6, Πάμπλαντ, Ελ Αμίν 9 (6 ριμπ.), Σχίζας 9 (1), Σιγκούνας 2, Κατράνας, Τζόλος 2, Κωνσταντακόπουλος, Μόργκαν 11 (7 ριμπ.).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Βασιλειάδης 11 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 7 (6 ριμπ.), Ουίλιαμς 3 (1), Σάκοτα 9 (1), Μιλόσεβιτς 8, Χαριτόπουλος 5 (1), Ντίξον 18 (3), Φάλκερ 4, Ιβάνοβιτς 9 (2), Σκουλίδας.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Ανδρικόπουλος, Τσαρούχα.