Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς να ιδρώσει η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τη Λαμία

Super League - 19η αγωνιστική
ΑΕΚ - Λαμία 2-0
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο στο 40' και τον Λιβάγια στο 63' η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε ώστε να νικήσει τη Λαμία με 2-0 και να κρατήσει δυνάμεις για το παιχνίδι της Κυριακής στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό. Ο Χιμένεθ βλέποντας ότι η ομάδα του έχει εξασφαλίσει τους 3 βαθμούς της νίκης φρόντισε να αποσύρει τους Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλο και Σιμόες ώστε να τους έχει όσο πιο ξεκούραστους γίνεται στο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας.

Με τον Τσιντώτα στη θέση του Μπάρκα έπαιξε σήμερα η ΑΕΚ και ήταν η σειρά του υψηλόσωμου πορτιέρο να αποδείξει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται προκαλώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή του για το ποιον από τους δύο θα πρέπει να προτιμήσει στα επερχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το θέμα Βράνιες έληξε με τον καλύτερο τρόπο με τον παίκτη να αγωνίζεται κανονικά μαζί με τον Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ δημιουργώντας στην κυριολεξία ένα απροσπέλαστο τείχος.

Καλό παιχνίδι έκαναν και οι Γκάλο και Λόπες στις πτέρυγες, αν και ο Γκάλο χρεώθηκε το λάθος που λίγο έλειψε να κοστίσει στην ΑΕΚ ένα σε βάρος της γκολ, αφού ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον αντίπαλό του που βρέθηκε μόνος με τον Τσιντώτα, όμως ο ψηλός κατάφερε την τελευταία στιγμή και του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Στον άξονα οι Μοράν και Σιμόες δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνά τους ενώ ο Σιμόες έβγαλε και την ασίστ για το 1-0 στον Χριστοδουλόπουλο. Καλός και ο Μασούντ που έβγαλε δύο-τρεις εξαιρετικές κάθετες μπαλιές στους επιθετικούς. Ο Χριστοδουλόπουλος πολύ κινητικός πέτυχε και το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ. Ο Μπακασέτας ατύχησε να μη σκοράρει παρόλο που είχε τρεις τρανταχτές ευκαιρίες κατά τις οποίες του στέρησαν τη χαρά του γκολ πότε ο Πίτκας και πότε το κάθετο δοκάρι της Λαμίας. Ο Λιβάγια τα κατάφερε και πάλι να σκοράρει αλλά έκανε και προθέρμανση για τη μάχη του Καραϊσκάκης. Ζεστοί για διάκριση οι Κλωναρίδης και Γιακουμάκης και σχετικά καλός ο Αϊντάρεβιτς που αντικατέστησε τον Σιμόες για να παραμείνει ξεκούραστος ο Πορτογάλος.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και δεν απέφυγε το λάθος που έγινε στην άμυνα, ωστόσο ευτυχώς ο Τσιντώτας αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο και κράτησε το μηδέν. Αυτή η φάση λειτούργησε λυτρωτικά για την ΑΕΚ που έσπευσε να αντιδράσει, τη στιγμή που η Λαμία έπαιζε το τελευταίο της χαρτί μήπως και πετύχει κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Η ΑΕΚ ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε τρόπο να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα με τις επελάσεις των Λόπες - Χριστοδουλόπουλου και Γκάλο - Μπακασέτα από τα άκρα, καθώς και Μασούντ - Λιβάγια από τον άξονα. Ο Γιακουμάκης το πάλεψε για το κάτι παραπάνω από τη στιγμή που οι πάντες έδειχναν ευχαριστημένοι από την προδιαγραφόμενη νίκη αλλά δεν του χαμογέλασε η τύχη.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80' Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (69' Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια (72' Γιακουμάκης).

Λαμία: Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (75' Λινάρδος), Ακόστα (57' Παντελιάδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62' Μπούτνικ).