Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Προμηθέας-ΑΕΚ 69-66 και ζητείται ντροπή

Το μόνο που περιμένω και θέλω από αυτή την ΑΕΚ φέτος είναι να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο να ξεπεράσει τον εαυτό της. Και αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι ο τελικός του κυπέλλου. Πρέπει σ' αυτό το ματς να κατέβουν οι παίκτες της σα να μην υπάρχει αύριο και να φέρουν το κύπελλο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά ας τερματίσει 8η. Δε με νοιάζει. Και για την Ευρώπη μάλλον μας πέφτουν βαριά τα όνειρα φέτος. Την ξαναβλέπουμε από του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι για τίποτα άλλο η φετινή ομάδα. Αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου πρέπει να σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την αρχή. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Και η επιλογή του Μανωλόπουλου σαν τον προπονητή που θα έτρεχε την ομάδα μια ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία.

Η ΑΕΚ δεν απαγορεύεται να χάνει και ειδικά όταν αντιμετωπίζει καλές ομάδες. Αλλά να χάνει έτσι όπως έχασε χτες από τον Προμηθέα απαγορεύεται! Διότι και τα ατομικά λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι και οι αβλεψίες και τα πάντα. Όμως χτες η ΑΕΚ είχε το παιχνίδι στα χέρια της και έψαχνε τον πιο αστείο τρόπο για να το χάσει μέχρι που τα κατάφερε. Οι παίκτες της ήταν επιεικώς αδιάφοροι, κάτι που απαγορεύεται ρητά και δια ροπάλου για όποιον φοράει την δοξασμένη κιτρινόμαυρη φανέλα. Το μόνο φάρμακο, λοιπόν, που ταιριάζει σε μια τέτοια πάθηση είναι η… σκούπα. Και πρέπει να την πιάσει στα χέρια του ο Αγγελόπουλος σύντομα, πριν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου και οδηγηθούμε σε πλήρες αδιέξοδο.

Τι να λέμε δηλαδή, όταν η ΑΕΚ βγήκε 5 φορές φέτος από το ΟΑΚΑ και κατέγραψε 5 ήττες; Σε ποιον ακούγεται λογικό κάτι τέτοιο; Η ΑΕΚ έχασε με 69-66 από τον Προμηθέα παρόλο που είχε φτάσει να προηγηθεί στο ματς ακόμα και με 11 πόντους! Η ΑΕΚ δέχτηκε ένα σερί 13-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Τίποτα πιο ενδεικτικό της εγκληματικής αδιαφορίας των παικτών της δεν υπάρχει! Ένας παίκτης των αντιπάλων, ο Γκίκας, έκανε γιογιό ολόκληρη την κιτρινόμαυρη άμυνα! Περισσότερες αναφορές σε σκόρερ και διακριθέντες δεν χρειάζονται. Ας περισσέψει η ντροπή σε όλους.

Δεκάλεπτα: 16-19, 37-42, 49-55, 69-66.

Προμηθέας (Γιατράς): Λίποβι 4 (4 ριμπ.), Φαγέ 13 (10 ριμπ.), Δημάκος 2, Χολ 3, Έλις 3 (6 ριμπ.), Τουντζιαράκης 11 (6 ριμπ.), Γκίκας 16 (4 ασίστ), Γερομιχαλός, Σαλούστρος 6 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Μιλόσεβιτς, 11 (5 ριμπ.).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 2 (5 ριμπ.),Τζέιμς (4 ριμπ.), Γκριν 11 (5 ριμπ., 7 ασίστ), Χάρις 18 (11 ριμπ., 5 λάθη), Λαρεντζάκης 8, Μαυροειδής 1 (4 ριμπ.), Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 16, Μπάρλοου 6, Καββαδάς 1.