Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Ο Αραούχο χρειάζεται ιδιαίτερα

Καλό είναι, δεν λέω, τα εν οίκω να μη κυκλοφορούν παραέξω, όμως επειδή αφενός δεν αναφέρομαι σε κάποιο γεγονός που έγινε μέσα στον οίκο μας αλλά συνέβη δημόσια και το παρακολούθησαν μερικές χιλιάδες ζευγάρια μάτια και αφετέρου αυτός που ενεπλάκη είναι υπότροπος, ίσως να είναι ακόμα πιο καλό να μη το κρύψουμε κάτω από το χαλάκι και να χτυπήσουν κάποια καμπανάκια και στο αυτί του παίκτη. Γα να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πως όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι, όσο και αν λατρεύτηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ, όσο κι αν έχει βοηθήσει την ομάδα με τα γκολ που έχει πετύχει, πρέπει να επιδεικνύει την ίδια σοβαρότητα και στην συμπεριφορά του, να ελέγχει τα νεύρα του και να μην ενδίδει τόσο εύκολα στις προκλήσεις που μπορεί και να έχουν στόχο να τον οδηγήσουν εκτός εντεκάδας και ουσιαστικά να πλήξουν την ΑΕΚ.

Λέω για τον Αραούχο που χτύπησε με καρατιά στο λαιμό τον αντίπαλό του στη Λάρισα έπειτα από ένα έντονα πιεστικό μαρκάρισμα και στάθηκε πολύ τυχερός -και αυτός και η ομάδα- που ο διαιτητής τον παρατήρησε μόνο με κίτρινη κάρτα και δεν του έδειξε απευθείας κόκκινη. Ας του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ο Χιμένεθ για τον τρόπο που πρέπει να αντιδρά ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής απέναντι στην οποιαδήποτε πρόκληση για να προστατεύσει τον εαυτό του και την ομάδα του.

Το έχει ξανακάνει ο Αργεντινός και το έχει πληρώσει η ΑΕΚ που έμεινε με παίκτη λιγότερο στο ματς με τον ΠΑΟΚ όταν ο Αραούχο μόλις στο 8' έριξε γροθιά στον Ζαμπράνο. Και δεν ήταν μόνο αυτό το κόστος της ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη βλακώδη ενέργεια του Αραούχο, αφού τον έχασε για τρεις αγωνιστικές που ήταν η ποινή η οποία του επιβλήθηκε για την πράξη του. Στη Λάρισα και πάλι νωρίς-νωρίς, μόλις στο 14' ρίχνει την αγκωνιά-καρατιά στον Φατιόν και ο Σκουλάς του χαρίζεται και του δείχνει μόνο κίτρινη. Τι θα λέγαμε σήμερα αν είχε πάλι αποβληθεί;

Βέβαια ο παίκτης επηρεάστηκε από τη συγκεκριμένη φάση όταν αντιλήφθηκε τι θα μπορούσε νε έχει συμβεί αν ο διαιτητής τον είχε αποβάλει και η απόδοσή του μέχρι τη λήξη του ματς κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Προφανώς και οι αντίπαλοί δασκαλεύονται πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουν και προσπαθούν να του σπάσουν τα νεύρα ξέροντας πώς θα αντιδράσει. Έτσι, κερδίζουν κατά κράτος αναγκάζοντας την ΑΕΚ να μείνει με παίκτη λιγότερο.

Η επιμονή ενός επαγγελματία σε παρόμοιες συμπεριφορές χωρίς να καταλαβαίνει τι προκαλεί, αγγίζει τα όρια της ανοησίας. Θα πρέπει ο Αραούχο να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα εκείνα που θα διεξαχθούν μέσα στο Καραϊσκάκης όπου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Νοτιοαμερικάνος παίκτης με την σπιρτόζικη ιδιοσυγκρασία θα προκληθεί αρκετές φορές από συγκεκριμένους αντιπάλους του με σκοπό να κερδίσουν την αποβολή του. Μυαλό χρειάζεται, το οποίο μερικές φορές αποδεικνύεται πολυτιμότερο από την ποδοσφαιρική τέχνη…