Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Πληρέστατη εμφανίζεται η ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος

Ευχές σε όλες και όλους για ένα γόνιμα δημιουργικό 2018, γεμάτο με υγεία, λιγότερα προβλήματα και περισσότερα χαμόγελα για όλο τον κόσμο. Και φυσικά η μεγάλη ευχή που αφορά εμάς τους ΑΕΚτζήδες είναι να δούμε την ερχόμενη άνοιξη την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και κυπελλούχο αλλά και τη βασίλισσα να κατακτάει το κύπελλο στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα κάθε διάκριση οποιουδήποτε κιτρινόμαυρου τμήματος είναι καλοδεχούμενη και θα πανηγυριστεί αναλόγως. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς να προχωρήσουν τα έργα για την αποπεράτωση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια δίνοντας σάρκα και οστά στο μεγαλύτερο όνειρο των απανταχού οπαδών του Δικεφάλου.

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με δύο παίκτες μέχρι στιγμής, τον  Ιρανό μεσοεπιθετικό Μασούντ Σοτζέι Σολεϊμάν και τον Ισπανό αμυντικό μέσο Ερίκ Μοράν, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που άφησαν οι τραυματισμοί των άτυχων Πέτρου Μάνταλου και Γιάκομπ Γιόχανσον. Τώρα το βάρος πέφτει στην απόκτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού που θα ολοκληρώσει το παζλ της κιτρινόμαυρης ταξιαρχίας. Υπάρχει βέβαια και η ανάγκη απόκτησης ενός αριστερού μπακ που θα γεμίσει το ρόστερ και θα δίνει ανάσες, όποτε αυτό είναι εφικτό, στον Έλντερ Λόπες. Εδώ όμως ας μου επιτραπεί να πω ότι υπάρχει μια έτοιμη λύση με μηδενικό κόστος η οποία και δεν θα στοιχίσει αλλά θα αποδώσει και μακροπρόθεσμα οφέλη στην ομάδα.

Και δεν είναι άλλη αυτή η λύση από την επιστροφή του Βασιλαντωνόπουλου από τη Λαμία στην οποία παίζει σαν δανεικός από εμάς, όπου κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ήταν εκ των κορυφαίων. Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι δεξί μπακ-χαφ και μπορεί να αποτελέσει το μπακ απ του Γκάλο με ταυτόχρονη μετατόπιση του Μπακάκη στα αριστερά, θέση που έπαιξε με επιτυχία αρκετές φορές στον πρώτο γύρο. Στο 3-5-2 ο Μπακάκης θα παίζει σαν αριστερό σέντερ μπακ με τον Λόπες αριστερό μπακ-χαφ και στο 4-3-1-2 μπορεί να παίζει καθαρό αριστερό μπακ όταν θα χρειάζεται να αντικατασταθεί ο Λόπες. Και του χρόνου, αν φυσικά ο Βασιλαντωνόπουλος τα έχει πάει όσο καλά απαιτείται για να δικαιούται θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ, μπορεί να αποτελέσει μαζί με τον Μπακάκη το δίδυμο των δεξιών μπακ της Ένωσης, με την προϋπόθεση ότι ο Γκάλο δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται σ' αυτήν και να αποκτηθεί ένα αριστερό μπακ για να συμπληρωθεί και το δίδυμο της αριστερής πλευράς μαζί με τον Λόπες.

Σε γενικές γραμμές το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ φαντάζει πλήρες και είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και ένα από τα καλύτερα όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Το καλοκαίρι θα απασχολήσουν κάποια θεματάκια την Διοίκηση αλλά θα είναι στα πλαίσια του συμπληρώματος των όποιων κενών προκύψουν από ενδεχόμενες αποχωρήσεις, όπως εκείνες του Ανέστη, του Γιόχανσον και ίσως των Αραούχο και Σιμόες, αν η ΑΕΚ προχωρήσει στην πώληση του τελευταίου. Επίσης, κάποιες διορθωτικές κινήσεις ίσως απαιτηθούν στο κέντρο της άμυνας, ανάλογα με την απόφαση για παραμονή του Τσιγκρίνσκι σε συνδυασμό και με την τελική απόφαση για δανεισμό ή παραχώρηση του Τζανετόπουλου που μπορεί να γίνει και μέσα στον τρέχοντα Ιανουάριο.

Συνοψίζοντας, τώρα η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε ακραίο μεσοεπιθετικό και ίσως αριστερό μπακ. Το καλοκαίρι θα χρειαστεί αριστερό μπακ -αν δεν αποκτήσει τώρα-, τερματοφύλακα (πρωτοκλασάτο ή εξελίξιμο τρίτο πίσω από Τσιντώτα και Μπάρκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει ο Ανέστης, θέση που ίσως να καλυφθεί και από την παραμονή του Ντούνη σαν τρίτος τερματοφύλακας), σέντερ μπακ αντικαταστάτη του Τσινγκρίνσκι αν αυτός δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο, αμυντικό χαφ μόνο αν πουληθεί ο Σιμόες και επιθετικό περιοχής αν δεν αποκτηθεί με μεταγραφή ο Αραούχο μετά τη λήξη του δανεισμού του.

Αναμένονται να οριστικοποιηθούν και οι αποχωρήσεις κάποιων παικτών που δεν τα κατάφεραν να πείσουν τον προπονητή τους και θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, όπως οι: Αϊντάρεβιτς, Βινίσιους, αλλά και οι παραχωρήσεις δανεικών παικτών με σκοπό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι για να προσφέρουν, όπως οι: Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αντωνίου, Μπάμπης, Βλαχομήτρος, Γιούσης...