Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Επαγγελματική νίκη 1-0 της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ

Με την παλιά γνωστή συνταγή αλά Μανόλο, του τσούκου-τσούκου μπολ, από μια ομάδα που όταν σκοράρει πρώτη δύσκολα ισοφαρίζεται και αν δεχτεί εκείνη πρώτη γκολ τρώει τα λυσσακά της και τις περισσότερες φορές καταφέρνει να γυρίσει το ματς έστω και στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήρθε το σημερινό αποτέλεσμα όπως τόσες και τόσες φορές είχε νικήσει η ΑΕΚ στις προηγούμενες θητείες του Χιμένεθ στον πάγκο της. Ακόμα και το περσινό πρωτάθλημα έτσι το κατέκτησε. Με νίκες έστω και με μισό μηδέν και με άρνηση να ηττηθεί στα δυσκολότερα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ και σήμερα δεν ξέχασε το ραντεβού με την ατυχία της αφού για άλλη μια φορά είδε βασικό παίκτη της να τραυματίζεται πολύ νωρίς και να εγκαταλείπει τον αγώνα. Σήμερα ήταν η σειρά του Χουλτ που αποχώρησε στο 12', όπως και στο Περιστέρι είχε τραυματιστεί και αποχωρήσει στο 9' ο Τσιγκρίνσκι. Τη θέση του Χουλτ πήρε ο Αλμπάνης που έμελε να είναι ο παίκτης ο οποίος με μια μαγική ενέργεια στο 37' άνοιξε τον δρόμο στον Λιβάγια να πετύχει το μοναδικό και ταυτόχρονα νικητήριο γκολ του σημερινού αγώνα και 6ο φετινό δικό του.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη επί του ΟΦΗ για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τώρα πάει στο Καραϊσκάκης την επόμενη αγωνιστική για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την 2η θέση του πρωταθλήματος, σε συνάρτηση βέβαια και με το αποψινό αποτέλεσμα στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Δεν ήταν κακή η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έθελξε κιόλας με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Όταν δε πέτυχε και το γκολ με τον Λιβάγια, έριξε κι άλλο τον ρυθμό της, πράγμα που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της και πήρε μια καθαρά επαγγελματική νίκη.

Κορυφαίοι της ΑΕΚ σήμερα Αλμπάνης και Μάνταλος. Ο πρώτος έδωσε αέρα στην ΑΕΚ με την ταχύτητά του αλλά και με τα άριστα ξεμαρκαρίσματά του που τον έβγαζαν συχνά σε πλεονεκτική θέση. Έχασε μάλιστα και μια ευκαιρία να πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ αλλά είχε την ατυχία το πλασέ του να περάσει ελάχιστα άουτ. Ο δεύτερος δέσποζε στον χώρο του κέντρου αφού όλη η οργάνωση του παιχνιδιού της ΑΕΚ περνούσε από τα πόδια του. Εξαιρετικός και ο Τσόσιτς στην άμυνα που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Τσιγκρίνσκι ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σιμόες που έκοβε εν τη γενέσει της κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων.

Ο Χιμένεθ σήμερα εγκατέλειψε το 3-5-2 και κατέβασε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 τοποθετώντας τον Μάνταλο κοντά στον Σιμόες, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χουλτ στο αριστερό -που όμως είχε την ατυχία να τραυματιστεί νωρίς και να αποχωρήσει-, στο κέντρο της άμυνας τους Τσόσιτς και Οικονόμου, μπροστά από τον Χουλτ προωθημένο τον Μπογέ όπως και μπροστά από τον Μπακάκη τον Γκάλο, τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης και λίγο πιο πίσω του τον Κλωναρίδη.

Να σημειωθεί ότι στο 4' ο Χουλτ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Δεληγιαννίδη, φάση που ήταν πέναλτι το οποίο ο Βρέσκας δεν σφύριξε.

Στο 12' ο Χιμένεθ προχωράει στην πρώτη του αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Αλμπάνη στη θέση του τραυματισμένου Χουλτ. Αυτή η κίνηση ανατρέπει και το πλάνο του Χιμένεθ ο οποίος περνάει αριστερό μπακ τον Μπακάκη, φέρνει τον Γκάλο πίσω σαν δεξί μπακ και γυρίζει τον Μπογέ από αριστερό σε δεξί εξτρέμ για να παίξει αριστερό ο Αλμπάνης.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ απλά πίεζε για να μη ξεθαρρέψει ο ΟΦΗ και γίνει απειλητικός και κατάφερε να κρατάει τη μπάλα στα πόδια της ροκανίζοντας ταυτόχρονα τον χρόνο. Και ο ΟΦΗ όμως, μάλλον συμβιβασμένος με την ιδέα της ήττας, προτίμησε όπως φαίνεται το αξιοπρεπές 1-0 παρά ρίσκαρε για κάτι καλύτερο που θα τον ανάγκαζε να ανοιχτεί κινδυνεύοντας να δεχτεί περισσότερα τέρματα.

Στο 63' ο Χιμένεθ έκανε την δεύτερη αλλαγή του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κρίστιτσιτς στη θέση του Κλωναρίδη, κίνηση ολόσωστη και επαγγελματική αφού η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο είχε ανάγκη από θωράκιση του κέντρου της για να αποκτήσει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τον αντίπαλό της. Ο Σέρβος ανέλαβε τον ρόλο του Μάνταλου παίζοντας δίπλα στον Σιμόες με τον αρχηγό να πηγαίνει σε πιο οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Λιβάγια. Η τρίτη αλλαγή του Μανόλο έγινε στο 82' βάζοντας τον Γιαννιώτα στη θέση του Μπογέ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12' λ.τρ. Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο, Μπογέ (82' Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (63' Κρίστιτσιτς), Λιβάγια.

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (74' Σακόρ), Βαζ, Ναμπί, Νέιρα (59' Σόουζα), Γιακουμάκης (74' Βουό).