Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κέρδισε και την Αντβέρπ με 77-76 η Βασίλισσα και τερμάτισε πρώτη και καλύτερη στον όμιλό της

Η Βασίλισσα κερδίζοντας και την Αντβέρπ με 77-76 στην τελευταία αγωνιστική του Champions League τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της και πέρασε στους 16 της διοργάνωσης, περιμένοντας τώρα την κλήρωση που αναμένεται να την βγάλει αντίπαλο με μία εκ των Λε Μαν, ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Πριν από αυτή τη διοργάνωση όμως, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος και νικητές του Basketball Champions League θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και να φέρουν στην Ελλάδα το Διηπειρωτικό Κύπελλο μέσα από το Final 4 το οποίο θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου στην Carioca Arena του Ρίο, εκεί δηλαδή που φιλοξενήθηκε το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Σε αυτή την παρθενική διοργάνωση της FIBA θα λάβουν μέρος η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΑΕΚ (διότι η FIBA αναγνωρίζει το Basketball Champions League ως κορυφαία διοργάνωση στην ήπειρο και όχι την Ευρωλίγκα, για τους γνωστούς λόγους), η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή, αλλά εκτός αυτών και οι πρωταθλητές της G-League, Όστιν Σπερς (θυγατρική των Σαν Αντόνιο Σπερς) και η βραζιλιάνικη Φλαμένγκο ως οικοδέσποινα.

Η FIBA ανακοίνωσε πως το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα έχει τη μορφή Final 4 με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στις 15/02 με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τη Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή (κάτοχο της Liga de las Americas).

Στον άλλο ημιτελικό η Όστιν Σπερς που κατέκτησε την αναπτυξιακή λίγκα πέρυσι θα αντιμετωπίσει τη Φλαμένγκο.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Champions League πετυχαίνοντας 12 νίκες στον όμιλό της που είναι οι περισσότερες νίκες που έχει πετύχει ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων του θεσμού. Την περασμένη σεζόν η Βασίλισσα είχε 8 νίκες και τη σεζόν 2016-17 είχε κερδίσει 9 ματς.

Σε άλλο ένα παιχνίδι ο Χάντερ αναδείχθηκε MVP καθώς ήταν και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ματς από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έχοντας πρωταγωνιστές τους Θίοντορ και Χάντερ, ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Γκρίφιν, Λαρεντζάκης και Σάκοτα.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 46-32, 61-50, 77-76.

ΑΕΚ: Τζέιμς 7, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10(1), Τσαλμπούρης, Ματσιούλις 3, Λαρεντζάκης 9(1), Γκρίφιν 10, Θίοντορ 11(1), Σαντ Ρος 6, Γιαννόπουλος 2, Χάντερ 19.

Αντβέρπ: Λι 15(3), Ντόνκορ 3(1), Τέιτ 17, Βάνβιλ 7, Σάντερς 2, Σέπεν, Ακυαζίλι 3, Μπάκο 19, Ντουτζίνσκι 4, Καλινόσκι 4, Τόμπσον 2.