Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Οι μάγκες του χάντμπολ της ΑΕΚ διέλυσαν τις Σχολές Ξυνή-Ολυμπιακός που την γλίτωσαν μόνο με 27-24 χάρη στα τερτίπια της περίεργης διαιτησίας

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη νίκη από τους μάγκες του χάντμπολ της ΑΕΚ που καθάρισαν σαν βρασμένο αυγουλάκι τον δυστυχή όσο και καλά καλυπτόμενο πίσω από τις Σχολές Ξυνή Ολυμπιακό με 27-24. Η ΑΕΚ συνάντησε απέναντί της μια διαιτησία που φάνταζε σαν αναπόσπαστο κομμάτι της σύνθεσης των Σχολών Ξυνή-Ολυμπιακός και η οποία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει το ερυθρόλευκο συνονθύλευμα αλλά στο τέλος αποδείχτηκε λίγη ακόμα και η δική της δύναμη για να κάμψει την κιτρινόμαυρη αρμάδα που είχε μπει αποφασισμένη να πατήσει και να λιώσει αυτή τη μικτή κουλουβάχατα.   

Το παιχνίδι διεξήχθη στην κατάμεστη από Ενωσίτες οπαδούς αίθουσα Κασσιμάτης του ΟΑΚΑ, οι οποίοι έδωσαν φτερά στους παίκτες της ΑΕΚ για να φτάσουν στη σπουδαία νίκη. Οι κιτρινόμαυροι ευτύχησαν να έχουν στη σύνθεσή τους έναν πολύ σπουδαίο παίκτη, τον Γιάκομπσεν, ο οποίος πέτυχε 12 γκολ (!) και συμπαρέσυρε και τους συμπαίκτες του στον ξέφρενο ρυθμό του. Γενικά η ομάδα του Γραμματικού διέθετε περισσότερο από κάθε τι άλλο ψυχή και αν δεν την παρεμπόδιζαν προκλητικά και συνεχόμενα οι ανεκδιήγητοι διαιτητές θα είχε δώσει στο σκορ αστρονομικές διαστάσεις. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν χαώδης και μόνο με τις μεθοδεύσεις που έχουν μάθει να μετέρχονται οι πειρατές του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, τα καταφέρνουν να την γλιτώνουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αν το παιχνίδι παιζόταν καθαρά και στα ίσια δεν θα ήξεραν απόψε πού να κρύψουν το πρόσωπό τους για να μη τους βλέπουν οι οπαδοί της ομάδας τους.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 7-6, 9-8, 11-9, 14-11 (ημίχρονο), 17-13, 20-15, 22-16, 24-17, 24-21, 27-24.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 3, Γιάκομπσεν 12, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής, Μυλωνάς 2, Νταρσουλάντ 1, Αργυρού, Παλεβίτσιους 1, Βραζάλιτσα.

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Κρητικός 3, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 4, Μούγιτς, Ρέινα 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Χάλαρης, Τσίλης 3.

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας, Κόκκινη: 47:31 Νταρσουλάντ (τρεις δίλεπτες), Δίλεπτα: 9-4, Πέναλτι: 2/2-3/4.