Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΕΚΑΡΑ πάτησε τον... ξαπλωτό Άρη με 0-1 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης

Ολοκληρώθηκε μια υπέροχη Κυριακή για τους απανταχού Ενωσίτες, αφού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Βασίλισσα και τη μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας χάντμπολ στη Νορβηγία, ήρθε και η ποδοσφαιρική ΑΕΚ να νικήσει μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης τον θίασο του Άρη με 0-1 για να ολοκληρωθεί το τριπλό κιτρινόμαυρο πάρτυ.

Ο πανούργος Μάσιμο Καρέρα έστησε έτσι τον Δικέφαλο ώστε να μπλοκάρει όλα τα ατού του Άρη που έψαχναν διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΚ αλλά έσπαγαν τα μούτρα τους στο αμυντικό τείχος που τους είχε ορθώσει ο Ιταλός.

Κι από την άλλη είχε φροντίσει να χτυπήσει γρήγορα και αιφνιδιαστικά στην επίθεση πετυχαίνοντας μόλις στο 6' το γκολ της νίκης με τον Αλμπάνη που έγινε αποδέκτης μιας μαγικής κάθετης μπαλιάς που του έβγαλε ο Κρίστιτσιτς στην πλάτη της άμυνας του Άρη.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε προβλήματα απόψε, κυρίως στην ανάπτυξή της αλλά κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Μπάρκα, εκτός ορισμένων ελαχίστων περιπτώσεων που και πάλι καθάρισαν, πότε ο τερματοφύλακας της Ένωσης και πότε ο Μπακάκης, ο Βράνιες και ο Σβάρνας.

Ο Καρέρα επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Αραούχο, ενώ είχε εκτός παιχνιδιού τον Ολιβέιρα που βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, τον Τσιγκρίνσκι που δεν έχει αποθεραπευτεί από την θλάση του και τον Λόπες που είναι τιμωρημένος. Στον πάγκο ο Καρέρα άφησε και τον Μάνταλο, τον οποίο όμως έριξε στο παιχνίδι στο 70' στη θέση του Αλμπάνη, όπως έβαλε και τον Αραούχο στο 53' στη θέση του Κλωναρίδη.

Ο Ιταλός ξεκίνησε με 4-3-2-1 έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη στα δεξιά της άμυνας, τον Χουλτ αριστερά, Βράνιες και Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα τους Σιμάνσκι, Κρίστιτσις και πίσω από τον φουνταριστό Λιβάγια σε παράταξη τους Κλωναρίδη, Βέρντε και Αλμπάνη.

Κυρίαρχος στόχος του προπονητή της ΑΕΚ να αιφνιδιάσει τον Άρη με την ταχύτητα των παικτών της επιθετικής τριπλέτας Κλωναρίδη, Βέρντε και Αλμπάνη, πράγμα που του βγήκε νωρίς-νωρίς όταν η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ χάρη στο έξοχο γκολ του Αλμπάνη από την όμορφη επινόηση του Κρίστιτσιτς.

Η τρίτη αλλαγή του Μάσιμο Καρέρα ήταν ο Οικονόμου στο 78' στη θέση του Βέρντε, όταν και γύρισε το σύστημα σε 3-5-2.

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ απόψε διακρίθηκε ιδιαίτερα για τις ευτράπελες στιγμές που χάρισε στους θεατές του Κλεάνθης Βικελίδης αλλά και στους τηλεθεατές που παρακολούθησαν το ματς από το συνδρομητικό κανάλι. Δεν έχει ξαναγίνει ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας να ξαπλώνουν με τόση ευκολία και να προσπαθούν με το παραμικρό να εκβιάσουν φάουλ ή κίτρινες κάρτες για τους αντιπάλους τους. Ρεσιτάλ αντισυναδελφικότητας έδωσαν οι παίκτες του Άρη αλλά ταυτόχρονα σκόρπισαν και το γέλιο στο πανελλήνιο, αποδεικνύοντας ότι είναι πιο κατάλληλοι για κομπάρσοι σε κωμωδία του Σεφερλή παρά για να παίζουν ποδόσφαιρο.

Ασορτί με την γελοιότητα των γηπεδούχων ήταν και ο διαιτητής της αναμέτρησης Καραντώνης, που ούτε λίγο ούτε πολύ σφύριξε 29 (!) φάουλ εις βάρος της ΑΕΚ και μοίρασε αφειδώς κίτρινες κάρτες, αλλά και οι οπαδοί των γηπεδούχων που αντί να απαιτήσουν από την ομάδα τους να παίξει ποδόσφαιρο και όχι ξαπλωτό κλωτσοσκούφι, αντιδρούσαν σε κάθε φάση ζητώντας από τον διαιτητή σφυρίγματα για ό,τι πιθανό και απίθανο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Ματς παρωδία και καραγκιοζολίκι ταυτόχρονα από τους θλιβερούς γηπεδούχους. Γι' αυτό και η ΑΕΚ τους τιμώρησε προσφέροντάς τους να ρουφήξουν το αυγό τους που ήταν στην κυριολεξία ένα και να καίει!

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85' Ντιγκινί), Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Λάρσον (79' Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα, Ιντέγε (38' λ.τρ. Ντουρμισάι).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Κλωναρίδης (53' Αραούχο), Βέρντε (78' Οικονόμου), Αλμπάνης (70' Μάνταλος), Λιβάγια.