Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Κυπελλούχος Ελλάδος η Βασίλισσα νίκησε με 57-61 τον Προμηθέα

Κυπελλούχος Ελλάδος για 5η φορά στην ιστορία της είναι από απόψε η Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ αφού κέρδισε στον τελικό που διεξήχθη στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου Κρήτης τον Προμηθέα Πάτρας με 57-61 και σήκωσε την πολυπόθητη κούπα.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου καλή και δυσκολεύτηκε τρομερά απέναντι σε μία ομάδα που την έκανε με την κακή της απόδοση να φαντάζει ισοδύναμή της. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν στο παιχνίδι απίστευτα αγχωμένοι λες και είχαν απέναντί τους ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι την μέχρι πρότινος άγνωστη και άσημη ομαδούλα της Πάτρας. Τέλος καλό, όλα καλά όμως.

Χωρίς Λάνγκφορντ και Γκίκα η ΑΕΚ σίγουρα παρουσιάζει μειονεκτήματα αλλά όχι και να φοβάται να στριμώξει στα σκοινιά τον Προμηθέα και να τον κερδίσει με 15 πόντους διαφορά τουλάχιστον.

Ο Κέντρικ Ρέι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, με 16 πόντους, ενώ διψήφιος στο σκοράρισμα ήταν και ο Νίκος Ζήσης, με 11 πόντους και 5 ασίστ μεταξύ άλλων. Ο έμπειρος γκαρντ της Βασίλισσας αναδείχθηκε και MVPτου τελικού. Ο Γιόνας Ματσιούλις πρόσθεσε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα στο παρκέ, με τον Παπαθεοδώρου να μοιράζει ιδανικά τον χρόνο, ενώ χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες του.

Η διαιτησία, παρά τους αρχικούς φόβους μας, δεν έκανε κάτι που να δικαιολογήσει σπρώξιμο προς τον Προμηθέα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ζήση στον "άσο," τον Ρέι ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο "τρία", τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Γκραντ σε θέση σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61.

Διαιτητές: Σχινάς-Π. Αναστόπουλος-Καρακατσούνης.

Προμηθέας (Μάκης Γιατράς): Χολ 9 (1), Μπαμπ 8 (1), Λίποβι 7 (1), Αγραβάνης 2, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Κασελάκης 15 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Φίλερ 2, Τζόουνς.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι 16 (1), Τσάλμερς 3, Τολιόπουλος 3 (1), Ματσιούλις 9 (1), Γιάνκοβιτς 4, Χρυσικόπουλος 2, Ζήσης 11 (2), Μαυροειδής, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 6 (1), Σλότερ 5, Γκραντ 2.