Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΕΚ δάγκωσε τον ΟΦΗ τρεις φορές και τον έστειλε για βρούβες

Μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι καθάρισε σαν αυγουλάκι τον τσαμπουκαλεμένο ΟΦΗ που -στις δηλώσεις τουλάχιστον των ποδοσφαιριστών του- ερχόταν στο ΟΑΚΑ για να νικήσει. Έφτασε όμως ένα μόνο ημίχρονο για να του σπάσει τον τσαμπουκά η ΑΕΚ και να προηγηθεί νωρίς με 3-0, με αποτέλεσμα να παρακαλάει ο Σωτηρίου τον Μάνταλο να… σταματήσουν οι παίκτες της ΑΕΚ για να μη τους ξεφτιλίσουν!

Ο Μάσιμο Καρέρα κατέβασε την ΑΕΚ χωρίς τους Μπάρκα, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σβάρνα και Γαλανόπουλο, που αντιμετωπίζουν όλοι προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και με τους Σιμόες και Αραούχο στον πάγκο!  Ε, και λοιπόν; Και αυτή τη φορά η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με κεκτημένη ταχύτητα από την τεσσάρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο και ξεκίνησε από εκεί που είχε σταματήσει. Στο πρώτο μισάωρο η Ένωση είχε πετύχει ήδη και τα τρία γκολ της ενώ είχε χάσει άλλα τόσα! Και κάπου εκεί άρχισαν τα… παρακάλια οι αντίπαλοι, μέτρησε και η ανάγκη να ανακόψει ρυθμό η ομάδα γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και το υπόλοιπο ματς κύλησε με σβηστές τις μηχανές και συντήρηση δυνάμεων.

Με 4-3-3, τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουλτ στο αριστερό, τον Λόπες αριστερό στόπερ και τον Οικονόμου δεξιό, τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο σε έναν σύνθετο ρόλο στον άξονα, που πότε τον έφερνε σε ρόλο τρίτου αμυντικού χαφ και πότε οργανωτή του παιχνιδιού, τον Λιβάγια αριστερά, τον Βέρντε δεξιά και τον Ολιβέιρα στην κορυφή ξεκίνησε ο Μάσιμο Καρέρα.

Με το καλημέρα η ΑΕΚ τρόμαξε τον αντίπαλό της κάνοντάς του το πρώτο… ηλεκτροσόκ μόλις στα 15 δευτερόλεπτα με ένα σουτ του Μάνταλου από γύρισμα του Λιβάγια, που ο Σωτηρίου έβγαλε δύσκολα, ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε και πάλι. Και στο 5' έκλεψε τη μπάλα ο Λιβάγια, γύρισε στον Μάνταλο κι αυτός με διαγώνια κεφαλιά έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, στο 8', η ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ της, αποδιοργανώνοντας εντελώς τον ΟΦΗ που έδειχνε κυριολεκτικά να τα έχει χάσει! Αυτή τη φορά ήταν ο Βέρντε που έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο "ένας με έναν" και με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0 για την Ένωση. Ο δαιμονισμένος σήμερα Ιταλός, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, άγγιξε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όταν του έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά ο Κρίστιτσιτς, αλλά ο Σωτηρίου τον σταμάτησε. Τελικά όμως, ο Βέρντε βρήκε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ΑΕΚ στο 29', όταν ο Ολιβέιρα έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου και γύρισε όμορφα τη μπάλα στον Βέρντε που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα. Αρχικά, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφ-σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στον Ολιβέιρα, αλλά ελέγχοντας ο διαιτητής το VAR είδε ότι ο Πορτογάλος καλυπτόταν πεντακάθαρα.

Ο ΟΦΗ από εκεί και πέρα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ΑΕΚ, εκτός από την άψογη επιθετική της λειτουργία, ήταν άριστη και αμυντικά, παρά τις ελλείψεις της. Πολλές φορές δε ξεκίνησαν κάποιες φαρμακερές αντεπιθέσεις του Δικεφάλου από την άμυνά του που έβγαζε σωστά και γρήγορα τη μπάλα στο κέντρο και στην επίθεση.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έλεγξε τον αγώνα δίνοντας χώρους στον ΟΦΗ και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηνε στην άμυνά του, αλλά έχοντας σαν δικλείδα ασφαλείας το 3-0 υπέρ της έδειξε να μην καίγεται και τόσο για να διευρύνει το σκορ. Από το 60' και μετά δε ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι συντήρησης περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στο 67' ο Καρέρα έκανε την πρώτη του κίνηση βγάζοντας τον Ολιβέιρα και βάζοντας τον Αραούχο στην κορυφή, ενώ στο 77', έβαλε τον Παουλίνιο στη θέση του Μπακάκη. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του βάζοντας στο 81' τον Σιμόες αντί του Μάνταλου, με το 3-0 να παραμένει για την ΑΕΚ μέχρι το τέλος του ματς. Στο 90' ο Μάρκο Λιβάγια προκάλεσε και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Με την πρώτη κίτρινη που είχε δεχθεί ο Κροάτης στο πρώτο ημίχρονο, συμπλήρωσε το όριο και θα έλειπε από δυο ματς. Τα δυο ματς μεταφέρονται και μετρούν και στα πλέι οφ. Και προκειμένου να μη χάσει την πρεμιέρα των πλέι οφ δέχθηκε την κόκκινη απόψε και θα λείψει μόνο από τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Να σημειωθεί ότι με το σημερινό ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών που της είχε επιβληθεί για επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στο ματς με τον Ολυμπιακό και στο ματς με τον Άρη για το Κύπελλο θα αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της. Και φυσικά να ληφθεί υπόψιν ότι η ΑΕΚ σε αυτά τα δύο ματς που έπαιξε τιμωρημένη, πέτυχε 7 γκολ κάνοντας δύο νίκες, με 4-0 επί του Παναιτωλικού και με 3-0 επί του ΟΦΗ. Δεν μασάει ούτε από τιμωρίες δηλαδή και ας βγάλουν από το μυαλό τους ότι θα μπορέσουν να τις προκαλέσουν βαθμολογικές απώλειες βάζοντάς της τέτοιου είδους τρικλοποδιές όσοι τρίβουν τα χέρια τους σε μια τέτοια προοπτική...

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (77' Παουλίνιο), Οικονόμου, Λόπες, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Μάνταλος (81' Σιμόες), Λιβάγια, Ολιβέιρα (67' Αραούχο).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν (85' Μαρινάκης), Κουτσουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (66' Ναμπί), Ζοάο Βίκτορ, Τσιλιανίδης, Βαζ (66' Νέιρα), Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.