Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Φτερούγισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Βασίλισσα κερδίζοντας το Ρέθυμνο με 84-83

Νίκη από αυτές που λέμε απίστευτες πέτυχε απόψε η Βασίλισσα στο ΟΑΚΑ αφού ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, που ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς την έφερναν απέναντι σε μια οδυνηρή ήττα, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Ρεθύμνου με 84-83 στο εξ αναβολής ματς για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Με σωρεία απουσιών κομβικών της παικτών και με τη νιρβάνα στην οποία βρέθηκε όλος ο οργανισμός της μπασκετικής ΑΕΚ μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του Κυπέλλου, η παγίδα έχασκε ορθάνοιχτη μπροστά της και η Βασίλισσα παραπάτησε και έπεσε μέσα της, όμως τα κατάφερε να βγει κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τις 13 σερί στη Basket League, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 14-4. Ταυτόχρονα παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και αύξησε τη διαφορά της, από τον τρίτο Προμηθέα Πάτρας, ο οποίος έχει 12-6.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριο Τσάλμερς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος πρόσθεσε 17 πόντους και 4 ριμπάουντ. Διψήφιος ήταν και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Αυτός που έδωσε τη νίκη όμως στην ΑΕΚ στο τέλος, ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης και κέρδισε φάουλ, 3" πριν από τη λήξη, βάζοντας και τις δύο βολές και διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τσάλμερς στον "άσο", τον Ρογκαβόπουλο ως σούτινγκ γκαρντ, τον Γιάνκοβιτς στο "τρία", τον Χρυσικόπουλο ως πάουερ φόργουορντ και τον Μαυροειδή ως σέντερ.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 33-43, 58-60, 84-83.

Διαιτητές: Συμεωνίδης-Ξενικάκης-Τσολάκος.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 26 (3), Τολιόπουλος 4, Ματσιούλις 7 (1), Γιάνκοβιτς 11 (1), Χρυσικόπουλος 17 (3), Μαυροειδής 6, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος, Σλότερ 7, Γκραντ 6.

Ρέθυμνο (Βαγγέλης Ζιάγκος): Λι 9, Χριστοδούλου 5 (1), Χότον 6, Μαραγκάκης, Καμπερίδης 8, Λαναράς, Γαρέζος, Χάρις 3 (1), Κάρτερ 19 (4), Γκόρντον 5, Ραζής 3 (1), Φράνκαμπ 25 (5).