Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Σε χαμηλή πτήση η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Παναιτωλικό

Η ΑΕΚ, σε εξ αναβολής ματς, κέρδισε με 3-0 τον Παναιτωλικό χωρίς να πιάσει την πολύ μεγάλη απόδοση. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο και για μεγάλο χρονικό διάστημα επέβαλε τον ρυθμό του και πίεσε την ΑΕΚ για να πετύχει ένα γκολ. Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τρομερή κεφαλιά του Βίντα στο 34' για να έρθει ο Ρότα δύο λεπτά αργότερα, στο 36' με κοντινό πλασέ να πετύχει το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το 3-0 πέτυχε επίσης με κοντινό πλασέ στο 89' ο Μουκουντί ο οποίος είχε και δοκάρι με κεφαλιά λίγα λεπτά αργότερα.

Το αποψινό ήταν και το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ φέτος που κράτησε το μηδέν στην εστία της, ενώ σκόραραν μόνο αμυντικοί της απόψε! Δύο στόπερ και το δεξί μπακ! Πάνω από 25.000 οπαδοί απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον κόσμο να ζητά το πρωτάθλημα!

Τώρα έρχεται η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος και το επόμενο ματς για την ΑΕΚ είναι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς για την Ένωση με έξι αλλαγές. Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα - Κάλενς, ενώ μαζί με τον Κροάτη στόπερ στο αρχικό σχήμα παρέμειναν οι Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Πινέδα και Αραούχο. Ο κάπτεν της Ένωσης ήταν ο βασικός φορ, έχοντας πίσω του τον Μάνταλο. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, Βίντα και Κάλενς στα στόπερ, Γιόνσον-Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση ο Ελίασον, αριστερά ο Πισάρο και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο με τον Αραούχο φορ.

Στο 80′ ο Στάνκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά όταν ο Πέρες εξαπέλυσε ένα κεραυνό από μακριά και ο πορτιέρο της ΑΕΚ αντέδρασε εκπληκτικά με επέμβαση με το αριστερό χέρι στο γάμα.

Κριτική

Στάνκοβιτς 9: Σταθερότατος στις επεμβάσεις του, τρομερά ήρεμος και αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, πραγματοποίησε και μια υψηλού βαθμού κινδύνου επέμβαση ενδεικτική της κλάσης του.

Ρότα 9: Πολύ καλός, με συνεχή ανεβάσματα, τρύπωνε στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα να χριστεί και σκόρερ του δεύτερου γκολ. Πολύ αποτελεσματικός και στα αμυντικά του καθήκοντα όπου έκοβε με ευκολία τους αντιπάλους του.

Χατζισαφί 5: Είχε πολλά θέματα με τους αντιπάλους του, έφαγε πολλές ντρίπλες, άφησε αρκετές φορές εκτεθειμένους την άμυνά του και τον τερματοφύλακα, ενώ ελάχιστα πράγματα μπόρεσε να προσφέρει και στον επιθετικό τομέα. Από τις χειρότερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Γκατσίνοβιτς αλλά στη θέση του πέρασε ο πολυθεσίτης Πινέδα.

Γκατσίνοβιτς 6: Αντικατέστησε στο 77' τον Χατζισαφί. Αισθητά καλύτερος από τα δύο τελευταία ματς που είχε παίξει, κατάφερε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του και να βάλουν με μεγαλύτερη συχνότητα τη μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων.

Βίντα 9: Άρχοντας! Πληθωρικός! Πάνω του τελείωνε κάθε προσπάθεια επίθεσης των αντιπάλων ενώ έγινε και φόβος και τρόμος των αντιπάλων τερματοφυλάκων με τις φοβερές κεφαλιές του. Με μία τέτοια η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί σήμερα.

Κάλενς 7: Τα πήγε καλά αλλά δεν είναι έτοιμος στο 100% και γι' αυτό αλλά και για κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε αντικαταστάθηκε στο 59' από τον Μουκουντί.

Μουκουντί 9: Αντικατέστησε στο 59' τον Κάλενς. Ήταν φοβερός στα αμυντικά του καθήκοντα. Αλάνθαστος! Κατάφερε να πετύχει και το τρίτο γκολ με κοντινό πλασέ ενώ είχε και μια σκαστή κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι λίγο αργότερα.

Γιόνσον 9: Αδιάρρηκτος χαρακτήρας και προσωπικότητα, δεν έδειξε καθόλου επηρεασμένος από τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε με τον Άγιαξ. Έκανε το παιχνίδι του και κυριολεκτικά έβαλε την ΑΕΚ στις ράγες να κάνει το δικό της παιχνίδι μπρος-πίσω μέχρι να ξεθεώσουν τους αντιπάλους.

Πινέδα 9: Κι αυτός σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένος από το ματς με τον Άγιαξ, μοίρασε ωραία το παιχνίδι της ΑΕΚ, έδωσε ασίστ ενώ και ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες έκανε το παν για να φύγει η ΑΕΚ με το τρίποντο στο τσεπάκι της.

Πισάρο 8: Καλός ο Μεξικανός κατέθεσε ψυχή και είχε μερικές πολύ ωραίες ενέργειες. Μαζί με τον Αραούχο και τον Πόνσε περνάνε περίοδο γκαντεμιάς αλλά πού θα πάει, θα ξεκολλήσουν. Αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Ζίνι επειδή κουράστηκε.

Ζίνι 8: Έδειξε για άλλη μια φορά τα προσόντα του στο λίγο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε σαν αλλαγή του Πισάρο στο 77'. Πρέπει να γίνει λίγο πιο ουσιαστικός και να δουλεύει περισσότερο το μυαλό του, ειδικά εκεί που απαιτείται οι αποφάσεις να παίρνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκεί καθυστερήσεις δεν χωράνε.

Ελίασον 9: Τα έκανε όλα απόψε εκτός από το να σκοράρει. Μοίρασε ασίστ, μοίρασε σακούλες στους αντιπάλους αμυντικούς, έβγαλε σέντρες και εκτέλεσε όμορφα κόρνερ. Και οι δύο ασίστ στα 2 πρώτα γκολ ήταν δικές του. Κουράστηκε και έδωσε τη θέση του στο 77' στον Άμραμπατ.

Άμραμπατ 7: Αντικετέστησε στο 77' τον Ελίασον και συνέχισε την καλή δουλειά του Σουηδού από το δεξί άκρο της επίθεσης. Από δικό του κόρνερ πέτυχε ο Μουκουντί το 3-0.

Μάνταλος 9: Δούλεψε πολύ ο Μάνταλος σ' αυτό το ματς. Πολλές μπαλιές έφυγαν από τα πόδια του, είχε ένα ακυρωμένο γκολ και γενικά ήταν άψογος τόσο μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού όσο και περιμετρικά όταν χρειάστηκε να παίξει.

Αραούχο 9: Απίστευτο πάθος από τον αγαπημένο των ΑΕΚτζήδων. Ούτε που ξέρει και ο ίδιος πόσες φορές πρέπει να διέτρεξε την περιφέρεια του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς. Σωστός σε όλα του, πραγματοποίησε αρκετά σουτ (αφού είναι ο καημός του Αλμέιδα να σουτάρουν όλοι από μέση και μεγάλη απόσταση) και στάθηκε άτυχος σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις όπου θα μπορούσε να έχει σκοράρει. Πάντως ο κόσμος στην αλλαγή του τον αποθέωσε αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τον τίμιο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Αντικαταστάθηκε λόγω κούρασης στο 83' από τον Πόνσε.

Πόνσε 4: Αντικατέστησε τον Αραούχο στο 83', συνεπώς αγωνίστηκε λίγο, όμως πάντα ένας παίκτης μπορεί να κριθεί έστω κι αν έχει κάνει ελάχιστες κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Ο Πόνσε απέχει παρασάγγας από τον Πόνσε που είχαμε συνηθίσει το 2018 στην πρωταθληματική εκείνη χρονιά. Πρέπει να δουλευτεί από τον Αλμέιδα όσο γίνεται περισσότερο μιας και φέτος υπάρχει η δικαιολογία ότι ήρθε αρκετά αργά στην ομάδα και δεν έκανε ολοκληρωμένη προετοιμασία μαζί της.

Γκολ: 34' Βίντα κεφαλιά 1-0, 36' Ρότα σουτ 2-0, 89' Μουκουντί σουτ 3-0.

Κίτρινες κάρτες: Πέρες (65').

MVP: Νίκλας Ελίασον.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (59' Μουκουντί), Χατζισαφί (77' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77' Ζίνι), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο (83' Πόνσε).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε (73' Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεζ, Ξενιτίδης (57' λ. τρ. Φρεντ Ντουάρτε), Μπουζούκης (46' Λιάβας), Σενγκέλια (82' Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73' Χατζηθεοδωρίδης), Πέδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: