Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Το τι ακριβώς έγινε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού κατά τη διακοπή του ντέρμπι, μόνο όσοι έχουν γερές διασυνδέσεις το έμαθαν

Και μετά τα δικά μας ας πάμε τώρα στους δυο απαταιώνιους σιαμαίους αδερφούς. Έπαιξαν μεταξύ τους χτες. Δηλαδή, τουλάχιστον προσπάθησαν. Και ως συνήθως, εκεί στο εργαστήριο παραγωγής ήθους με το όνομα "Γιώργος Καραϊσκάκης", την ώρα που διδάσκεται το μάθημα του ήθους από συγκεκριμένους επιστήμονες, πάντα ακολουθεί και αναπαράσταση για να εμπεδώνουν καλύτερα οι σπουδαστές ούγκανοι τον σωστό τρόπο εκτόξευσης αντικειμένων στο αγωνιστικό χώρο. Δηλαδή με χάρη και με άνεση αλλά πάντα με ήθος. Δηλαδή, η εκτόξευση μιας κροτίδας στο κεφάλι του Χουανκάρ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή αναπαράσταση για το πώς μπορεί ένας επιστήμονας-οπαδός να εκτοξεύει μια κροτίδα διατηρώντας αναλλοίωτο το ήθος και τις αρχές του! Χρησιμοποίησαν δε τον Χουανκάρ επειδή διαθέτει μάστερ στην υποκριτική και το είχε αποδείξει και στο ματς εναντίον της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, παρόλο που εκεί δεν τα κατάφεραν να αποφύγουν το κλύσμα στον ποπό τους.

Ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα ήταν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με σπουδαίες ερμηνείες. Ποιος δεν θαύμασε τον, τάχα μου, οργισμένο Μαρινάκη να βγαίνει από τη φυσούνα με μάτια που έκαιγαν σαν φωτιά και να προτρέπει τους παίκτες του να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να περιμένουν. Οι σκηνές που χάσαμε -και που προς το παρόν έχουν κρατηθεί κρυφές και θα τις δούμε στα προσεχώς πριν το φιλμ κυκλοφορήσει επίσημα στους κινηματογράφους- είναι εκείνες που γυρίστηκαν μέσα στα επτασφράγιστα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Ο Αλαφούζος σε έξαλλη κατάσταση και οι πάντες να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

"Τον γιατρό, τον γιατρό", ακούστηκε η φωνή του Αλαφούζου ο οποίος έβγαζε αφρούς από το στόμα.

"Ρε μαλάκες, δεν ακούσατε, φωνάξτε έναν γιατρό για τον πρόεδρο", φώναξε κάποιος από τους παριστάμενους.

"Όχι για μένα ρε μαλάκα", πετάχτηκε ο Αλαφούζος, "τον γιατρό του αγώνα να μου βρείτε αμέσως"!

Τότε άνοιξε η πόρτα των -πάντα επτασφράγιστων- αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού και ένας τεράστιος όγκος ξεπρόβαλε στο άνοιγμα της πόρτας. Με μεγάλη δυσκολία χώρεσε από το κάσωμα και μπήκε μέσα. Ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης! Έπεσε βαριά σιωπή παντού. Ο ευτραφής πρόεδρος προχώρησε προς το μέρος του Αλαφούζου. Ένα τεράστιο χαμόγελο χαράχτηκε στα χείλη του και ανοίγοντας τα χέρια του διάπλατα σε μια τεράστια αγκαλιά άρπαξε τον μικροκαμωμένο Αλαφούζο και τον… κατάπιε.

"Αδερφέ μου Γιάννη", του είπε, "τι κάνει το παιδί μας που χτύπησε, πώς είναι η υγεία του;".

Σε ένα κρεβατάκι του μασάζ εκεί δίπλα βρίσκονταν ξαπλωμένος ο Χουανκάρ και ούτε μιλούσε ούτε λαλούσε. Βλέποντας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού πετάχτηκε όρθιος και κάθισε στην άκρη του κρεβατιού.

"Εδώ είμαι πρόεδρε, είμαι καλά"!

Σκλααααααααααατςς έσκισε τον αέρα μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα από τον χοντροπρόεδρα και προσγειώθηκε στον σβέρκο του άμοιρου ποδοσφαιριστή που στο δευτερόλεπτο έπεσε αναίσθητος στο κρεβάτι του πόνου.

"Εγώ θα λέω ποιος είναι καλά και ποιος όχι ρε, το καταλάβατε;".

Νεκρική σιγή επικράτησε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Αμέσως έπιασε από τον ώμο τον έκπληκτο Αλαφούζο που είχε γουρλώσει δυο ματάκια σαν πασχαλίτσες και του είπε:

"Πάμε Γιάννη αδερφέ μου στο γραφείο μου να τα πούμε με την ησυχία μας και να συγγράψουμε μαζί τη συνέχεια του σεναρίου για το πώς θα δοθεί τέλος σ' αυτή την καταπληκτική κωμωδία που σκαρφιστήκαμε. Γιατί, δεν ξέρω αν σου το έχω πει, εκτός από στίχους τώρα γράφω και σενάρια"!

Τώρα, μη θέλετε να σας περιγράψω τι έγινε στο γραφείο του χοντρού προέδρου. Μέχρι εκεί φτάνουν οι διασυνδέσεις μου. Πολύ σύντομα όμως θα πληροφορηθώ λεπτομέρειες και από τη συνέχεια του επεισοδίου και θα σας κρατήσω ενήμερους.

Όσοι αναρωτιέστε γιατί μία μέρα μετά δεν έχει βγει ούτε μία τόση δα ανακοίνωση από πλευράς Παναθηναϊκού, Αλαφούζου, Μαρινάκη, Καραπαππά τη στιγμή που είναι λαλίστατοι για περιστατικά σε γήπεδα που παίζουν άλλες ομάδες, απορώ με τις απορίες σας. Είναι δυνατόν μετά από τέτοιο χτύπημα στο κεφάλι να θυμάται ο Χουανκάρ πώς έγιναν τα γεγονότα για να τους τα διηγηθεί; Δεν αναφέρομαι στην κροτίδα βρε όργια αλλά στη φάπα που έφαγε από τον Μαρινάκη. Ή μήπως είναι δυνατόν να μπορεί να γράψει ανακοίνωση ο Αλαφούζος μετά από τέτοια σφιχτή αγκαλίτσα που τον πονάνε ακόμα τα κόκαλά του. Όσο για Μαρινάκη Καραπαππά, εντάξει, να βγάλουν ανακοίνωση για τα επεισόδια. Αλλά ποια επεισόδια; Είδατε εσείς τίποτα επεισόδια; Για να μην τρελαθούμε εντελώς δηλαδή. Οι επιστήμονες άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν κάνουν ποτέ επεισόδια. Μόνο διδάσκουν ήθος. Χαίρετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: