Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάτι δεν πάει καλά εδώ


Τέλειωσε η περιβόητη Γ.Σ. που όλοι περιμέναμε με αγωνία και ποια ήταν η κατάληξη; Ένας... αφανής υποψήφιος επενδυτής που θα ξεκινήσει τώρα διαχειριστικό έλεγχο και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Τόσα δημοσιεύματα, τόσα ταξίδια, Άραβες από 'δω, Κινέζοι από 'κει, Έλληνες λεφτάδες, Τούρκοι μεγιστάνες και άλλες πολλές τρίχες κατσαρές για να καταλήξουμε να ανανεώσουμε τη θητεία τής συγκεκριμένης διοίκησης για, κανείς δεν ξέρει πόσο ακριβώς, διάστημα. Διότι αυτά τα περί 45 ημερών εμείς τα ακούμε τσάμπα και βερεσέ. Εγγυώνται προσωπικά, λένε, οι Νοτιάς και Αδαμίδης για την οικονομική ευρωστία τού υποψήφιου επενδυτή. Και λοιπόν; Μήπως ο Νοτιάς με τον Θανόπουλο δεν έσκιζαν τις γραβάτες τους και τις καλτσοδέτες τους μαζί για την οικονομική επιφάνεια, το τεράστιο μέγεθος και τις αγαθές προθέσεις τού Κοζώνη, που μόλις θα έπαιρνε την... ΑΙΚ εκείνη θα άλλαζε επίπεδο; Αφήστε ρε μεγάλοι, δεν μασάμε πια. Φάγαμε το κουτόχορτο με το κουτάλι και τη μάθαμε καλά τη γεύση του. Κέρδος χρόνου μάς φέρνουν στο νου όλα αυτά και το μόνο που δεν μπορούμε να απαντήσουμε είναι το γιατί γίνονται. Τι να τον κάνουν τον χρόνο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που κατάφεραν να φαλιρίσουν την ΑΕΚ επί της θητείας τους; Τι θα αλλάξει αν μείνουν κι άλλο στη διοίκηση; Άντε και με τα διάφορα τερτίπια τους να φτάσουν ως το καλοκαίρι. Και μετά; Σε τι ελπίζουν; Να βγει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ για να καρπωθούν την επιτυχία και να σώσουν οικονομικά ό,τι ακόμα περισώζεται; Στο μεταξύ, καλά πληροφορημένες πηγές (τι κοινότυπο!), μας ψιθυρίζουν στο αυτί ότι έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα συγκεκριμένου Έλληνα επιχειρηματία και νοικοκύρη, που είχε εκδηλώσει την πρόθεση να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, αν αληθεύει, αναρωτιόμαστε το γιατί.

Η Δευτέρα που μας έρχεται θα είναι μια διαφορετική μέρα πάντως για πολλούς μέσα στην ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές εξάντλησαν την όποια υπομονή τούς είχε απομείνει και θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε πώς σκοπεύουν να κινηθούν. Χρήμα δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς σκοπεύουν να τους παραμυθιάσουν από εδώ και μπρος; Και αναρωτιόμαστε, αυτοί δεν έλεγαν ότι ο οποιοσδήποτε επενδυτής εκδηλώσει ενδιαφέρον θα έπρεπε να καταθέσει άμεσα τουλάχιστον 2 εκατομμύρια για να θεωρηθεί σοβαρή η πρότασή του; Ο κύριος αόρατος που ενδιαφέρθηκε μέσω του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου το ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο. Δεν βάζει φράγκο αν δεν κάνει πρώτα έλεγχο. Και τι σόι έλεγχο θα κάνει, μήπως μπορεί να μας πει κανείς; Η ΑΕΚ δεν υπεβλήθη πρόσφατα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές; Τι θα ψάξει να βρει επιπλέον ο εν λόγω υποψήφιος επενδυτής; Αν υπάρχει πετρέλαιο στη Νέα Φιλαδέλφεια; Και ο αντιπρόεδρος κύριος Νοτιάς, τι είδους παρουσία δηλώνει και καλεί τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα τη στιγμή που τραβάει την ουρά του απ' έξω και επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος τής ΑΕΚ; Δεν του είπε κανείς να σηκώσει όλο το βάρος. Αλλά, διάολε, να πληρώσει τους υπαλλήλους του και ποδοσφαιριστές τής ομάδας δεν είναι και τόσο τρομερό. Ας τα δώσει έναντι, έστω, μέχρι να τελειώσει τους ελέγχους ο επενδυτής και τα παίρνει όταν αυτός βάλει τα πρώτα χρήματα. Γίναμε νούμερο σε όλη την υφήλιο. Και στο κάτω-κάτω τι φοβάται για να το κάνει; Αυτός δεν εγγυάται προσωπικά για τη φερεγγυότητα του επενδυτή; Πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στο νου την όλη ιστορία με τον Μπομπ Κοζώνη. Κι εκείνος ελέγχους έκανε, περνούσε ο χρόνος, χρήμα δεν εμφάνιζε, λόγια πολλά ακούγαμε, μέχρι και την ΕΡΑ θα χρηματοδοτούσε και στο τέλος μάς έδειξε το ασφαλιστήριό του που είχε κάνει για τα γεράματα για να μας πείσει για την οντότητά του. Κι εκείνος με δικηγόρους μπήκε στο κόλπο (Μαυρομμάτης) αλλά και με ανθρώπους μέσα από την ΑΕΚ που έκοβαν φλέβες για πάρτη του. Ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα το ξέραμε. Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι μπορεί να γίνει τόσο γρήγορα.

Μυστήρια πράγματα δεν συμβαίνουν μόνο στην ΑΕΚ. Συμβαίνουν και αλλού. Ας δούμε τον Παναθηναϊκό τού αόρατου πρίγκιπα, τον ΠΑΟΚ με τους δικούς του απίθανους πολυεκατομμυριούχους, τον Πανιώνιο που μέχρι πρότινος έμπαιναν οι δικοί του Καταριανοί και παλιότερα τον Άρη με τον Σεΐχη ή Εμίρη (δεν πολυθυμόμαστε) που θα τον έκανε Μπαρτσελόνα. Ο καθένας τους τράβηξε και εξακολουθεί να τραβάει τον Γολγοθά του και τη δικιά του κοροϊδία. Όμως εμάς δεν μας νοιάζει για τους άλλους αυτή τη στιγμή. Για το δικό μας σπίτι που καίγεται ενδιαφερόμαστε. Αλλά είναι λίγο περίεργο να πέφτει τόσο δούλεμα στους φιλάθλων όλων αυτών των ομάδων. Πού αποσκοπεί αυτή η ιστορία και πόσο μπορεί να το ανεχτεί το δούλεμα αυτός ο κόσμος που καταθέτει από το υστέρημά του κάθε Κυριακή για να πάει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα; Η εκμετάλλευσή του δεν έχει τελειωμό. Εντάξει, έχει δώσει τα απαραίτητα δικαιώματα για να τον θεωρούν τόσο αφελή κάτι ανθρωπάκια που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα πρόφταιναν να μετράνε τις σφαλιάρες στους ολοστρόγγυλους σβέρκους τους. Όμως ακόμα και τα μεγαλύτερα θύματα έρχεται μια όμορφη μέρα που ξυπνάνε. Και τότε θα πάρει ο διάολος και θα σηκώσει πάρα πολλούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: