Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0


Σχολιάζοντας το χτεσινό παιχνίδι τού Περιστερίου και την ήττα τής ΑΕΚ από τον Ατρόμητο, θα μπορούσαμε να δώσουμε τον τίτλο: "Ε, και τι έγινε". Και πραγματικά δεν έγινε τίποτα που η ΑΕΚ έχασε, γιατί όλοι γνωρίζαμε τις δυνατότητες της ομάδας και όσοι υποστήριζαν πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή έκαναν όνειρα για διεύρυνση του σερί των νικών, μάλλον φάνηκαν κάπως βιαστικοί να βαφτίσουν τους εκκολαπτόμενους πιτσιρικάδες σε επίδοξους πρωταθλητές. Δικαιολογημένο, δεν λέμε, κοντεύουμε την εικοσαετία χωρίς πρωτάθλημα και η δίψα είναι μεγάλη. Όμως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να κάνουμε υπομονή. Κανείς δεν πρέπει να σπεύσει να καταδικάσει τους παίκτες ή τον προπονητή για μια ήττα που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να σημάνει το τέλος τού κόσμου. Η ομάδα χτίζεται από το "Α". Αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και θα χρειαστεί καιρός για να αποκτήσει ομοιογένεια και να μπορεί να παίρνει εύκολα τα αποτελέσματα μακριά από την έδρα της.

Η γκέλα θα ερχόταν, αργά ή γρήγορα. Από μια πλευρά καλύτερα που έγινε τώρα. Αφού δεν ήταν δυνατόν να μπει σφήνα η ΑΕΚ ανάμεσα στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ας ξεκαθαρίσει η κατάσταση τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Η ομάδα θα απελευθερωθεί περισσότερο και ο προπονητής θα δουλέψει με λιγότερο άγχος στο χτίσιμό της. Όσο για τίτλους, από του χρόνου. Για φέτος και το κύπελλο είναι ένας καλός και εφικτός στόχος για μια νεανική ομάδα που οι παίκτες της διψάνε για διακρίσεις. Ίσως μάλιστα τώρα δοθεί η ευκαιρία στον Νίκο Κωστένογλου να εμπιστευτεί κι άλλους μικρούς. Η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει ορόσημο και να σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής για τον Δικέφαλο Αετό.

Για το παιχνίδι δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ίσως να ήταν το πιο βαρετό ματς από την αρχή τού πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες ήταν άθλιες και κακοποίησαν το ποδόσφαιρο. Απλά ο Ατρόμητος στάθηκε πιο τυχερός. Η διαιτησία, αν και έκανε σοβαρότατο λάθος κατά του Ατρομήτου, ευτυχώς τελικά δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Κάτι είναι κι αυτό.

Ο Αραμπατζής ένα σουτ δέχτηκε ένα γκολ έφαγε. Απλά πράγματα. Στατιστική είναι αυτό, όχι απόδοση ευθυνών.

Ο Κοντοές πάλεψε αν και προερχόταν από διάσειση που είχε πάθει στο Γκρατς. Αμυντικά ήταν σωστός. Επιθετικά δεν βοήθησε.

Ο Καράμπελας και πάλι πελαγωμένος σε μια κουταλιά νερό. Κι όταν ένας παίκτης πελαγώνει έχοντας απέναντί του μια ακίνδυνη επιθετικά ομάδα, κάπου πρέπει να τον προβληματίσει όλο αυτό.

Ο Μανωλάς ήταν καλός. Έκανε ένα λάθος αλλά δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα. Είχε αναλάβει τον Μήτρογλου και τα πήγε καλά μαζί του. Μοιάζει να σταθεροποιείται σιγά-σιγά.

Ο Κάλα επίσης έκανε καλή εμφάνιση. Βέβαια όταν έχει χάσει η ομάδα δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς για την καλή απόδοση των αμυντικών της.

Ο Μάκος σε πολύ ρηχά νερά. Δεν πάει καλά φέτος. Πρέπει να βρει γρήγορα τι φταίει γιατί ο κόσμος αρχίζει να σχηματίζει την εντύπωση πως είναι καλός μόνο όταν έχει κάποιο γερό στήριγμα δίπλα του, όπως ο Βάργκας, διαφορετικά τρέχει δεξιά κι αριστερά χωρίς λόγο.

Ο Γεωργέας καλός αλλά μακριά από τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Θα ήταν άδικο όμως να ζητάμε περισσότερα πράγματα από τον Φούλη.

Ο Κάρλος έμεινε κι αυτός μακριά από τις καλές του εμφανίσεις και μάλιστα αδικαιολόγητα αφού ο προπονητής του είχε φροντίσει να τον ξεκουράσει και δεν τον είχε πάρει ούτε στην αποστολή στο Γκρατς.

Ο Κλωναρίδης, από υπερβολικό ενθουσιασμό και από την κάψα του να καθιερωθεί, δεν ενημέρωσε -κακώς- τον προπονητή του ότι αντιμετώπιζε σφίξιμο στους κοιλιακούς πριν από το ματς, με αποτέλεσμα από το 15' να ζητάει αντικατάσταση και τελικά να κάψει μια αλλαγή τού προπονητή του από το πρώτο ημίχρονο. Είπαμε, καλός ο ενθουσιασμός, καλή και η επιθυμία για διάκριση, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να μπαίνει το μυαλό και η σωστή διαχείριση δυνάμεων. Ήταν λάθος τού μικρού που δεν μίλησε για το πρόβλημά του. Θα μπορούσε να πάθει μεγάλη ζημιά και να στερήσει από την ομάδα τις υπηρεσίες του.

Ο Μπέλεκ, για άλλη μια φορά έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, πάλεψε με όλους, αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.

Ο Λυμπερόπουλος, το έχουμε πει πολλές φορές και ίσως να μην ηχεί καλά και μάλλον το έχει αντιληφθεί και μόνος του, δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο. Θέλει όσο τίποτα να το κάνει αλλά το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής.

Ο Σιαλμάς αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο στο 31' λόγω τραυματισμού τού δεύτερου. Τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή δυο φορές αλλά στην τελική προσπάθεια δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.

Ο Γκερέιρο αντικατέστησε τον Μάκο αλλά έδειξε βαρύς και δεν κατάφερε να περάσει τις έξυπνες μπαλιές του προς τους επιθετικούς, όπως το είχε κάνει στην Αυστρία.

Ο Μπερνς αντικατέστησε τον Κλωναρίδη, αλλά είτε μπήκε στο ματς είτε όχι το ίδιο ήτανε! Κλώτσησε και την τελευταία του ευκαιρία να δείξει ότι δίκαια δαπανήθηκαν πριν από τρία χρόνια 600.000 ευρώ για να έρθει στην ΑΕΚ σαν ο νέος Χάρι Κιούελ.

Ο Κωστένογλου είχε προετοιμάσει καλά την ομάδα, όμως την κούραση των παικτών του δεν μπόρεσε να την νικήσει. Πήρε για μία ακόμα φορά το ρίσκο με την αντικατάσταση του Μάκου με τον Γκερέιρο και την ταυτόχρονη είσοδο του Μπερνς στην επίθεση κι αυτό ίσως να αποδείχτηκε λάθος, όμως προπονητής είναι, όχι ταχυδακτυλουργός να βγάζει σε κάθε αγώνα λαγούς από το καπέλο του. Αν και ο παίκτης που επιλέγει ο προπονητής δεν είναι σε θέση να τον δικαιώσει, ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Άψογος στις δηλώσεις του ο Νίκος Κωστένογλου, στήριξε τους παίκτες του και τους υπερασπίστηκε μέχρις εσχάτων, όπως θα έπρεπε να κάνει ο κάθε μπροστάρης αξιωματικός για να διαφυλάξει τους άντρες του. Έτσι χτίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Επίσης αντρίκιες οι δηλώσεις του στο θέμα τής παραδοχής τού πέναλτι που έγινε σε βάρος τής ομάδας του αλλά δεν δόθηκε από τον διαιτητή. Αντρίκια ομάδα η ΑΕΚ, αντρίκιες πρέπει να είναι και οι συμπεριφορές των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Ο διαιτητής Σπάθας, έπεσε θύμα τού επόπτη του και δεν απέφυγε το εγκληματικό λάθος σε βάρος τού Ατρομήτου. Το μαρκάρισμα του Σιαλμά ήταν καθαρά εντός περιοχής και συνεπώς ήταν μαρς πέναλτι. Ευτυχώς που δεν αποτέλεσε την αιτία η συγκεκριμένη απόφαση για να χάσει το ματς ο Ατρόμητος, γιατί εμείς στην ΑΕΚ -σε αντίθεση με πολλούς άλλους- γουστάρουμε να τα έχουμε καλά με τη συνείδησή μας και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Τέτοιες βοήθειες μακριά από εμάς και όσοι επιδίδονται σε παρόμοια κολπάκια με την ΑΕΚ για ξεκάρφωμα δικό τους και για να περάσουν την άποψη ότι όλοι οι μεγάλοι ίδιοι είναι, ώστε να πνίξουν τις δικές τους πομπές, καλό θα είναι να το πάρουν αλλιώς γιατί τελικά θα... βρουν.

Η κοκορομαχία Δώνη-Δημητριάδη ανέδειξε τελικά νικητή! Την απύθμενη βλακεία τους! Χαμένος για πολύ καιρός ο Βασιλομπίλαρος ξεμύτισε στο Περιστέρι και πήγε να τσαμπουκαλευτεί με τον ανεγκέφαλο προπονητή τού Ατρομήτου για μια φάση που στην τελική ήταν πέρα για πέρα καθαρή και η ομάδα του ευνοήθηκε! Μάγκες, αν δεν το έχετε πληροφορηθεί να σας το πούμε εμείς με τρόπο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ζήσει και χωρίς εσάς!. Άλλαξαν οι εποχές λεβέντες μου. Ο κόσμος πληρώνει για να δει θέαμα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι δυο βλαμμένους να πλακώνονται "δι' ασήμαντον αφορμήν". Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα πήγαινε στη Λεωφόρο να δει αγώνες κατς! Άντε αγαπούλες μας γιατί δεν καταλάβατε ακόμα ότι ανήκετε σε κάποια παλαιότερη εποχή. Ή βγάζετε τις τσίμπλες και αφομοιώνετε τις απαιτήσεις τής σημερινής ή αυτή όπου να 'ναι θα σας ξεβράσει...

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Σωστό σε βρίσκω. Στο Περιστέρι πλήρωσες το άγχος σου, την υπερτίμηση του αντιπάλου και τα γεγονότα του κυπέλλου.

Το έχουμε πει: το θέμα είναι να πιέσεις όσο μπορείς τους πράσινους και τους κόκκινους. Πρωτάθλημα δεν μπορείς να πάρεις.

Κρίμα για τον Κλωναρίδη. Ήθελε να παίξει, αλλά έπρεπε να ακούσει το σώμα του. Ελπίζω να μην έχει σοβαρό πρόβλημα. Οι κοιλιακοί είναι πολύ ύπουλος και επικίνδυνος τραυματισμός.

Για Δώνη και Δημητριάδη ουδέν σχόλιο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Ρυθμιστές του πρωταθλήματος φέτος πιστεύω ότι θα είναι οι μικρές επαρχιακές ομάδες στις έδρες τους και ειδικά όσες δεν είναι δεμένες στο άρμα κανενός. Οι άλλες απλά θα ανοίγουν τα πόδια για να περάσουν οι δυο... γίγαντες. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Άρης, δυστυχώς, είναι σε θέση να διαμορφώσουν την κατάσταση, αλλά ούτε και να τους πιέσουν. Και κατά συνέπεια νομίζω ότι δεν θα είναι τα ντέρμπι αυτά που θα βγάλουν πρωταθλητή αλλά τα εκτός έδρας παιχνίδια των δύο με τους ανεξάρτητους μικρούς. Ο Αστέρας ήδη έδειξε τα δόντια του στον Ολυμπιακό. Βέβαια και ο Άρης την έκανε τη ζημιά του στους πράσινους.

Ο Κλωναρίδης έκανε βλακεία από τον ενθουσιασμό του και ευτυχώς που δεν την πλήρωσε ακριβά.

Για Δώνη και Δημητριάδη τι να σχολιάσεις κι εσύ κι εγώ. Αν είχαν καταλάβει ότι τους παρακολουθούν μικρά παιδιά και ότι διαμορφώνουν συνειδήσεις και αντιλήψεις, την ώρα που ταυτόχρονα ρίχνουν το φταίξιμο για τη βία στα γήπεδα στους οργανωμένους φανατικούς οπαδούς των ομάδων, θα έπρεπε να πάνε και να χώσουν τα κεφάλια τους μέσα στην άμμο, σαν τις στρουθοκάμηλους και να μη τα ξαναβγάλουν ποτέ από εκεί.