Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δεν προλαβαίνουμε...

Η Ελληνική Αστυνομία, δια του αρχηγού της, εκφράζει αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να διεξαχθεί απρόσκοπτα ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ την Κυριακή 16 Νοεμβρίου δηλώνοντας ότι αδυνατεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του λόγω των εκδηλώσεων και των πορειών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και κατά συνέπεια συνιστά την αναβολή του. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δια του προέδρου της Αλέξη Κούγια συναινεί σε μια ενδεχόμενη αναβολή αλλά ζητάει να αφορά ολόκληρη την αγωνιστική και όχι μεμονωμένα το παιχνίδι της Πάτρας. Η διοργανώτρια αρχή δια του προέδρου της κ. Καλογιάννη απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αποδέχεται την αναβολή μόνο του συγκεκριμένου αγώνα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει την βεβαιότητά του ότι ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα και μάλιστα δηλώνει ότι παραχωρεί εξέδρα χωρητικότητας 10.000 θεατών αποκλειστικά για τις ανάγκες των οπαδών της ΑΕΚ, ενώ προτίθεται πριν από την έναρξη του αγώνα να βραβεύσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την προσφορά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σαν ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας αλλά και στο ποδόσφαιρο του τόπου μας σαν προπονητής. Ο κ. Κούγιας μάλιστα χαρακτήρισε γιορτή την Κυριακάτικη αναμέτρηση στην οποία θα συμμετάσχουν δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας.

Τα δεδομένα τώρα έχουν ως εξής: Τη μεν Παναχαϊκή μια τέτοια κινητοποίηση των οπαδών της ΑΕΚ δεν την αφήνει καθόλου ασυγκίνητη εισπρακτικά αφού δεν θα της δοθεί άλλη ευκαιρία σε όλο το πρωτάθλημα να κάνει παρόμοιες εισπράξεις. Από την άλλη, μια ενδεχόμενη αναβολή, δεν θα έβλαπτε καθόλου την Παναχαϊκή, αντίθετα θα την διατηρούσε ισόβαθμη με την ΑΕΚ που έχει κάνει το ρεπό της και έστω για όσο διαρκέσει αυτό θα πήγαινε χεράκι-χεράκι με την ομάδα της Πάτρας μέχρι κάποια από τις δύο να σκοντάψει. Οι καλές εισπράξεις θα μπορούσαν να περιμένουν αφού κάποια στιγμή το εξ αναβολής παιγνίδι θα έπρεπε να γίνει.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, η αναβολή του αγώνα θα της έδινε το δικαίωμα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους δύο βασικότατους ποδοσφαιριστές της, τον Μάνταλο και τον Μπακάκη όποτε γινόταν το παιχνίδι, τις υπηρεσίες των οποίων θα στερούνταν αν ο αγώνας γινόταν κανονικά την Κυριακή λόγω της συμμετοχής τους με την Εθνική ομάδα. Αυτή είναι η θετική πλευρά μιας ενδεχόμενης αναβολής. Η αρνητική πλευρά θα είναι ότι επειδή η ΑΕΚ προέρχεται από ρεπό, θα συμπληρώσει 15 μέρες χωρίς αγώνα, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει πισωγύρισμα στο φορμάρισμα της ομάδας αφού η έλλειψη αγώνων θα αποσυντονίσει εντελώς τους παίκτες της. Και φυσικά, αν το παιχνίδι γίνει κανονικά και η ΑΕΚ κερδίσει, όπως είναι αναμενόμενο να συμβεί, ουσιαστικά θα έχει ξεμπερδέψει με το πιο δύσκολο τέταρτο της φετινής χρονιάς και θα μπορέσει να διαχειριστεί πιο χαλαρά το εναπομείναν αγωνιστικό της πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που μας αρέσει εμάς των ΑΕΚτζήδων είναι η θέση της δικής μας διοίκησης και η γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά της. Προς όλους: Πείτε μας τι θέλετε να γίνει μόνο γρήγορα. Θέλετε να έρθουμε έστω και χωρίς τους δύο διεθνείς μας και να παίξουμε κανονικά; Ερχόμαστε! Θέλετε αναβολή; Δώστε αναβολή! Θέλετε να αναβάλλετε μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι; Κάντε το! Θέλετε να αναβάλλετε όλη την αγωνιστική; Μαγκιά σας. Εμάς τίποτα δεν μας χαλάει! Και στον εορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου αν μας καλέσετε εμείς θα έρθουμε! Ό,τι επιθυμεί, όποιος το επιθυμεί, ας γίνει όπως το γουστάρει. Εμείς απλά τρέχουμε με χίλια και δεν προλαβαίνουμε ούτε έξω από το παράθυρο να κοιτάξουμε. Με λίγα λόγια δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε…