Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Είπαν και ελάλησαν

Ο Χρήστος Ζωγράφος όταν ρωτήθηκε, στην κατάθεσή του, γιατί δεν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία μετά το απειλητικό τηλεφώνημα ("απατεώνες θα σας πετάξουμε στη θάλασσα"):

"Είχα οικονομικές διαφορές με ένα άτομο και πίστεψα ότι το τηλεφώνημα προέρχονταν από εκεί. Τώρα νομίζω ότι οι δράστες είναι οργανωμένοι οπαδοί".

Ο Χιου Ντάλας απευθυνόμενος στον Ηλία Σπάθα:

"Η διαιτησία του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-Ολυμπιακού είναι η χειρότερη που έχω δει ποτέ. Η αποβολή του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων ήταν η πιο γελοία στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύω ότι τα λάθη που κάνατε ήταν απλώς λάθη".

Ο Χιου Ντάλας διαψεύδει τον Γιώργο Σαρρή (προηγήθηκαν οι Κλαούντιο Ρανιέρι, Τάκης Φύσσας και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΠΟ Παύλος Παπαδημητρίου - γνωστός και ως Πουρουπουπού):

"Ίσως κάτι χάθηκε στη μετάφραση. Αυτό που είπα ήταν πως αν άρχιζα να δέχομαι απειλές τότε θα αναθεωρούσα τον ρόλο μου. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι η δουλειά μου και να μεταδώσω την εμπειρία μου στους Έλληνες διαιτητές".

Ο Φώτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού:

"Τέτοια πράγματα σε άλλη χώρα δεν θα έφταναν ποτέ σ' αυτό το σημείο. Την επόμενη μέρα θα είχαν παραιτηθεί όλοι. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες. Τα υπόλοιπα μέλη δεν θα το ανέχονταν και θα ζητούσαν την παραίτηση του. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα λειτουργούμε διαφορετικά. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε".

Ο Νίκος Τζώρτζογλου, πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου, κουμπάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση:

"Πράξη βίας είναι και η κίνηση της ΕΠΟ να μην είναι στο συνέδριο για την βία. Η ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, ήταν ευχάριστη για μένα, καθώς ο τσαμπουκάς του αυτοδιοίκητου που φέρατε κύριε Γκαγκάτση θα σπάσει".

Ο Σταμάτης Βελλής, πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης:

"Καλά, ας υποθέσουμε πως έτσι έγιναν, όπως τα λέει ο κ. Μαρινάκης. Όμως εδώ τίθενται δύο τεράστια ερωτήματα: 1) Ο Μελισσανίδης δεν "έπαιζε μπάλα" εδώ και κάποια χρόνια. Για αυτά που συνέβησαν λοιπόν τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί δε μας λέει ο κ. Μαρινάκης ποιος ευθύνεται; Σίγουρα πάντως ΟΧΙ ο Μελισσανίδης 2) Και το κυριότερο: Από που και ως που κ. Μαρινάκη σου δίνουν αναφορά για το ποιοι διαιτητές θα ορισθούν σε αγώνες της Football League και για το ποιος ζήτησε την αντικατάσταση τους οι κ.κ. Κουρίδης, Σαρρής και σια στους οποίους αναφέρεσαι; Τι είσαι εσύ και σου "αναφέρονται"; Μήπως κουτό παιδί με αυτά που είπες καρφώνεσαι μόνος σου και μας δικαιώνεις όλους εμάς χωρίς καν να το καταλάβεις; Μήπως έτσι αποδεικνύεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ότι όλοι αυτοί θεωρούν εσένα αφεντικό τους και σου δίνουν πλήρεις αναφορές;".

O υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός:

"Με όλα τα καταδικαστέα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, συνεχίζει η απαξίωσή του. Και εδώ δεν χωρά υποκρισία από κανένα. Όταν καλείς την πολιτεία να παρέμβει απαιτείται να το εννοείς πραγματικά, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα, χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις - τύπου αυτοδιοίκητου. Γιατί το αυτοδιοίκητο αφορά απολύτως συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορεί να ξεχειλώνει κατά το δοκούν".

Ο Τάκης Φύσσας απαντά στον ισχυρισμό του Γιώργου Σαρρή ότι συμφώνησε και ο τότε τεχνικός διευθυντής της εθνικής με την επιλογή Ρανιέρι:

"Τον κύριο Ρανιέρι τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από μια εβδομάδα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μου τον σύστησε ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, οπότε ο νοών νοείτο. Επίσης, ουδέποτε ο κύριος Ρανιέρι συμπεριλαμβανόταν στα ονόματα με τις εισηγήσεις μου για τους αντικαταστάτες του κυρίου Σάντος. Εξάλλου, τα γραπτά μένουν!".

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Άγγελος Μπασινάς στο twitter:

"Διαλύσατε το ελληνικό ποδόσφαιρο, διαλύσατε προσπάθεια 10 χρόνων εθνικής ομάδας μήπως είναι καιρός να παραιτηθείτε όλοι εκεί στην ΕΠΟ;".

Ο Νίκος Πατέρας, πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού:

"Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τις ένορκες καταθέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διότι εξ όσων γνωρίζω πουθενά δεν αναφέρεται το όνομά μου".

Ο Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος της ΕΠΟ:

"Δεν ξέρω τι έχει πει ο κύριος Μαρινάκης, δεν μπορώ να πω τίποτα. Αν με καλέσουν οι αρμόδιοι θα μιλήσω σε αυτούς".

O Γιώργος Σαρρής για το ενδεχόμενο παραίτησής του:

"Να ξεκαθαρίσω ότι όταν είπα ότι αναλαμβάνω την ευθύνη εννοούσα την ευθύνη επιλογής Ρανιέρι και τίποτα περισσότερο. Οι εκλογές είναι το 2016, με ένα καταστατικό που έχει εγκριθεί από FIFA και UEFA και περιμένουμε την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο. Αυτά όλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας".

Ο Ανδρέας Πάτσης, πρόεδρος της Νίκης Βόλου, στον "Αθλητικό Metropolis":

"Βλέπουμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τις δυναμικές των ομάδων, όπως διαμορφώνονται. Και εμένα μου έκανε τεράστια εντύπωση το Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3, γιατί έχουμε παίξει και με τις δύο ομάδες και γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυναμική των δύο ομάδων. Τώρα το αν αυτό ήταν τυχαίο δεν το ξέρω. Έχει απόλυτο δίκιο ο κόσμος να είναι ύποπτος και το ζούμε και εμείς ως παράγοντες".

Ο Ανδρέας Πάτσης, πρόεδρος της Νίκης Βόλου:

"Γίνονται απίστευτα πράγματα. Ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα ευφυής και φαντάζομαι ότι ακολουθεί μια τακτική. Δεν ξέρω γιατί επέλεξε ένα συγκεκριμένο περιστατικό για να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Δεν επέδειξε, όμως, την ίδια ευαισθησία όταν είχαμε ανατινάξεις φούρνων και ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων. Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί παράγοντες του ποδοσφαίρου είτε διαιτητές είναι αυτοί, είτε δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας πληροφορούν για οτιδήποτε έναν συγκεκριμένο παράγοντα. Επίσης, πώς είναι δυνατόν ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου να υποκαθιστά τις διωκτικές αρχές, βγάζοντας πόρισμα και καταγγέλλοντας έναν επιχειρηματία, από την στιγμή που όπως ξέρουμε η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Ο κ. Μαρινάκης επέλεξε την ημέρα, τον τόπο και τον χρόνο για να λύσει, ενδεχομένως, τις διαφορές του με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Η δήλωσή του, όμως, στη Σούπερ Λίγκα, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και φέρνει πολλαπλά ερωτήματα. Για ποιο λόγο για τους ορισμούς των διαιτητών της Football League ενημερώνεται ο κύριος Μαρινάκης; Για ποιο λόγο για απειλές που δέχεται ένας διαιτητής ενημερώνεται ο κύριος Μαρινάκης; Γιατί όλοι και όλα έχουν ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς, τον κύριο Μαρινάκη;".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας:

"Ναι μεν καταδικάζουμε την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο, όμως διαφωνούμε κάθετα με την αναβολή των πρωταθλημάτων. Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να αναβληθούν τώρα τα πρωταθλήματα και όχι στις περιπτώσεις που έγιναν επιθέσεις στον Κωνσταντινέα και τον Βασάρα χωρίς να συμβεί το παραμικρό, όπως και στο ότι υπάρχει μία μεγάλη εισαγγελική έρευνα που δεν ευαισθητοποίησε κανέναν. Εσείς κύριε Μαρινάκη έχετε ενημέρωση από τον Γιώργο Σαρρή και όχι εμείς. Αν μας ενημερώσει και εμάς για κάτι τέτοιο τότε θα τοποθετηθούμε. Αυτή τη στιγμή δεν καταδικάζουμε κανέναν Μελισσανίδη γιατί δεν υπάρχει κάτι εις γνώση μας. Δεν υιοθετούμε τίποτα από αυτά που ισχυρίζεστε γιατί δεν γνωρίζουμε κάτι".

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταδικάζουμε απερίφραστα το χθεσινό θλιβερό γεγονός, το οποίο δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη. Εγκαλούμε την Κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή που έδειξε τόσα χρόνια στην εξελισσόμενη σήψη του ποδοσφαίρου. Ανοχή, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σημαίνει πλέον συνενοχή. Καλούμε δε τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή αδικημάτων".

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα απάντησή μας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο Συνεταιρισμό ότι το αποσταλέν σχέδιο κειμένου ανακοίνωσης (18.11.2014 ώρα 20.23 ) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου έρχεται να προστεθεί στους έντονους προβληματισμούς και την αμφισβήτηση - με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- που έχουμε διατυπώσει τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων από τη διοργανώτρια του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Συνεταιρισμός υπακούει και ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές. Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας.
Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι έχει ακυρωθεί -με υπαιτιότητά- σας το κάλεσμα των Προέδρων ΠΑΕ σε ουσιαστική συζήτηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η παραίτηση δε του κ. Ευστράτιου Σωπήλη από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου θα υποβληθεί δεόντως άμεσα στο αρμόδιο όργανο του Συνεταιρισμού (Δ.Σ.). Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αρνείται να προσφέρει οιοδήποτε αβάσιμο επιχείρημα συναίνεσης ή συνδιαλλαγής στον επιχειρούμενο οριστικό εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
Εκ μέρους του Προέδρου Δ.Σ.
Κ. Ιωάννη Αλαφούζου".

Αλέξης Κούγιας:

"Ουδέποτε υιοθέτησα όσα καταγγέλθηκαν από τον Μαρινάκη".

(Μη γελάσει κανείς, σας βλέπω)…


Έλληνας υπουργός με 9 γράμματα που αν του βάλεις ένα επιπλέον γράμμα στο όνομα μεταξύ του 5ου και του 6ου γράμματος γίνεται πουλάκι που κελαηδάει:


ΑθαναΤσίου!

Και πού κολλάει τώρα αυτός;

Δικός μας υπουργός είναι όπου θέλουμε τον… κολλάμε!

Καλή αυριανή να έχουμε…