Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ισόβια στον Μελισσανίδη, Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Μαρινάκης

"Γιατί ρε Δημήτρη, τι σου έκανα;" "Θα σε λιώσω χοντρέ!"
 
"Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που δεν έχει πέσει. Θα πέσει κι αυτή!"…

"Ας κάνουν προβοκάτσιες, το ποδόσφαιρο δεν θα μείνει στα χέρια αυτών που το κατέστρεψαν"…

"Στημένη η υπόθεση Ζωγράφου"…

"Υπάλληλος του Μαρινάκη είναι και τον ενημέρωσε από το κρεβάτι;"…

"Επενδύσεις είναι να παντελονιάζουμε και να μην πληρώνεται το δάνειο του Καραϊσκάκη;"…

"Αυτοί μιλούσαν για επίορκους και τώρα θέλουν τη δικαιοσύνη"…

"Όλοι ξέρετε τι γίνεται, αλλά φοβάστε"…

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε. Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσουμε ολόκληρη τη συνέντευξη. Άλλωστε δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη την έχει δει ή να μη την έχει διαβάσει. Καταιγιστικός ήταν ο μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ.
 
Από τη στιγμή που τελείωσε η συνέντευξη περιπλανηθήκαμε σε όλα τα αθλητικά σάιτ και σε άλλα τόσα μπλογκ και φόρουμ και κάναμε μια μικρή σφυγμομέτρηση για τον αντίκτυπο των όσων κατέθεσε. Φίλαθλοι της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και μικρότερων ομάδων, βγάζουν μια έντονη ικανοποίηση που επιτέλους βγήκε κάποιος και μίλησε λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.
 
Από την άλλη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επικεντρώνονται στην "ομολογία" του Δημήτρη Μελισσανίδη ότι τηλεφώνησε πράγματι, τόσο στον Ζωγράφο όσο και στον Σαρρή, άρα δεν είναι αβάσιμες οι καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
Κάποιοι ουδέτεροι -μάλλον- εστιάζουν στο γεγονός ότι μίλησε για πράγματα που όλοι ξέραμε και πριν από τη συνέντευξή του και πως τίποτα καινούριο δεν πρόσθεσαν οι καταγγελίες του.

Ε, πως. Για το Noor 1 που μετέφερε 2,5 τόνους ηρωίνης και συσχετιζόταν με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και που γενικά και αόριστα πριν λίγο καιρό ανήκε σε Έλληνα εφοπλιστή δεν ξέραμε ούτε λεπτομέρειες ούτε ονόματα, αφού οι κουραμπιέδες δημοσιογράφοι στον τόπο μας δεν τολμούσαν ούτε να προφέρουν το όνομα Μαρινάκης.
 
Επίσης, για την οφσόρ εταιρεία που έχει λογαριασμό στην τράπεζα AGF του Μονακό και που χρηματοδοτεί τον Εργοτέλη, επίσης δεν είχαμε ιδέα. Ποιος να κάνει ρεπορτάζ γι' αυτά κι ακόμα περισσότερο ποιος να έχει τα γκογκόβια να τα γράψει;
 
Ούτε για την κυρία Βασσάρα γνωρίζαμε τίποτα. Την Ντέπυ Βασσάρα, του Κύρου ντε, που την έχωσαν στην ΕΠΟ αφού… παραίτησαν την κ. Δημητρίου.
 
Πολλά δεν ξέραμε μέχρι σήμερα που άνοιξε το στόμα του ο τίγρης. Αλλά… Υπάρχει και ένα αλλά. Ο Μελισσανίδης είναι ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος. Και το κυριότερο, αυτή τη φορά κουβαλάει πάνω του συσσωρευμένη τη σοφία των προηγούμενων χρόνων, όταν είχε εμπλακεί και πάλι με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαιρόμασταν όλοι με τη στάση που κρατούσε. Δεν μιλούσε. Όταν πέρυσι η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί άδικα με αφαίρεση 3 βαθμών για επεισόδια που έκαναν στημένοι, δήθεν οπαδοί του Αιγάλεω (που ως γνωστόν μαζί με τον Ολυμπιακό πρέπει να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν) ο Μελισσανίδης είχε αρνηθεί ακόμα και να κάνει έφεση για να μη νομιμοποιήσει τους αχυράνθρωπους της ΕΠΟ που κόπτονται μόνο για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Πώς αποφάσισε ξαφνικά να πάρει τηλέφωνο τον Σαρρή και τον Ζωγράφο, έσω και λόγω του θεσμικού τους ρόλου, για να τους επιστήσει την προσοχή σε θέματα που άπτονται της προστασίας της ΑΕΚ από τους καμικάζι της διαιτησίας; Δεν σκέφτηκε ότι θα είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία να του την στήσουν; Με αυτή του την κίνηση δεν τους νομιμοποιούσε; Ίσως αυτό να είναι το ένα και μοναδικό λάθος του Μελισσανίδη σ' αυτή την υπόθεση, λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Μαρινάκης και το σινάφι του.

Στο μεταξύ, ο Πόλντο και η παρέα του συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ ηλιθιότητας αφού πριν από λίγο ομολόγησαν ότι παρακολουθούν κατά πόδας τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα γραφεία του και μάλιστα δεν δίστασαν να τον φωτογραφήσουν σε συνάντηση που είχε με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη στα γραφεία του πρώτου.

Οι προσεχείς μέρες πάντως θα έχουν σίγουρα ενδιαφέρον, κυρίως επειδή θα πρέπει να απαντηθεί και ένα καίριο ερώτημα που πλανάται στην κοινή γνώμη. Γιατί ο αθλητικός δικαστής άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στην ΑΕΚ και όχι στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεδομένου ότι ο πρώτος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να απαντήσει μέσω του σάιτ της ΑΕΚ στις αόριστες καταγγελίες του δεύτερου; Δηλαδή ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με όσα κατήγγειλε για τον Μαρινάκη δυσφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ ο Μαρινάκης με όσα κατήγγειλε για τον Μελισσανίδη το διαφήμισε; Μήπως, κατά την κρίση τους, πρέπει να φάει ισόβια ο Μελισσανίδης που τόλμησε να απαντήσει κι από την άλλη ο χοντρούλης να επιβραβευτεί προτεινόμενος για Πρόεδρος Δημοκρατίας; Με το τελευταίο θα βρουν και κοινό παρονομαστή ο Σαμαράς με τον Τσίπρα για να μπορέσουν να συγκυβερνήσουν...